|
RE: Peugeot 308
|
| Author |
Message |
INTERCEPTOR
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
bmw u kompakt klasi je isto sto i krme u teheranu gogi dragi a ni volvo nije nista dalje otisao jos je volvo dobro i prosao jer je za malo postao dio tata korporacije eto kako mu dobro ide da je proslu godinu zavrsio sa 120 miliona gubitka i to kazu da je to prva godina da je poslovao sa gubitkom manjim od 200 miliona dolara i zato ga je ford i zadrzao
a 118d i 120d je isto sto kod folcike 2.0tdi sa 140 i 2.0tdi sa 170 ks
bmw je premijum marka isto sto i audi kod vw zato i ima takav spektar motora kakav ima i nikako se nemoze poredit sa vw
p.s.
ovdje je rijec o Peugeot 308 a o njemu se najmanje prica
|
|
| 05-08-2008 07:24 AM |
|
|
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
pa to sto Volvo ima gubitke, ne znaci da ne valja...ne znam otkud ti ta teorija...pa sve velike marke imaju gubitke, osim BMW-a, VW-a, Porschea, Citroena, Peugeota, Renaulta...gledaj jedan Rover, uvijek bio mjerilo klase, nije se skoro niko mogo poredit s njim, sto izgledom i performansama, sto kvalitetom...onda pogledaj razne luksuzne marke, poput Bentleya, Rollsa, Jaguara, Aston Martina itd...sve su pod nekom od gore navedenih marki...onda sportske, Ferrari, Lambo...i oni pod nekim...a ko ima bolji od njih??? to su samo price, da se nekako izvuce VW...
a ako cemo vec poredjenje 2.0 motora, onda uzmimo u obzir i BMW-ov 123d, 2.0 sa 204 KS...i opet ima potrosnju ko i 34 KS slabiji VW-ov 2.0 TDI...ako ne i manju...
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
|
|
| 05-08-2008 09:13 AM |
|
 |
INTERCEPTOR
Junior Member

Status:
|
sam sebe demantujes normalno da znaci da valja ali jos koliko dugo ce uspjet da izdrzi to cemo vidjet a ovo o roveru pojma nema sa zivotom rover i jeste propao zato sto se drzao velike britanije i sto nije imao dugorocnu strategiju pa vidi sta se desi a da je bio mjerulo u klasi to stvarno nikad do sada nisam cuo mozda u indiji opet mjesas jednog vw sa bmw to je isto kao da poredis mazgu i konja
vw je sto mu i ime kazuje narodni auto tj auto za siroke narodne mase a bmw je auto za odabrane ilti za ljude koji imaju love i sebi taj luksuz mogu priustiti (govorim za nove automobile )
i dragi moj faya m5 potrosnja nije mjerilo kvalitete auta(motora) drugo je sto zivimo i radimo a neki jos ide i u srednju skolu tu na brdovitom balkanu tj u bosni i hercegovini
|
|
| 05-08-2008 09:57 AM |
|
 |
goran16v
Posting Freak

