Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 2 [3] Last »
Prvi serijski dizel
Author Message
Faya_M5
Posting Freak

Group: Registered
Status: Away
RE: Prvi serijski dizel

upravo tako...Very HappyMr. Green

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
06-19-2007 02:22 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
airman1
Member

Status: Offline

Mercedes 1936
BMW 1983
Niti jedan od proizvodjaca se nije nikad pretjerano isticao "genijalnoscu" svojih prozvoda, vec apsolutnom dotjeranoscu provjerenih tehnickih rijesenja ili pametnom primjenom istih (dizel u putnickom automobilu 1936). Sto se tice genijalnosti u nekim tehnickim rijesenjima tu je Citroen daleko ispred svih. Ali ode ovo u OT. Cinjenica je je jedna, Mercedes je uspio da ubaci jedan tezak, trom, bucan i drmusav motor u luksuznu limuzinu i da je uspjesno prodaje dugi niz godina. A 45 ks iz dizela, makar i 2600 kubika u 1936 je stratosfera. Uostalom, tadasnji cilj je bio stedljiv i izdrzljiv motor, mahom namijenjen drzavnim sluzbenicima za duga putovanja. Kome je trebala brzina mogao je da uzme SSK.

To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
06-20-2007 11:47 AM
Faya_M5
Posting Freak

Status: Away

airman1 Wrote:
Mercedes 1936
BMW 1983
Niti jedan od proizvodjaca se nije nikad pretjerano isticao "genijalnoscu" svojih prozvoda, vec apsolutnom dotjeranoscu provjerenih tehnickih rijesenja ili pametnom primjenom istih (dizel u putnickom automobilu 1936).  Sto se tice genijalnosti u nekim tehnickim rijesenjima tu je Citroen daleko ispred svih.  Ali ode ovo u OT.  Cinjenica je je jedna, Mercedes je uspio da ubaci jedan tezak, trom, bucan i drmusav motor u luksuznu limuzinu i da je uspjesno prodaje dugi niz godina.  A 45 ks iz dizela, makar i 2600 kubika u 1936 je stratosfera.  Uostalom, tadasnji cilj je bio stedljiv i izdrzljiv motor, mahom namijenjen drzavnim sluzbenicima za duga putovanja.  Kome je trebala brzina mogao je da uzme SSK.

svaka cast, to ja i pokusavam rec...nadam se da je sad ok Very Happy
a nemam ja ba dzaba Citroena...Razz

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
06-20-2007 12:00 PM
goran16v
Posting Freak

Postoje dvije vrste genijalaca... Prvi su genijalci koji smisle neki novi sistem i ugrade ga u auto bez ikakve garancije da li ce to biti ikad prihvaceno i da li ce ikada povratiti ulozeno, bilo da je vezano za mehaniku, elektroniku ili samo dizajn. Takvi su francuzi i talijani. Druga vrsta genijalaca je ona koja uspije narvaiti auto od vec postojecih stvari ali tako da poklope trziste i pokupe pare. U Europi to su Njemci (MB, BMW, VW itd) nikad nista previse revolucionarno ali drze trziste. Po meni su najveci genijalci Japanci... Kako su poklopili svijet... Skontali sta Amerikancima treba, super pouzdani i superkvalitetni auti, koji traju isto kao americki ali su jeftiniji i daleko ekonomicniji i osvojise Ameriku. Isto tako je bilo i s Europom, napravi kvalitetniji auto od europljanja, ne mora biti savrsenstvo dizajna i uzmi im dio kolaca, a sve u svemu koriste sve sto je vec izmisljeno, samo ga prije ugradnje toliko uzavrse da bude najpouzdanije na trzistu. Nisu prvi smislili ni abs, ni asr, ni ksenone i ovo, ni ono ali kad su to poceli proizvoditi nije bilo fule...

Proud to be BMW E 21 owner!

This post was last modified: 06-20-2007 02:27 PM by goran16v.

06-20-2007 02:25 PM
pajero1987
Posting Freak

Herkules...bice tebi strucnjak samo dok dodjem ja u Banske dvore...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
06-20-2007 08:14 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lage- alijas240Z
Posting Freak

goran16v Wrote:
Postoje dvije vrste genijalaca... Prvi su genijalci koji smisle neki novi sistem i ugrade ga u auto bez ikakve garancije da li ce to biti ikad prihvaceno i da li ce ikada povratiti ulozeno, bilo da je vezano za mehaniku, elektroniku ili samo dizajn. Takvi su francuzi i talijani. Druga vrsta genijalaca je ona koja uspije narvaiti auto od vec postojecih stvari ali tako da poklope trziste i pokupe pare. U Europi to su Njemci (MB, BMW, VW itd) nikad nista previse revolucionarno ali drze trziste. Po meni su najveci genijalci Japanci... Kako su poklopili svijet... Skontali sta Amerikancima treba, super pouzdani i superkvalitetni auti, koji traju isto kao americki ali su jeftiniji i daleko ekonomicniji i osvojise Ameriku. Isto tako je bilo i s Europom, napravi kvalitetniji auto od europljanja, ne mora biti savrsenstvo dizajna i uzmi im dio kolaca, a sve u svemu koriste sve sto je vec izmisljeno, samo ga prije ugradnje toliko uzavrse da bude najpouzdanije na trzistu. Nisu prvi smislili ni abs, ni asr, ni ksenone i ovo, ni ono ali kad su to poceli proizvoditi nije bilo fule...

e zeznuo si se za Nijemce, zaboravio si NSU Ro80, a i VW je imao nekih suludih eksperimenata '70-tih sa bubinim motorima u vecim limuzinama.

Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
06-21-2007 06:31 AM
goran16v
Posting Freak

Pa dobro, svako tu i tamo ima po neku fulu, pa tako i Nijemci (NSU RO 80, VW K70, BMW M1, pa Mercedes C 111 sa wankelovim motorom), ali kod njih nije to bas tako cesta pojava kao sto je to slucaj kod Francuza, Talijana i sl...

Proud to be BMW E 21 owner!
06-21-2007 05:43 PM
Pages (3): « First < Previous 1 2 [3] Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Prvi serijski trubo putnicki automobil goran16v 11 362 06-20-2007 11:16 AM
Last Post: fastmf

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites