Post Reply  Post Thread 
RAM problem
Author Message
Medo
Member

Group: Registered
Status: Offline
RAM problem

Radim nesto i nikako da skontam u cemu je problem.

Nabavio sam nove maticne ploce malih dimenzija predvidjene za druge uredjaje ne samo za PC.

VIA EPIA M Mainboard

http://www.viavpsd.com/product/epia_m_sp...boardId=81

Proizvodjac savjetuje RAM ddr 128/266

Koji god sam ugradio nakon par sati rada windovsi zamrznu ili izbace kojekakve erore ali uvijek vezane za ram. Ugradjivao sam nove ramove raznih proizvodjaca i uvijek iste greske.

Napokon sam stavio Ram Twin Mos DDR 128/266 i radi odlicno, evo vec 4 dana nonstop je upaljen i nije se desila ni jedna greska.

Ima li neki drugi razlog zasto ramovi istih vrijednosti prave greske? Sve sam kupio nove. Zasto samo Twin Mos radi ispravno na ovoj ploci?

Mozda se moze nesto drugo napraviti pa da svaki ram od bilo kojeg proizvodjaca radi dobro.

Na drugim plocama svaki ram radi ispravno.

Nadam se da ce biti neko ko ce znati odgovor.

Rolling Eyes Smile

11-27-2003 04:31 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
KosOOki
Member

Pa kakvog su kvaliteta ti drugi moduli koje si stavljao? Koliko sam ja razumeo ova ploca je veoma stedljiva i vrlo je moguce da se stedi i na osvezavanju SDRAM-ova pa se slabije snalazi sa nekim modulima (nista pametnije mi ne pada na pamet). U sustini nije mi jasno sta se tu desava... Mozda bi trebalo da budes srecan sto si nasao bar neke module koji hoce da ti rade. Isto tako ne znam sta bi mogao da uradis da ti drugi moduli rade bolje. Sta si kacio od ostalog hardvera na plocu, je li ti jos nesto pravilo probleme?

11-27-2003 06:48 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Medo
Member

Kontaktirao sam proizvodjaca pa sam maloprije dobio odgovor da se timeing rama u biosu postavi na manual i da ce onda svaki ram raditi bezprijekorno. Ostaje mi da probam i da vidim.

Svakako hvala na odgovoru Smile

11-27-2003 07:44 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
KosOOki
Member

Ma bas nema na cemu, odgovor nije bio od koristi. Mada ako bude to sto su ti rekli, makar sa okvirno pogodio da je u pitanju osvezavanje modula... Embarassed

11-29-2003 01:06 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  problem sa zakonom man 12 351 07-12-2007 10:40 AM
Last Post: Lage- alijas240Z
  PROBLEM? Sexon 3 487 05-18-2006 11:41 PM
Last Post: dj_gianny
  Problem... schmidt 2 631 01-06-2006 01:11 PM
Last Post: schmidt
  Win2000 problem sa NFS Kenno 11 430 06-11-2004 07:33 PM