Status:
|
mislim da se nikada nisam prodavao za nekog stručnjaka u mehanici ili da sam se predstavljao kao automehaničar tako da me nije stid što ne znam tablicu ubrzanja od o-100 za sva auta, niti sam probao sva auta kao ti, imam svoje auto i nisam ničiji šofer niti vozim za nekoga
gledam stvari iz moje perspektive a u 4motionu ću sjediti čim ga kupim
kada bude moj, a ne tatin ili službeni...kao taj "tvoj"
de se malo saberi
1. Ako vec sam kazes da nisi neki strucnjak onda se "ne petljaj gdje ti nije mjesto" u ovakve ili slicne teme jer se ovdje radi o dijeljenju iskustva kad imas priliku probati neki auto, proci kroz neku situaciju ili dati neki savjet...
2. To koga ja vozim, cija auta sve vozim i ciji sam sofer i cime se ja bavim u zivotu pod br. 1 nije tvoja stvar kao sto ni frustracije nastale od sjedenja u Velikih drveta nisu moja stvar (sto je jedino objasnjenje za tvoje niske pobude zbog kojih sad uplices i moj privatni zivot) , a pod br. 2 nije ni bitno da li je auto moj, sluzbeni ili tatin sve dok sam u prilici podijeliti svoje iskustvo na ovom forumu
3. Meni bi bio drago da jedan dan procitam tvoje utiske poslije voznje nekog auta koji ne nuzno mora biti tvoj, pogotovo ako nisam bio u prilici da ga probam...
4. Buduci da je tvoj posao vezan za kompjutere i informatiku (bar je bio) i kad mene procitas na nekom forumu kako drzim slovo a o tome pojma nemam (jer o kompjuterima znam samo da imam desk top i lap top i to je sve, a sta i kako ????) onda me nalijepi kako ti je drago i napisi da mi tu nije mjesto, isto kao sto sam se ja suzdrzvao sve do sad da ti napisem da za mene ti o automobilima nemas apsolutno nikakvog pojma, da ti je automobilisticko iskustvo upitno i da bi na ovom forumu trebao da pratis sta se pise - mozda nesto i naucis, ja bar svoje znanje o automobilima i stvarima vezanim za njih vec izvjesno vrijeme lijepo unovcavam!
5. Sto se mene tice ja se povlacim iz dalje diskusije bez obzira na tvoj komentar jer je "strucnjak" uspio uprljati jos jednu temu...
Proud to be BMW E 21 owner!
This post was last modified: 05-08-2008 12:17 PM by goran16v.
|
|
| 05-08-2008 12:12 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
mislim da se nikada nisam prodavao za nekog stručnjaka u mehanici ili da sam se predstavljao kao automehaničar tako da me nije stid što ne znam tablicu ubrzanja od o-100 za sva auta, niti sam probao sva auta kao ti, imam svoje auto i nisam ničiji šofer niti vozim za nekoga
gledam stvari iz moje perspektive a u 4motionu ću sjediti čim ga kupim
kada bude moj, a ne tatin ili službeni...kao taj "tvoj"
de se malo saberi
1. Ako vec sam kazes da nisi neki strucnjak onda se "ne petljaj gdje ti nije mjesto" u ovakve ili slicne teme jer se ovdje radi o dijeljenju iskustva kad imas priliku probati neki auto, proci kroz neku situaciju ili dati neki savjet...
2. To koga ja vozim, cija auta sve vozim i ciji sam sofer i cime se ja bavim u zivotu pod br. 1 nije tvoja stvar kao sto ni frustracije nastale od sjedenja u Velikih drveta nisu moja stvar (sto je jedino objasnjenje za tvoje niske pobude zbog kojih sad uplices i moj privatni zivot) , a pod br. 2 nije ni bitno da li je auto moj, sluzbeni ili tatin sve dok sam u prilici podijeliti svoje iskustvo na ovom forumu
3. Meni bi bio drago da jedan dan procitam tvoje utiske poslije voznje nekog auta koji ne nuzno mora biti tvoj, pogotovo ako nisam bio u prilici da ga probam...
4. Buduci da je tvoj posao vezan za kompjutere i informatiku (bar je bio) i kad mene procitas na nekom forumu kako drzim slovo a o tome pojma nemam (jer o kompjuterima znam samo da imam desk top i lap top i to je sve, a sta i kako ????) onda me nalijepi kako ti je drago i napisi da mi tu nije mjesto, isto kao sto sam se ja suzdrzvao sve do sad da ti napisem da za mene ti o automobilima nemas apsolutno nikakvog pojma, da ti je automobilisticko iskustvo upitno i da bi na ovom forumu trebao da pratis sta se pise - mozda nesto i naucis, ja bar svoje znanje o automobilima i stvarima vezanim za njih vec izvjesno vrijeme lijepo unovcavam!
5. Sto se mene tice ja se povlacim iz dalje diskusije bez obzira na tvoj komentar jer je "strucnjak" uspio uprljati jos jednu temu...
Ni meni nije jasno??? Je li to znaci ako ja vozim sluzbenog Volva i koji je kod mene 24h/7/365 dana u godini ne mogu reci kako ide to auto, koje su mu mane i prednosti? Ne mogu reci gdje je najbolji servis i nekome dati savjet prilikom kupovine tog modela samo zato sto nije "moj"??? Ili BMW-a koji je pod mojom nogom 10 mjeseci a "gazda" mu dodje samo dva mjeseca??? Ne mogu reci kako dobro ide to auto??? A mogu govoriti o MOJOJ A klasi koju najmanje vozim i koja godisnje ne predje 8 000km??? Nema veze u cijem god i kojem god automobilu ja stecem iskustvo prelazeci km svaki dan vise od 100km...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
This post was last modified: 05-08-2008 12:31 PM by pajero1987.
|
|
| 05-08-2008 12:30 PM |
|
 |
goran16v
Posting Freak

