|
Radar folovi, pripremite se za ljeto
|
| Author |
Message |
sadik007
Member

Group: Registered
Status:
|
Radar folovi, pripremite se za ljeto
Ovo je kopija text sa .HR (hraweb) foruma... Jako interesatan text i mislim da se je jako koristan, posebno za ljetne odmore .. Sretnooo.
---------------------------
Dugo sam razmisljao hocu li ovo staviti na net ali posto sam u dva tjedna dvaput vec ovo dozivio smatram da trebam podijeliti ove informacije sa svima
Naime nedavno sam imao bliski susret sa plavcem jednim koji je tvrdio da me upucao sa laserom na 93 kmh, a ja isao u drugoj cca 65 i znao sam da laze
sa 5 metara pokaze pistolj i gore svijetli 93 stvarno.. ja kazem to nije moja brzina a on krene sa spikom jel ti to tvrdis da ja lazem i sl...
malo se navlacili i ja trazim da vidim brzinu a ono pistolj ugasen vec. ja reko i sta sad, i kaze on cekajte da upalim zadnju izmjerenu i da da vidim i ono pise 93 kmh, svijetli lampica LIMIT i dolje pise LIMIT ADJ.
sve to meni sumnjivo , ali posto je bilo u gradu trazim ja manju kaznu i kao posto sam posten spusta mi na 300, i posto nisam imao para odem na bankomat i u medjuvremenu nazovem javora iz gzone (banner koji se vrti gore) koji mi objasni sto znaci ovo limit na pistolju...
dakle pistolj kada vam policajac izmjeri brzinu mora ovako izgledati
dakle gore brzina, dolje udaljenost na kojoj vas je upucao, a na aparatu mora goriti gornja lampica, zelena pored opcije MEAS(URE)
dosao ja natrag do policajca i pokazao mu da znam i ja nastelovati da pise sto god zelim pa je pocela prica da je on procjenio od oka moju brzinu i nastelovao pistolj jer nije stigao upucati me i sl
za dva tjedna u osijeku me upuca motorist kao sa 71 kmh a ja isao 55 max...
i pogledam pistolj ono isto namjesteno, i kad sam mu rekao da znam sto je napravio naglo okrece temu i kao mogu ici
ajmo sada pojasniti
dakle ova druga opcija na pistolju, LIMIT, sluzi za to da npr policajac nastima limit na 65 i onda dok nekoga gadja pistoljem ukoliko je brzina iznad 65 pisti pistolj a ako je ispod ne reagira , dakle da zna bez da gleda u ekran tko ide preko odredjene brzine
na slici oznaceno sa brojem 1.
lampica pored natpisa LIMIT svijetli a ova gore opcija MEAS onda ne svijetli
pod brojem 2 je ekran na kojem mora pisati udaljenost u metrima, a ako je u limit modu onda pise limit adj. (limit adjusment)
broj 3 oznacava plus i minus gumbice sa kojima se podesava zeljena brzina u limit modu
u slucaju da primjetite da vam podvaljuju brzinu nazovite internu kontrolu na 01 6122 982 i prijavite sve...
EDIT zahvala javoru na ovome:
Evo, ovako NE SMIJE izgledati pistolj kada vas zaustave (LIMIT MODE)
|
|
| 06-12-2007 06:18 AM |
|
|
S-H-E-F
Senior Member

Status:
|
RE: Radar folovi, pripremite se za ljeto
znaci "kolege" su smislile novu metodu za zaje*at narod kad im treba para!
|
|
| 06-12-2007 02:38 PM |
|
 |
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
|
|
| 06-12-2007 05:20 PM |
|
 |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
da li su i ovde u Srbiji ovakvi radari?
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 06-12-2007 05:44 PM |
|
 |
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
Rade to nasi odavno, mene su tako naguzili u jablanici prosle godine
Man maximum Machine minimum
|
|
| 06-12-2007 07:59 PM |
|
 |
Most Wanted
Member

Status:
|
bravo
da te volim oduvijek sam znao...
|
|
| 06-12-2007 08:04 PM |
|
|
tasmanian
Senior Member

Status:
|
And every time you speak her name
Does she know how you told me you'd hold me
Until you died, 'til you died
But you're still alive
|
|
| 06-12-2007 08:26 PM |
|
 |
sadik007
Member

Status:
|
svaka ti cast za ovo.

Nek se zna.. posteno pa ko koga
|
|
| 06-28-2007 08:06 AM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
I mene su jedno ovako uhvatili pa ja rekao da pisu i da cemo se sa mojim advokatom ganjati po sudovima 20 godina...nikad mi nije dosla kazna ni poziv...jer sam 1000% bio siguran da nisam vozio ni 40 a kamo li 87km/h...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 06-28-2007 08:22 AM |
|
 |
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Status:
|
mene prije mjesec dana ufatilo iza Tuzle sto jest jest, a uhvatio i ja njih, a gdje cu mu rec za radar detektor, brze bolje ga sakrijem, otvaram prozor.
- Dobar dan
- Dobro vece (pola 12, upeko zvizdan)
- Nije valjda gospodine da vam je pao mrak na oci kad sam vas zaustavio
- Ne, naprotiv, bas mi je drago da razbijem ovu monotoniju, sve naselje do naselja, dosadno brate...
Gleda on mene, meni raste glava, tek postajem svjestan kakve gluposti valjam, kolegica do mene nevjeruje sta pricam i ocekuje da prestanem. Policajac se poce smijati i vraca mi dokumente:
- Vozite sporije brze ce te stici, dovidjenja i sretno
Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
|
|
| 06-28-2007 09:21 AM |
|
 |
|
|