|
Prosao kroz crveno
|
| Author |
Message |
Twister
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Prosao kroz crveno
Prodjoh jucer kroz zuto i malo crvenog vidjeh krajem oka. Uzas to mi se nikada nije desilo a vozim preko 20 god! Je li zna neko kako ide sada ovo sa prekrsajnim nalogom,koliko vremena treba da to dodje do mene i kakva je zaprijecena sankcija? Koji sam baksuz policija kao da je samo cekala da to ucinim nakon 20 god i pravo zamnom.
|
|
| 03-31-2008 09:34 AM |
|
|
Brzi
Member

Status:
|
RE: Prosao kroz crveno
jednom u 20 god.!!! odlican prosjek
Da je priroda forsirala prednji pogon, ljudi bi hodali na rukama!
|
|
| 03-31-2008 09:43 AM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
3 mjeseca zabrane, i mislim da je kazna 300 KM
Obicno u istom mjesecu dodje prekrsajni nalog, ako ga nisi dobio na licu mjesta. Ako si ga dobio na licu mjesta, onda ti na njemu sve pise
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 03-31-2008 09:59 AM |
|
 |
Brzi
Member

Status:
|
zar ide zabrana 3 mjeseca ako mu je prvi i jedini takav prekrsaj?
Da je priroda forsirala prednji pogon, ljudi bi hodali na rukama!
|
|
| 03-31-2008 10:05 AM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Po novom zakonu ide...3 mjeseca i 300 KM najmanje koliko se ja sjecam!
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 03-31-2008 10:13 AM |
|
 |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
ne mora biti, to je odluka sudije u zavisnosti od tezine prekrsaja
novcane kazne idu u rasponu od-do, uz koje moze biti izrecena i nenovcana kazna u vidu privremenog oduzimanja dozvole
sudija ce te kazniti sigurno, ali ako ti je prvi tako neki ozbiljan prekrsaj i ako nisi nikoga time ugrozio, vrlo moguce da te kazni nekom, ne bas najnizom propisanom svotom, ali ne ni najvisom, a ako mu slozis neku razumnu pricu, mozda prodjes bez oduzimanja dozvole
mene je tako fatao kad sam skuterom prosao kroz podebelo crveno
rekao sam da sam se kretao ulicom, poslednji put kad sam pogledao semafor bilo je zeleno, nakon toga sam pratio saobracaj, vozilo ispred je proslo i mislim da je i vozilo iza mene proslo ( naravno, lagao sam za oba vozila ) i policajac me je na motoru stigao par stotina metara kasnije i optuzio da sam prosao kroz crveno
da kucnem u drvo, evo vec 2 ipo godine ne stize nista, sto znaci da sam preziveo, jer nakon 2 godine zastareva postupak
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 03-31-2008 10:40 AM |
|
|
isko
Junior Member

Status:
|
Nalog si trebao dobiti od policajca na licu mjesta, na kojem sve piše. Sudija stupa na snagu jedino ako odbiješ da potpišeš nalog, t.j. ako se ne slažeš sa izrečenom mjerom!
Ma lijep je mercedes, al da mu je Fordov motor.
|
|
| 03-31-2008 11:25 AM |
|
 |
audi_s2
Member

Status:
|
ma kolega zali se.....napisi neku glupost (stari moj je napisao da je bilo narandzasto kad je prosao) otici ce u zastaru 100%
audi s2 (220ks 0-100 5.8)
|
|
| 03-31-2008 12:15 PM |
|
 |
Twister
Junior Member

Status:
|
Hvala na odgovorima i sugestijama. Ma totalno sam opusten, znam da ne mogu nista promjeniti samo me zanimalo koliko traje cjeli postupak. Nisam dobio nikakav nalog na licu mjesta, policajac koji je uzeo podatke rekao je da cu sve dobiti na kucnu adresu? Bili su vrlo korektni, samo se nismo slagali u tome da li je bilo "debelo crveno" ili sam prosao na zuto! Naravno istina je negdje izmedju Nazalost nakon 20 god. sam svjesno ovo uradio i to samo zbog toga sto je nase djete u tom momentu bilo u krilu moje supruge koja je naravno sjedila na zadnjem sjedistu. Inace sjedi u svojoj stolici, propisno vezano ali nije se dobro osjecalo zbog voznje i to je to. Kad hoce - hoce. Idemo dalje
|
|
| 04-01-2008 05:58 AM |
|
 |
fastmf
Hota Racing

Status:
|
and the road becomes my bride.....
i"ve stripped of all but pride so in her i do confide....
and she keeps me satisfied........
This post was last modified: 04-01-2008 08:17 AM by fastmf.
|
|
| 04-01-2008 08:15 AM |
|
 |
|
|