Status:
|
bmw u kompakt klasi je isto sto i krme u teheranu gogi dragi
To se sad tako cini ali... Prije 10 godina ni BMW, ni VW, ni Audi, ni Volvo nisu imali SUV klasu, i kad su poceli proizvoditi X5, Touarega, Q7, XC90 ljudi su se pitali cemu to, a sad su i priznati i cijenjeni i niko vise ne postavlja pitanje zasto su izbacili X3, Q5, XC 60. Trenutno se to desava sa Peugeotom 4007 (?) i Citroenom C-Crosserom. Malo ko je kontao sta Mercedes hoce kad je izbacio A klasu, a kad su je prihvatili dodje na red i B klasa. Generalno, svako proizvodi ono sto se najvise prodaje bez obzira gdje je "najjaci", vrijeme ce pokazati da li je BMW-u mjesto u kompakt klasi...
|
|
| 05-08-2008 12:41 PM |
|
|
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
sam sebe demantujes normalno da znaci da valja ali jos koliko dugo ce uspjet da izdrzi to cemo vidjet a ovo o roveru pojma nema sa zivotom rover i jeste propao zato sto se drzao velike britanije i sto nije imao dugorocnu strategiju pa vidi sta se desi a da je bio mjerulo u klasi to stvarno nikad do sada nisam cuo mozda u indiji opet mjesas jednog vw sa bmw to je isto kao da poredis mazgu i konja
vw je sto mu i ime kazuje narodni auto tj auto za siroke narodne mase a bmw je auto za odabrane ilti za ljude koji imaju love i sebi taj luksuz mogu priustiti (govorim za nove automobile )
i dragi moj faya m5 potrosnja nije mjerilo kvalitete auta(motora) drugo je sto zivimo i radimo a neki jos ide i u srednju skolu tu na brdovitom balkanu tj u bosni i hercegovini
pa vidim tvoje poznavanje rovera u pm...pa rover je covjece unutra bio "jeftini" jaguar...luksuz, drvo, koza i to...on je to imao, kad VW nije znao ni sta je...a pricas nije nikad bio mjerilo...ccc
a ako ti je VW sad narodno auto, koje svako moze imati, onda ne znam dje zivis...pa sami kazete Golf najskuplji u klasi, Passata samo guzonje i ovi ostali u vladi voze...ne vidim bas puno normalnih ljudi, koji posteno zaradjuju da imaju Passata...imaju mozda, al pijacara...
|
|
| 05-08-2008 03:17 PM |
|
 |
goran16v
Posting Freak

Status:
|
To da je Rover bio "marka" je nekad davno vazilo jer je cijela Britanska auto-industrija otisla u klinac krasni, sto je valjalo pokupovali su stranci, a sve ostalo je propalo. Ja samo ocekujem da naprave RR dizel karavan, Jaguara vec jesu...!
|
|
| 05-08-2008 05:01 PM |
|
 |
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
pa i govorim o tom davno...pa je poceo propadat i na kraju ga kupise *ebeni kinezi...Jaguar ode pod Forda...Rolls pod BMW-a, samo sto u BMW-u i dalje normalno razmisljaju i ostavljaju imidz pravog Rollsa...
|
|
| 05-08-2008 08:00 PM |
|
 |
INTERCEPTOR
Junior Member

Status:
|
i jaguar je kineski faya i njega su prodali a i Rollsa... ce u prodaju cim vide da im donosi gubitak ljudi nema tu sentimenta a ovo za jeftinog jaguara nemam rijeci pa zna se ko je vozio jaguara a ko rovera a rover je propa dragi faja kada si ti bio 5 razred osnovne skole
|
|
| 05-08-2008 08:46 PM |
|
 |
|
|