|
Revijalna trka F1 u Srbiji
|
| Author |
Message |
Gedoras
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Revijalna trka F1 u Srbiji
Nekoliko hiljada Beograđana prisustvovalo je promotivnoj trci bolida Formule 1, koju su u nedelju na improvizovanoj stazi ispred novobeogradske hale "Ekspo XXI" organizovali Auto klub Partizan i Amko grupa, u okviru ekskluzivnog sajma trkačkih automobila "Autodrom racing show 2008".
Bolidi Formule 1 iz Euroboš serije, koji su do pre nekoliko godina vladali evropskim pistama, "protutnjali" su ulicom Španskih boraca i bulevarom Milutina Milankovića, na radost poklonika automobilizma i brze vožnje.
U promotivnoj trci, na stazi dugoj 1.800 metara, učestvovala su četiri bolida, a za volanom Futrou Erouza iz 1989. godine bio je šampion evropske Formule 1 iz 2005. godine Toni Hansford.
Vremenske prilike nisu omogućile održavanje kruga zagrevanja, s obzirom na to da je za normalan start motora ovih vozila minimum spoljašnje temperature oko osam stepeni. Zato su se bolidi zagrevali u unutrašnjosti centra "Ekspo".
Nedeljna manifestacija bila je prethodnica sajmu trkačkih automobila, koji će biti održan od 20. do 24. februara u hali "Ekspo" centra i na kojem će biti izložen i bolid tima Džordan, kojim su upravljali Nik Hajdfeld i Timo Glok, ove godine drugi vozač Tojote u šampionatu Formule 1.
Beograđani će tokom sajma imati priliku da izbliza vide i sportske prototipove, automobile DTM, vozila WRC (Svetskog reli šamiopnata), kao i najsavremenija karting vozila.
Formula 1 Serbian Community
http://www.f1sc.net
|
|
| 02-19-2008 01:06 PM |
|
|
tata
Posting Freak

Status:
|
RE: Revijalna trka F1 u Srbiji
jedno malo drugacije videnje istog dogadaja....
F1 u Beogradu - kakva navlakusa
U nedelju, 17. februara bili smo svedoci jos jedne navlakuse gradjana zarad
sitnog kokosarenja, prodaja ulaznica za sajam automobila. Na temperaturi od -7 C
nesto manje od dve hiljade ljubitelja Formule 1 skupilo se ispred Expo centra u
Novom Beogradu da prisustvuje pompezno najavljivanoj trci bolida Formule 1. Da se
razumemo, niko nije ni ocekivao pravu trku, ali smo se definitivno nadali revijalnoj
voznji u dobroj organizaciji.
Naravno, Srbija ne bi ni bila gde jeste, da postoji malo vise profesionalizma u
svemu sto se radi i da mulj ne pliva po povrsini.
Navodno su trebale da budu odrzane dve "trke", jedna u 12:00, druga u 13:00.
Posto je organizacija bila na zavidnom nivou pocetak prve trke kasnio je vise od sat
vremena. Mozda trka ne bi ni pocela da vec vidno iznervirana masa nije izvizdala
bitange iz organizacije koji su glumeci "safety car" povremeno obilazili improvizovanu
stazu.
Konacno nakon sto su se na stazi pojavili najavljeni bolidi F1, lica gledalaca
ponovo su poprimila bolan izraz. Stazom su prosla tri lesa, jer cetvrti nije mogao da
startuje. Sve u svemu nista sto bi zadovoljilo coveka koji vise ne oseca prste na
nogama. Nakon 15 min navodnog treninga, masa je pocela da se razilazi. Tada je
postalo jasno da je organizacija definitivno podbacila. Kako su ljudi iz Partizana
mislili da nakon ovakve prevare iskontrolisu publiku, ne znam. Najverovatnije
nisu ni mislili. E onda se posle dugog natezanja publika sklonila sa staze i pocela
je trka koja se ni pocemu nije razlikovala od tzv. treninga.
Mozda je nekome i bilo interesantno da nasluti zvuk i brzinu F1, ali vecina je kuci
otisla zbunjena sa pitanjem zasto bi neko dao 500e da vidi to. E pa ljudi, to nije to.
Sve sto smo videli jeste jos jedna nesrecna srpska basna.
|
|
| 02-19-2008 04:15 PM |
|
 |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
hehheheh, sad mi bas drago sto se nisam iscimao do beograda da vidim to
mada mi je i neverovatno bilo da oni sakupe sve te bolide, na kraju sam ispravno slutio
mozemo reci da je i vreme mozda kumovalo losem dogadjaju
no dobro, ipak se nesto zbiva
The only way is….sideways
Nissan 200SX S14 SR20DET
|
|
| 02-19-2008 05:04 PM |
|
|
Gedoras
Junior Member

Status:
|
Veruj mi da nisi pogresio, mi smo bili tamo u nadi da cemo bar na 1 sekundu osetiti dozivljaj iz Madjarske (znaci ne pricamo o ozbiljnoj stazi). Vreme nije imalo presudan uticaj, ali jeste izazvalo nervozu. Ko je ocekivao pravu trku taj je bas bio optimista, ali ako si posetio i jednu trku na uscu, onda bi ti ovo izgledalo najblaze receno jeftino.
Formula 1 Serbian Community
http://www.f1sc.net
|
|
| 02-19-2008 06:12 PM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
meni to ne lici na formulu 1. Formula 1 ?
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 02-19-2008 07:17 PM |
|
|
tata
Posting Freak

Status:
|
evo jos malo reakcija razocaranog posjetioca......
Mante zajebanciju ovaj expo je uspeo ima 3 auta od toga jedan budin jedan evo8 cedin i od miska subotica tt
loeb imao problema na grani ne zna srpski pa nije doterao c4 a vozila iz dtm su preniska pa nisu mogli da udju u halu
Ima posebna komisija na vatima koja broji posetioce do cifre od najavljenih 200 000 posetioca pa cim izbroje javice
E sad ako vi naivni koji ovo citate i mislite da je sve to prevara u organizaciji ask partizan jer nije sve ko sto su najavljivali pre mesec dana
vi ste skroz u zabludi jer se u sustini vi i ja ne razumete u trkacka kola
|
|
| 02-20-2008 04:30 PM |
|
 |