Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Punto '99. - poludjela tabla
Author Message
Guest
Unregistered

Punto '99. - poludjela tabla

Forumasi pomagajte,

Kupio sam zeni vozi Punto '99., 1,2 l. 16V (model 99-04). Auto je super, ali imam problem sa kontrolnom tablom. Otprilike svakih 1 km tabla se ponisti, kao da je auto ugaseno, onda se sve lampice popale kao da je tek dala kontakt, i onda se sve vrati u normalu. Auto se ne gasi i motor sve vrijeme radi bez problema. Ne pitajte kako je doslo do toga, ne znam ni ja sam.

U Fiatovom servisu su mi rekli (nakon sto sam im tri puta vozio auto na pregled), da je neko "premijestao zice na tabli" i da bih trebao zamijeniti kompletnu tablu Shocked, a ta muzika kosta preko 1.000 KM Evil or Very Mad. Meni nema logike, jer ako je neko izmijesao zice, onda bi u ovlastenom servisu trebali biti u stanju vratiti ih da budu kako treba, zar neQuestion To mi zvuci kao da mehanicar kaze "otisao ti je dihtung glave, pa je najbolje da zamijenis cijeli motor" Confused Confused Confused

Ukratko, treba mi kontakt sa dobrim elektr(on)icarem koji mi nece reci da mi najbolje zamijeniti pola auta. Znam da medju vama ima ljudi koji se u auto razumiju mnogo bolje od mene (sto bas i nije tesko Embarassed), pa da vidim sta kolektivno mozemo uraditi.

Osim ove gluposti koja strasno nervira, Punto ide super i ispunjava sve zahtjeve trudnice koja bas i ne prelazi puno kilometara, a usput i lijepo izgleda. UPOMOC Wink

09-05-2005 12:42 PM
Quote this message in a reply
azermo
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline

a da ti nije neko vraco kilometre????je li ti dizel punto

JEB** DIZELA
09-05-2005 12:52 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
azermo
Junior Member
**

nije dizel do mene je

JEB** DIZELA
09-05-2005 12:53 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status: Away

Ako si u Sarajevu, probaj naletiti do Hote.... za njega znam da radi talijane, niko mi drugi ne pada na pamet... Rolling Eyes

http://www.bhrenaultclub.com/

11

09-05-2005 03:09 PM
Kenno
Posting Freak

Pa vjerovatno se negdje gubi kontakt instrument table sa motorom,
sad sta moze biti ne znam tacno
pokusaj pronaci semu tih zica i elektronike pa vidi sta bi moglo zezati...

09-05-2005 07:05 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Imano
Junior Member
**

Usput, ja sam bio Guest koji je postavio temu, ali se zbog domene nisam mogao logovati Very Happy

@0-100 7,3 sec
ma kod Hote i inace odrzavam auto, a njemu na kompjuteru ne pokazuje tacno u cemu je kvar, pa mi je on i predlozio da odem do servisa. On je na odmoru do 15. septembra, pa cemo onda pokusati nesto drugo, ali sam ipak htio da vidim ima li iko drugih ideja.

Znam da je generalno elektronika na Puntu problem, ali se jos uvijek nadam da cu naci nekoga ko ovo moze rijesti... Rolling Eyes

@Kenno
Hvala na prijedlogu, ali se ne usudjujem ni poceti razmisljati da se ja bavim time, jer samo mogu napraviti veci belaj. Promijeniti uticnicu i prekidac u kuci znam, ali u autu osim osiguraca i sijalice ne diram nista Wink

Viva Ferraristi!
09-05-2005 07:55 PM
Imano
Junior Member
**

Sad sam se sjetio da sam nedavno cuo da u Banja Luci ima neki autoelektricar koji je navodno pravi majstor za ovakve probleme. Mozda mi neko iz BL moze dati neki broj telefona ili tako nesto. Hvala!

Viva Ferraristi!
09-05-2005 07:57 PM
Kenno
Posting Freak

Ja sam tako rijesio neke sitnije problemcice sa strujom na svom autu...(yugo), ali u mene je dosta jednostavnije sve to...
U svakom slucaju sretno Wink

09-05-2005 08:01 PM
Procesor
Banned

Group: Banned

Najvjerovatnije da ti je u kvaru racunar instrument table , trebalo bi skinuti tablu i prekontrolisati sve kontakte i racunar table u kojem se inace pamte predjeni kilometri i jos neke sitnice.... Wink Wink Wink

09-06-2005 06:40 AM
Alfamaniac
Junior Member
**

Evo ti pomoc za Punta

Imas na Aerodromskoj cesti Servis za FIAT,ALFU i LANCIU kad prodjes aerodrom poslije jedno 200 metara nalazi se servis, mada ti je najbolje prvo zovni covjeka na 033/466 367 i ako ga nema ostavi mu poruku, nazvace on tebe. Covjek se zove Jasmin Gabela, ozbiljan je i temeljit, super radi i zna oko struje i elektronike. Malo mu je skuplji rad ali ce ti sigurno dobro uraditi, a vala ako ne mogne on neces naci vise nikoga ovdje. Moje preporuke za njega.

Cao. Smile Smile Smile

09-06-2005 02:16 PM
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Ins Tabla Audi A4  1.8T 2000+ Hybrid 4 482 11-23-2007 10:08 AM
Last Post: Hybrid
  TABLA 324 D gurtna 16 1,487 10-03-2007 09:13 AM
Last Post: gurtna
  Instrument tabla Dzane 0 304 01-23-2007 12:47 PM