Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First < Previous 1 2 [3] 4 Next > Last »
Prosao kroz crveno
Author Message
goran16v
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
RE: Prosao kroz crveno

INTERCEPTOR Wrote:
clan 235.
(5)
novcanom kaznom u iznosu od 100 km do 300 km kaznit ce se za prekrsaj vozac koji na mjestu na kojem je saobracaj regulisan svjetlosnim saobracajnim znakovima ne zaustavi vozilo na znak crvenog svijetla (clan 51.stav (1) tacka 1
za prekrsaj iz tacke (5) ovog clana vozacu ce se izreci zastitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom  u trajanju od 1 do 4 mjeseca

dragi moji to je to  sa ovim veze nama sudija i policajac nego zakon i suduja samo odreze po zakonu  a policajac je tu samo da evidentira prekrsaj  ee da ako ti uzmu vozacku to se odnosi samo na b kategoriju tako da slobodno mozes vozit motor ili kamion ako ih posjedujes

Eeee drug moj... Skontali su i oni... Sad kad ti uzmu vozacku ne smijes upravljati nijednom kategorijom, a ne kao ranije, uzmuti za B a ostalo bez problema. Sad ti fizicki oduzmnu vozacku pa kad istekne zabrana dodji po nju.

Proud to be BMW E 21 owner!
04-05-2008 12:31 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
INTERCEPTOR
Junior Member
**

nisu oni nista skontali, to sto uzimaju fizicki vozacku rade iz razloga sto materijalno-tehnicki nisu osposobljeni tako da je ostalo po starom da 100% mozes upravljati ostalim kategorijama samo sto oni to u cipsu nisu predvidjeli tako da u svemu tome ti opet ispadas j..... strenka

a gorane evo i za tebe nesto

clan 223

(2)
vozacu koji ima pravo upravljati motornim vozilom vise kategorija a to pravo za pojedine kategorije bude mu ograniceno zbog razloga prdvidjenih u stavu (1) (misli se na prekrsaj koji si napravio)
ovog clana,izdat ce se nova vozacka dozvola u koju ce se upisat one kategorije motornih vozila koje ima pravo vozit

04-05-2008 01:07 PM
goran16v
Posting Freak

INTERCEPTOR Wrote:
nisu oni nista skontali, to sto uzimaju fizicki vozacku rade iz razloga sto materijalno-tehnicki nisu osposobljeni tako da je ostalo po starom da 100% mozes upravljati ostalim kategorijama samo sto oni to u cipsu nisu predvidjeli tako da u svemu tome ti opet ispadas j..... strenka

a gorane evo i za tebe nesto

clan 223

(2)
vozacu koji ima pravo upravljati motornim vozilom vise kategorija a to pravo za pojedine kategorije bude mu ograniceno zbog razloga prdvidjenih  u stavu (1) (misli se na prekrsaj koji si napravio)
ovog clana,izdat ce se nova vozacka dozvola u koju ce se upisat one kategorije motornih vozila koje ima pravo vozit

To je vazilo tek po izlasku CIPS-ovih dovzola, a poslije je dosla dopuna zakona, uzmu ti fizicki dozvolu, a ne daju ti nikakvu novu pa se slikaj... Frisko promjer, momak ima A i B, prosao kod RTV-a kroz crveno, snimila ga kamera, dobio mjesec bez vozacke, dva kaznena boda i 100 KM kazne, kad je doslo rijesenje o oduzimanju vozacke predao vozacku i nije dobio novu za A kategoriju.

04-05-2008 01:20 PM
INTERCEPTOR
Junior Member
**

ovo ti je zakon o sigurnosti saobracaja od marta 2006 god a tada je postojao cips i to uveliko to sto ljudi neznaju svoja prava to je drugo

04-05-2008 01:23 PM
INTERCEPTOR
Junior Member
**

a novu nije dobio jer je nije ni trazio a da je trazio sam bi snosio troskove izdavanja nove vozacke dozvole eee to je tek tuzno a na to ima pravo o cemo govori clan 223 i to je to

04-05-2008 01:26 PM
goran16v
Posting Freak

INTERCEPTOR Wrote:
ovo ti je zakon o sigurnosti saobracaja  od marta 2006 god a tada je postojao cips i to uveliko to sto ljudi neznaju svoja prava to je drugo

Jest ali je 01.08.2008. stupio na snagu novi zakon o sigurnosti saobracaja, recimo po novom zakonu clan Cl 223 st 2 o kojem me obavjestavas kaze:

Broj kaznenih dobova odredjuje se od jedan do tri, zavisno od tezine prekraja.

Oduzimanje vozacke dovzole tretira Cl 220:

Ako je vozacu ili vozacu-istruktoru izrecena mjera sigurnosti ili zastitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, organ koji vozaca vodi u evidenciji oduzet ce mu vozacku dozvolu i deponirati je dok zabrana traje.

Znaci od izdavanja druge vozacke sa ostalim kategorijama nema nista po novom zakonu.
Nadji negdje novi zakon il' da ti ga ja u posaljem!

04-05-2008 01:49 PM
e.bug
Senior Member

Imenjak nisi u pravu, ako imas zabranu na neku kategoriju ostale mozes koristiti. Kada ti uzmu vozacku ti ako hoces mozes uzeti drugu u koju ti upisu da imas zabranu. Znam 100% zato sto je meni oduzeta prije 2mj i posto ne vozim auto nisam htio novu vozacku. A dobio sam potvrdu na kojoj pise da mi je A oduzeta a da je B vazeca i sa tim mogu vozit Wink

ride it like you stole it
04-05-2008 04:12 PM
INTERCEPTOR
Junior Member
**

Icon_idea  RE: Prosao kroz crveno

goran16v kako je stupio na snagu 01.08.08 kada je danas 05.04.08
a evo i e.bug te demantuje

04-05-2008 08:40 PM
goran16v
Posting Freak

INTERCEPTOR Wrote:
goran16v kako je stupio na snagu 01.08.08 kada je danas 05.04.08
a evo i e.bug te demantuje

Pardon, izmjene Zakona su usvojene i izglasane nekad u proljece 2007. a primjena Zakona je pocela 08.08.2007. u 00.00 sati.

Do mene je, ipak postoji mogucnost dobijanja nove vozacke dozvole ka kategorije za koje nije izrecena zabrana CL 223 (2).

Kome se da nek cita i printa:
http://www.mkt.gov.ba/bos/dokumenti/zako...ju-bos.pdf

04-06-2008 07:29 AM
Twister
Junior Member
**

Nisam jos nista dobioSmile Pitao sam jednog policajca kako ide procedura i rekao mi je da bi trebalo doci nakon 2-3 dana od momenta kada ovaj podnese izvjestaj,postom. Mislim da ne ide sudiji uopste, jedino ako se zalis onda se pokrece procedura. Mozda mi je i oprostio obzirom na okolnosti i to da sam bio pravo fin i priznao prekrsaj. Podatke je zapisao u onaj svoj famozni blokic sa kockicama i rekao da ce vidjeti sta ce. Nada posljednja umireYupi3ti U svakom slucaju sada dvostruko pazim pa se nadam i da cu narednih 20 godina imati ovaj prosjekDriving
Pozdrav svima i hvala na korisnim savjetima i obavjestenjimaCommand

04-07-2008 08:27 AM
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Lancia kroz vrijeme, oblik, i kilovate daki 13 410 12-19-2006 07:52 PM
Last Post: Rainman
  Crveno=Zeleno Katz 0 233 10-28-2003 12:12 AM
Last Post: Katz

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend