Post Reply  Post Thread 
Raymond Sommer
Author Message
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
Raymond Sommer

Raymond Sommer ili Lavlje srce.
Vozac koji je debitirao u F1, sa svoje 44 godine i odvozio svega 5 od ukupno 7 utrka. Debitovao je u legndarnom Ferrariju 125, kojeg je vozio i slavni Ascari. Sommer zavrsava na svojo prvoj F1 utrci kao 4. sa cak 3 kruga zaostatka, sto i nije nesto strasno ako se uzme da je 2. Ascari zaostajao cijeli krug iza Fangia.
U ostatku sezone Raymond mjenja automobile i vozi u Talbot - Lago T26 ali niti jednu od presotale 4 utrke ne privodi kraju. Sezonu zavrsava kao 13. sa ukupno 3 osvojena boda. Cijelu sezonu je vozio sasvim privatno.
Prije svog izleta u F1 dva puta je pobjedio u 24 LeMans '32 i 33, Spa 24 Houres '36 iste godine i Francuski Grandprix, zatim tri puta Grandprix Marseja, zatim GP Tunis, Madrid itd...
I ko zna sta bi bilo dalje da nije u Septembru za GP Courdisa  poginuo u svom Cooper na F3 i tako otvorio crnu listu poginulih F1 vozaca

Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.

This post was last modified: 08-16-2007 06:29 AM by Lage- alijas240Z.

08-16-2007 06:25 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Rainman
Clan AMK PUNGAS

Group: Administrators
Status: Away
RE: Raymond Sommer

LEGENDA majkemi , ej posti je extra,neznam negdje sam naletio na tu crnu listi vozaca koji su poginuli cak su bili i video uz nju ali nemogu da nadzem , ako uspijem odma stavljamo na forum

Alfa ce uvijek biti guja na cesti!!!
08-16-2007 06:55 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
RE: Raymond Sommer

Nemoras se truditi, ako ja budem imao vremena svako malo cu napisati o svakom F1 vozacu koji je stradao u utrkama

Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
08-17-2007 01:44 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: