|
RE: Peugeot 308
|
| Author |
Message |
goran16v
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
ako je Golf GT u klasi ovoga, a jeste i po cijeni i po performansama
onda bih GTa
nije bolji od V TDI 2.0 4MOTION koji je skuplji možda par hiljada
a vrijedi nakon 5 godina (koliko bi bio relativno nov,bez ulaganja)
mnogo više od 308-ice
znam da sam subjektivan u odnosu na marke auta
ali za te pare može i Passat da se kupi
fancy je, pravi gay auto pogotovo CC verzija
Golf seljačka makina ;o svjetsko a naše
1. Ako govoris o GT (1.4 turbo + kompresor) i 140 KS onda taj auto po performansama zaostaje za ovim 308 (ne zaboraviti da je taj motor bmw-ov), a sto se generalnog poredjenja tice treba uzeti u obzir da je ovaj 308 sasvim drugaciji auto od GT-a odnosno da je paket opreme vise luksuzan (koza+alkanta, panoramski krov, neke elegantne kombijacije boja u unutrasnjosti, tempomat) nego sportski i da ovaj auto ima neke stvari koje u VW-u ne mozes ni doplatiti (panoramski kroz, kolor displeji, neki francuski folovi itd)
2. Sto se cijene tice i poredjenja s Golfom V samo da dodam da je cijena ovog auta sa nekim srednjim paketom opreme (sto je kod VW-a vec highline - automatska klima, 4 x podizaci, 16 alufelge, parking senzori itd) 43 000 KM, odnosno na je ovo auto sa paketom feline od 10 000 KM dodatne opreme, a sa 1.6 120 KS motorom 39 000 KM. E sad treba uzeti u obzir tu cijenu i opet uraditi poredjenje...
3. Ne znam koliko znas i koliko si upucen o 2.0 TDI motoru ali ti mogu reci iz prve ruke da nije bas cvjecka, evo ja ga vozim preko 2 godine i nisam bas previse odusevljen, ne govorim o performansama (tu je stvarno odlican bez rijeci) nego nekim musicama, osjetljivoscu, da dimi puuuuno vise od 1.9 TDI, da ga svakih 7500 km vozim na servis i da je glasan k'o traktor. Na kraju krajeva 2.0 TDI PD je proslost, i VW je konacno skontao da pocne sa Common Railom k'o i sav ostali svijet!
Da se razumijemo, i ja mislim da je konkretno ovaj auto previse para zbog opreme ali isto tako vjerujem da je bilo koji europski auto ove klase sa ovom opremom preskup. Po mom misljenju dosta te opreme je nepotredno...!
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 05-04-2008 06:30 PM |
|
|
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
VW s dieselima daleko zaostaje za konkurencijom...konkretno za PSA grupacijom, koji imaju jedne od najboljih i najugladjenijih diesela...
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
|
|
| 05-05-2008 07:56 AM |
|
 |
tataratira
Posting Freak

Status:
|
da mi je do uglađenog dizela kupio bih benzinac ;o
Hate It Or Love It- The Golf
|
|
| 05-05-2008 08:04 AM |
|
|
goran16v
Posting Freak

Status:
|
da mi je do uglađenog dizela kupio bih benzinac ;o
E vala ne ide ni to, XXI vijek, auto lijepo dizajniran, opremljen, dvozonski climatronici, dugmici, ovo-ono, dok svaki drugi dizel radi k'o maca moj radi k'o traktor, pogotovo kad ga tek upalis...
Da se mi pitamo, tj. da se Njemci ravnaju po nasim mjerilima i zahtjevima VW bi jos uvijek proizvodio Golfa II!
|
|
| 05-05-2008 09:03 AM |
|
 |
tataratira
Posting Freak

Status:
|
ceste i jesu za G2d
tako da se meni čini da se bezveze ravnati po njima u našim uslovima
da prave četvorku sa dvojkinim motorom i vješanjem, to bi bio hit
|
|
| 05-05-2008 09:13 AM |
|
|
goran16v
Posting Freak

Status:
|
ceste i jesu za G2d
Ravnaj se ti po nasim uslovima kol'ko hoces i budi 30 godina iza njih, ali ja ipak biram hedonisticku varijantu, vozicu savremen auto, uzivacu u modernom motoru i ovjesu (prije 20 godina otici sa G2d na more i izaci slomljenih ledja poslije 3-4 sata voznje je bilo ok ali danas...) pa makar svaih 3 mjeseca mijenjao trapove!
|
|
| 05-05-2008 09:35 AM |
|
 |
tataratira
Posting Freak

Status:
|
ok, samo mi nije jasno odakle Golf u hedonističkoj priči
mi smo svi u sado-mazo fazonu
|
|
| 05-05-2008 09:52 AM |
|
|
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
ceste i jesu za G2d
Ravnaj se ti po nasim uslovima kol'ko hoces i budi 30 godina iza njih, ali ja ipak biram hedonisticku varijantu, vozicu savremen auto, uzivacu u modernom motoru i ovjesu (prije 20 godina otici sa G2d na more i izaci slomljenih ledja poslije 3-4 sata voznje je bilo ok ali danas...) pa makar svaih 3 mjeseca mijenjao trapove!
bravo gorane, svaka ti je ovdje ko njegoseva...ovo si 100% upravu
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
|
|
| 05-05-2008 10:14 AM |
|
 |
INTERCEPTOR
Junior Member

Status:
|
sto ljudi sto cudi, brate dragi ako nista sad imas mogucnost izbora pa fino skontas sta ti lezi i eto ga i stvarno neznam dokle ovo komparacije sa vw (golfom)
|
|
| 05-05-2008 12:08 PM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
sto ljudi sto cudi, sto zena dvjesto...ma ni meni nije jasno kako uspijemo SVAKI AUTOMOBIL porediti sa njegovom visosti GOLFOM!!! Nije bitno koje klase vazda se svodi na isto...cccc
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 05-05-2008 12:26 PM |
|
 |
|
|