Prekjučer smo saznali da je za 08.12.2007 subota u 11 sati ujutru na Zetri zakazano proglašenje rezultata u šampionatima BIH u organizaciji BIHAM- ka.S obzirom da je to uobičajeni termin za dodjelu dječijih novogodišnjih paketića,smatramo da bi trebalo pokrenuti inicijativu da se termin pomjeri negdje iza 17 sati ,kako bi i oni takmičari kao i članovi njihovih porodica koji rade mogli prisustvovati manifestaciji.Ipak je to vrhunac sezone i takmičari bi obično poslije samog čina proglašenje htjeli da se i malo druže.Što se mene lično tiče za mene je taj termin potpuno neprihvatljiv i ponižavajući(kao da neko to želi tek tako to da otalja) te najvjerovatnije neću moći biti prisutan.)
Pozdrav od ekipe Šandor i Nevena
E moj Nevene malo je kasno za takvu reakciju.
Ma sve OK. Mi baš svi volimo ustati subotom u 7 ujutro i vozati se 4 sata do Sarajeva. Baš super. A termin govori i o značaju koji organizator daje auto i moto sportu. 11 ujutro termin za vojnike i kućne pomoćnice, bar u moje doba jer za novogodišnje paketiće je rano. Kako posiješ tako ćeš i žnjeti npr. u susjednoj Hrvatskoj proglašenje se zove Veče Šampiona. Mi naše možemo nazvati ......Umalo zaboravih. Mora da je ujutro i jeftinije nego naveče.
Da sam na BIHAMK-ovom mjestu s obzirom da su se kurtalisali autosporta ja bih priredio bar oproštajnu svečanost onako kako dolikuje. Ali možda nam baš ovako i dolikuje. Gledam juče nominacije za sportistu godine BiH opet niti jednog automobiliste iako su u konkurenciji skoro sami anonimusi i to sve govori o nama.
Nadam se samo da Elmedinovom novom savezu uzor neće biti Bihamk ali kako je počelo ostaće samo nada.
Nisu ni vozili osim Domazeta (doma care!!!!) jer ko biva ne mogu spremiti aute i za brdo i za krug. Mi ostali mozemo ali oni ne.
a ima li sanse da ikad te razlicite discipline imaju posebne "garniture" takmicara, kao sto je slucaj svugdje u svim sportovima?
Šanse ima, ali pod ovim uslovima i stanjem u ovom sportu za otprilike 100 godina. Ukupan broj aktivnih vozača u auto sportu koji redovno voze je pao sa 50 prije 5-6 godina na 30 u ovoj sezoni. Drugo šta znači voziti samo krug kad imamo samo 4 trke u 2 vikenda ili brdo kad imamo samo 3 trke u zemlji. Za tako mali broj događaja ne isplati se ulagati u vozilo i ostale troškove a zbog malog broja događaja ni sponzori nisu zainteresovani tako da je to začarani krug. U susjednoj Hrvatskoj samo na brdskim trkama ima preko 100 redovnih takmičara ali oni imaju 8 trka na brdu u zemlji. Kod nas se 3 trke za Šampionat BiH voze izvan zemlje (50%) što takmičarima drastično uvećava troškove.