|
Razlika Drag i SR?
|
| Author |
Message |
Procesor
Banned
Group: Banned
Status:
|
RE: Razlika Drag i SR?
E vidim ima i konstruktivnih rasprava i rjesavanja nejasnoca. Da , zaista ste mogli vidjeti gume koje izgledaju kao slickovi. Naime radi se o tome da gume koje se koriste na street race trkama moraju imati homolagaciju za cestovnu upotrebu i ET ili DOT oznaku. U americi su se neki proizvodjaci dosjetili da naprave gumu koja je ravna na gaznoj povrsini ali ima uredno cestovnu homologaciju i zamislite ta se guma zove ET DRAG...
|
|
| 10-17-2006 11:38 AM |
|
|
BoB
Senior Member

Group: Registered
Status:
|
Pa to je vise prevara nego mudrost...napravili slick i stavili oznaku ET. Znaci nije bitno kakva je guma, nego sta na njoj pise. Treba promijeniti pravilnik
|
|
| 10-17-2006 02:19 PM |
|
 |
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
Yo vectore i doctore , znam ja vrlo dobro razliku izmedju sr-a i drag utrke, moje pitanje se odnosilo na auta koja ucestvuju kod nas.
Razlog mog pitanja je:
Tehnička komisija (u daljnjem tekstu TK), s voditeljem TK na čelu, obavlja pregled (kontrolu) svih vozila prije, za vrijeme i poslije takmičenja, a radi utvrđivanja odgovaraju li vozila i oprema propisanim uslovima iz ovog pravilnika i odredbama ”Zakona o sigurnosti na cestama RS/BIH”.O službenim nalazima, voditelj TK izvještava žiri i direktora takmičenja, radi donošenja njihovih odluka ili dobijanja daljih uputstava.
TK može u svakom trenutku tokom takmičenja obaviti vanredan pregled vozila, a naročito po nalogu direktora i žirija.
Takmičenju mogu pristupiti samo vozila B kategorije, koja zadovoljavaju u potpunosti uslove iz ”Zakona o sigurnosti na cestama RS/BiH” te imaju važeću registraciju i polisu osiguranja. Takmičenju mogu pristupiti i vozila stranih registarskih oznaka s važećom dokumentacijom i osiguranjem.
Sad, otkud simci ili fici tablice i saobracajna u to ne ulazim, ali me zanima, primjera radi, ukoliko mene zapadne ta simca, da li ja mogu da ulozim zalbu nakon trke na ispravnost doticnog auta znajuci da je to auto totalno nelegalno tj ne prolazi nicije i nikakve uslove zakona o sigurnosti u saobracaju u bilo kojoj drzavi? To je sve.
Man maximum Machine minimum
|
|
| 10-17-2006 02:25 PM |
|
|
Sike
Posting Freak

Status:
|
Sad, otkud simci ili fici tablice i saobracajna u to ne ulazim, ali me zanima, primjera radi, ukoliko mene zapadne ta simca, da li ja mogu da ulozim zalbu nakon trke na ispravnost doticnog auta znajuci da je to auto totalno nelegalno tj ne prolazi nicije i nikakve uslove zakona o sigurnosti u saobracaju u bilo kojoj drzavi? To je sve.
Možeš.
Ali ima jedan problem...da bi te uopšte zapala Simca moraš imati 12 sec. car.
SRCBL
This post was last modified: 10-17-2006 02:40 PM by Sike.
|
|
| 10-17-2006 02:35 PM |
|
 |
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
Možeš.
Hvala
Ali ima jedan problem...da bi te uopšte zapala Simca moraš imati 12 sec. car.
Man maximum Machine minimum
|
|
| 10-17-2006 03:07 PM |
|
|
Vladimir
Posting Freak

Status:
|
hahahahahhahahahhahahaha, Sike prelud si...
The Power Of Dreams
|
|
| 10-17-2006 03:55 PM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
Yo vectore i doctore  , znam ja vrlo dobro razliku izmedju sr-a i drag utrke, moje pitanje se odnosilo na auta koja ucestvuju kod nas.
Ma O.K. Razumljivo.
Razlog postavljanja i drugog linka je bio sljedeci:
Nek' se zna sta bi sta trebalo da bude medjutim, gledajuci na to koliko smo tesko s nulte tacke sve ovo pomakli u BiH, licno mislim da su sporenja potrebna na teoretskoj osnovi a prakticno gledano, ne bi trebalo da sami sebe ukopamo dok toliko ne odmaknemo da mozemo zanovijetati.
|
|
| 10-17-2006 08:55 PM |
|
|
BoB
Senior Member

Status:
|
Yo vectore i doctore  , znam ja vrlo dobro razliku izmedju sr-a i drag utrke, moje pitanje se odnosilo na auta koja ucestvuju kod nas.
Ma O.K. Razumljivo.
Nek' se zna sta bi sta trebalo da bude medjutim, gledajuci na to koliko smo tesko s nulte tacke sve ovo pomakli u BiH, licno mislim da su sporenja potrebna na teoretskoj osnovi a prakticno gledano, ne bi trebalo da sami sebe ukopamo dok toliko ne odmaknemo da mozemo zanovijetati.
U pravu si doktore, ali ima jedna caka u tome: kad na Balkanu pustis ljude da nesto ispocetka rade naopako, poslije nema teorije da ih natjeras da prihvate pravila...Odmah treba rigorozno, pa ko prezivi
|
|
| 10-18-2006 03:24 PM |
|
 |
Sike
Posting Freak

Status:
|
Ma O.K. Razumljivo.
U pravu si doktore, ali ima jedna caka u tome: kad na Balkanu pustis ljude da nesto ispocetka rade naopako, poslije nema teorije da ih natjeras da prihvate pravila...Odmah treba rigorozno, pa ko prezivi 
Šta je to bilo naopako ?
SRCBL
|
|
| 10-18-2006 03:30 PM |
|
|
BoB
Senior Member

Status:
|
Nisam ja rekao da je bilo nesto naopako, nego da treba odmah insistirati na strogim pravilima. Ja ne smatram problemom to sto su nastupili fico i simca - takvi kakvi jesu (jer zadovoljavaju pravilnik), ali stvarno ni meni nije jasno kako su dobili te papire. Pa fico ne bi prosao tehnicki pregled ni u zimbabveu. Nebitno je da li auto 402 metra prelazi za 2 ili 20 sekundi, to nije opravdanje. Istina - sve je bilo u skladu sa pravilnikom, jer isti zahtijeva da automobil posjeduje vazecu sabracajnu dozvolu i osiguranje, bez obzira kako su ti dokumenti pribavljeni.
|
|
| 10-18-2006 04:03 PM |
|
 |
|
|