Prethodno i generalniot sekretar na AMSM se izjasni deka ke ja pomaga AFM so ednogodisno obezbeduvanje na kancelarija, plakjanje na FIA licenca za 2008, pomos okolu prisustvoto na clenovi na federacijata na sostanocite na FIA i CIK, kako i organizacijata na CEZ proglasuvanjeto vo noemvri.
Od 1.1.2009 site nadleznosti povrzani so FIA ke prejdat na federacijata.
Slednata nedela ke ima uste eden sostanok na koj se ocekuva da prisustvuva i Lazov i da gi izlozi licno svoite planovi i idei za rabota na federacijata.
Sostanokot ke se odrzi vecerva od 18.30 vo AMSM (posle sostanokot na vozacite).
Pokraj obrakjanjeto na Lazov, ke sledi diskusija okolu moznite clenovi na strucnite komisii.
Inaku vekje mozevte da vidite del od negovata ergela vo spotot na 4play
Eve edno negovo intervju za Kapital (od 2005)
Профил: Владимир Лазов, сопственик на Еуро линија:
Следен предизвик ми е производство на вино со карактер
Ние имаме најповолна почва за одгледување на грозје, а кога тоа ќе се комбинира со современа технологија и европски стандарди - добивате првокласен производ. Бидејќи сакам производи со карактер, висококвалитетното вино е следното на што ќе работам
Почнал да работи кога наполнил 22 години. За три години и со висок просек го завршил Правниот факултет и веднаш по дипломирањето почнал практично да го “студира” правниот систем. Работел во Врховниот суд, Основен суд, на истрага. По некое време решава дека најдобро за него е да отвори своја адвокатска канцеларија.
“Јас сум тип на човек што не сака рамки. Строго дефинираното работно време ме 'убиваше', затоа и решив да отворам своја сопствена канцеларија”, раскажува сопственикот на компанијата за рекламирање Еуро линија, Владимир Лазов, попознат како Буцо.
Бидејќи за себе вели дека е човек кој постојано сака да ги менуваа професиите, по седум години работење како адвокат, заедно со германски партнер ја отвара првата компанија за рекламирање со билборди во земјава, Еуро линија, која постои осум години.
“Бев пионер во оваа област. Многу мои познаници коментираа дека нема да ми успее идејата, но јас бев сигурен дека ќе случи спротивното. Сакам да ризикувам. Денес веќе неколку компании се занимаваат со овој бизнис, па во мојата компанија сериозно работиме на опремување на нашата мрежа на билборди со најмодерна опрема, што пак ќе ни даде предност”, вели Лазов.
Следниот предзивик ќе му биде производство на вино. Пред извесно време со словенечки партнер купи лозје во кавадаречко, а за брзо време планира и отворање на сопствена винарија: “Ние имаме најповолна почва за одгледување на грозје, а кога тоа ќе се комбинира со современа технологија и европски стандарди, добивате првокласен производ. Бидејќи сакам производи со карактер, производството на високвалитетно вино ќе биде следното на што ќе работам”.
Работам со победнички тим
Имам среќа што имам добар, победнички тим. Заедно сме веќе осум години и тимот континуирано се зголемува. Моите вработени ги имаат сите тие доблести што најмногу ги ценам кај еден работник: исполнетост, лојалност, одговорност, заедничка визија, што значи дека никогаш не сме имале конфликт околу стратегијата на нашата компанија. За нивната работа најдобрата награда се секако високите плати, вели Лазов.
“Сметам дека ќе бидам успешен и во следната моја професија, зашто сум човек кој кога работи нешто, не сака просек, туку претендира да биде најдобар”, раскажува Лазов и продолжува: “Се сметам за креативна личност. Пред да влезам во некаков бизнис секогаш ги преиспитувам своите капацитети и способностите. Мислам дека ми е голема предност организациската способност и способноста за прилагодување”.
Вистинскиот професионалец и тоа како треба да обрне внимание на својот имиџ, па професионалноста и стилот доминираат и во неговиот начин на облекување и во неговиот комплетен стил на живеење.
“Сакам облека со карактер, облека која на луѓето ќе им даде првична информација за мојата личност. Ги сакам костимите, капутите, јакните на Бриони, Китон и Ланвин. Возам исклучиво брзи и моќни автомобили. Фан сум на Porsche”, вели Лазов.
Тој е голем љубител на уметноста, добрата кубанска пура и е зависник од хај-фај технологија. Поседува колекција од 8.000 цедиња и 3.500 LP со најдоброто од класичната и џез-музиката.