Post Reply  Post Thread 
Punto problem s kvačilom
Author Message
ListerStorm
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
Punto problem s kvačilom

Imam Punta 1.2, 2003. godina i odnedavno mi trza nenormalno u prvoj brzini.Dakle kad krećem otpuštanje kvačila rezultira trzanjem ono ko kad si početnik pa drma li ga drma,ko da će se ugasit sve dok udrugu ne prešaltam.Naravno,nisam početnik i ovo nije normalno.Interesantno je da se dešava samo kad je auto zagrijano ,naprimjer kad je dugo bio na suncu parkiran onda trza nenormalno ,kad je hladno vani ništa.U servisu mi idiot zvani " inspektor Fiata za BiH "Evil or Very Mad drži predavanje o tome kako ja ne znam vozit pravilno benzince jer njima treba jači gas.I lola sjeda u auto daje gas do daske i kreće ko da je na drag racingu i naravno ne trza.Na moje pitanje:" A šta ako ste na semaforu i auto vam ispred,gas do daske i bum u auto?"Ništa ,ja ispadoh kriv,neće da mijenja kvačilo iako je auto pod garancijom.
Dakle ima li iko slučajno sa puntom da je imao ovakve probleme ili možda znate nekoga sa ovakvim belajom,sa riješenjem,jer jedino koje ja vidim je mijenjanje potisne ploče i čitavog seta kvačila.Ponavljam,trza samo kad je vruće ,hladno ide normala.

GTR
08-27-2005 01:53 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status: Away

Ne vidim logicno objasnjenje zasto bi ponasanje kvacila ovisilo o vanjskoj temperaturi... da je rijec o pregrijavanju kvacila pa bih razumio...
S obzirom da jako trza i da je auto pod garancijom, zanemari gospodina inspektora (preskoci ga, odi njegovom nadredjenom) i budi toliko uporan, dosadan, napastan, grub i bezobrazan dok god ti to ne zamijene, jer to imaju obavezu u garantnom roku...
Nema druge, moras prijetit zvanjem direktora, zvanjem Italije, ne znam ni ja koga sve ne...
Samo budi dovoljno dosadan (zovi svaki dan 3-4 puta, idi im tamo svaki dan) i sigurno ce ti to zamijeniti....

http://www.bhrenaultclub.com/

11

08-27-2005 02:03 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
ListerStorm
Junior Member
**

Vjeruješ da ni meni nije jasno kako ali je tako,kad ga palim sa parkinga ,a bio je na suncu dugo,odmah trza a ujutro ili kad je hladnije napolju ne trza.
Gospon inspektoru sam poručio da ćemo se vidjeti mi još jer traže pare da se dio naruči iz Italije,koji naravno nemaju ovde jer im servis ima ulje i par svjećica na lageru.Najsmješnije je što je majstor u servisu probo da ga pokrene i frajeru trzne,kaže kvačilo je 100%,a poslije inspektorovog testiranja peder kaže "Pa dobro možda i nije do kvačila..".Toliko o servisu.

GTR
08-27-2005 02:08 PM
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status: Away

Naravno... klasnicna prica sa ovlastenim servisima.... Rolling Eyes
Pogotovo kad nema konkurencije, kao kod Fiata.... Confused
Nista, kao sto rekoh, budi uporan....

http://www.bhrenaultclub.com/

11

08-27-2005 02:17 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
ListerStorm
Junior Member
**

A ništa mi drugo ne preostaje,ljudi kod nas ne shvaćaju još uvijek pojam servis i usluge servisa u garantnom roku.Pravo su me razočarali,nešto ti se desi na autu i treba ti hitno dio oni ništa nemaju na lageru,a ovamo jedini fol za Fiat ovlašteni.

GTR
08-29-2005 10:46 AM
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators

Ma takvim seljacima prvo treba objasnit da nismo mi ovde zbog njih nego oni zbog nas... uostalom, ako imas garanciju, odvezi auto nekom drugom, napravi deal s njim da ti to popravi i napise potpun izvjestaj o kvaru, potpis/pecvat naravno, onda to predstavi sudu ili nekom savezu sta vec ima. Da li je ovo u praksi kod nas moguce ti vjerovatno znas bolje od mene. Ali ako nije onda jedino sto ti mozes je da razglasis svoje iskustvo sa fiatom, i to ga razglasi naveliko, pungas jedan od jacih nacina informisanja o takvim stvarima. I da, na kraju ako se ne dogovris s njim nemoj mu zaboravit reci sta je pun gas i da je uravo tamo predstavljen i on i njegove usluge kao jedinog ovlastenog fiat servisa, garantujem ti da mu nece bit svedno, isprobano Wink

Man maximum Machine minimum
08-29-2005 12:54 PM
ListerStorm
Junior Member
**

Ma inspektor je pravi stručnjak,ja mu kažem da sam na internetu vidio stotine ljudi sa istim problemom kao i ja,naročito u UK na Fiat forumima,a on ti meni ma to su sve tračevi ,nemoj vjerovati tome Smile
Skupljam pare za dio da mi naruče a kad stigne idemo lagano na ekspertizu i ako bude do mene ja mu se izvinjavam odmah (što je vjerovatno ko i da jack pot dobijem sutra) a ako bude da me zajebo lagano se piše svim novinama o stručnosti inspektora.
Ah da,kaže ti si jedini s tim problemom koji je došo.Pa dobro znači ako se neko pojavi sa kvarom koji još nije bio u servisu onda taj kvar ne može ni postojati,logika je to.

GTR
08-30-2005 06:42 AM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Ford Focus problem ... Travnicki Nocni Setac 5 253 11-18-2008 09:14 PM
Last Post: Travnicki Nocni Setac
  Audi problem: Tesko pali, venitlacija kabina motor samo 3 brzina sadik007 9 295 11-17-2008 10:10 PM
Last Post: sadik007
  problem sa turbom cdi 8 411 09-26-2008 01:52 PM
Last Post: cdi
  Problem s ler gasom Golf 2 nikisorer 9 1,197 09-22-2008 05:55 PM
Last Post: MK516
  Klima - problem godfather 8 452 08-12-2008 07:27 PM
Last Post: godfather

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: