Post Reply  Post Thread 
Pages (10): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 7 8 Next > Last »
Samostojna federacija na povidok
Author Message
Katz
Administrator

Group: Administrators
Status: Offline
RE: Samostojna federacija na povidok

PRKI-VTI Wrote:
Naj bitno e KOLI I SOFERI da najdeme, koj ke sakaat da vozat, pa koga ke se sobereme 60-70 togas ke se sobereme da se dogovorime kako ke se organizirame.

Ova mene mi izgleda na SF vo momentov.
A sto mislis koja e pricinata za 20 koli vo Krusevo?? Inicijativen odbor??

btw site tie klubovi se registrirani po zakon.
Ako se osnova federacija, site ke moraat da go promenat statutot i da pominat niz cela procedura.

Aktivni/neaktivni klubovi?
Ima klubovi sto imaat prijaveno vozaci koi ne vozat poradi situacijata vo avtosportot, ima nekoi koi lani imale vozaci, sega nemaat, ama ne znaci deka utre ke nemaat.
Treba da mu bide jasno deka funkcioniranjeto treba da bide
federacija <=> klubovi <=> vozaci
Vo momentov mal del od ovie spregi funkcioniraat.

Za zal mal del od vozacite si gi znaat svoite prava i obvrski.

Forever #1

Igor Savic - Gonza
07-09-2007 11:00 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
PRKI-VTI
Member

Group: Registered

Jas sum za samostojna FEDERACIJA!Moram vaka da se izjasnam za da ne me stavaat vo onoj ili ovoj tabor posto nekoj pogresno me svatil!Sakam samo da vozam, da se natprevaruvam na trkacka staza i da imae kvaliteten sampionat so mnogu vozila.
Za Katz - znam otprilika kako treba da funkcionira federacijata(kako parlamentot na RMVery Happy)
              20 soferi imase vo Krusevo ne deka nema federacija tuku deka nema PARI!!!:palizaconsilla7eo:
luge daj da se sobereme i da se dogovorime site zaedno, zosto ako drug ni ja skroi kapata tesko nas!

07-09-2007 11:56 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Spidermen
Junior Member
**

PRKI-VTI Wrote:
Za Katz - znam otprilika kako treba da funkcionira federacijata(kako parlamentot na RMVery Happy)

Nemoj kako parlamentot na RM, please!!!:sc1093ss:

07-09-2007 07:44 PM
Vele
Member

pope Wrote:
Ja pozdravuvam ovaa inicijativa!
Samo site klubovi zaedno mozeme da go isterame sportot na prav pat!

Formiranjeto na nekakvi Inicijativni odbori od NEINICIJATIVNI klubovi nema da ne odvede nikade! Zosto na takvite sostanoci ne se pokanat site klubovi , ili mozebi, vsusnost SIGURNO, na niv toa ne im odgovara!

AMK SPID - FEDERACIJA
AMK KONI MOTOSPORT - FEDERACIJA
AMK PROMOTOR SPORT - FEDERACIJA
AMK SITI - FEDERACIJA
AMK NIKOLA KAREV - REORGANIZACIJA VO RAMKITE NA AMSM
AMK KASTROL PRIMO - FEDERACIJA
AMK AVTOKLINIKA - REORGANIZACIJA VO RAMKITE NA AMSM
AMK SKOPJE - KONFEDERACIJA
AMK ART MOTOSPORT - REORGANIZACIJA VO RAMKITE NA AMSM
AMK SUPER SPORT - FEDERACIJA
AMK SVIFT - FEDERACIJA
AMK MAKSKART - FEDERACIJA
AMK TOP SPORT - FEDERACIJA
AMK MASINEC - FEDERACIJA
AMK DZIP RELI - KONFEDERACIJA
AMK PERFORMANS - REORGANIZACIJA VO RAMKITE NA AMSM
AMK STUDENTSKI AVTO SPORT - FEDERACIJA
AMK KONE SPORT - FEDERACIJA
AMK PRO SPORT - FEDERACIJA
AMD PRILEPEC - FEDERACIJA

Dali Nikola Karev go smenil mislenjeto po ova prasanje?

Super Sport racing team
http://www.supersport.org.mk
07-10-2007 05:31 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
pope
Member

VO MOMENTOV SEUSTE NE, koga znam so kogo si imam rabota!!!!!
Se dodeka ne stoime zad ona sto ke se dogovorime NEMA DA IMA SPORT!
Pred mesec dena na sostanokot vo AMSM bese donesena EDNOGLASNA ODLUKA - SOSTANOK SO MINOVSKI I PREZENTIRANJE NA ODLUKATA ZA FORMIRANJE FEDERACIJA, za da vednas naredniot den na biroto na Minovski se najde dokumentot od pred 3 meseci so koj se barase smena na Baze, Kitanovski i .... na koj bese zloupotreben i prikacen listot so BLANKO pecati ( stavani na vlezot za prisustvo na sostanokot )
Za povtorno po posledniot sostanok na klubovite so Minovski i POVTORNO odlukata i zaklucokot na MNOZINSTVOTO da dobieme na PISMENO CIFRI za sekoja od ponudenite varijanti i CIFRI za sumi koi izlegle od AMSM prema klubovite i CIFRI koi vlegle vo AMSM a so namena za SPORT i toa od 1992 - 2006 pa koga seto ova ke go imame na masa, da sedneme site klubovi ZAEDNO i da odlucime sto ke pravime!!!!!!!! Za povtorno nekoj da go zloupotrebi DOGOVORENOTO i so list hartija da trca po pecati i potpisi i predvremeno na formira i sobira FEDERACII po garazi, parkinzi i slicno!
VERUVAJTE deka sum golem protivnik na vakvi PREVARI i so site moi sili ke odam protiv toa!
A mojata odluva za FEDERACIJA vo sklop na AMSM, ne mora da znaci deka ke i bidam dosleden dokolku MNOZINSTVOTO misli drugacie. Koe mnozinstvo?
pozdrav

POPEvski
07-10-2007 12:21 PM
Glauc
Senior Member

Drag pope redno vreme e da svatis deka Minovski kupuva vreme i deka nareden sostanok so cifri ke ima duri vo noemvri a potoa sleden vo mart pa ke pocne nova sezona a nie ke bideme na isto mesto kade sto sme sega ako ne se povlece inicijativa od nasa strana toa AMSM ke go vlece dozivotno pa barem 20 odluki ima od 2004 god koj uste cekaat realizacija.
Mislam sega ti e jasno zosto ima inicijativen odbor
a toa sto ke se formira federacija ne znaci ic deka tie sto bile vo inicijativen odbor ke ja rakovodat.
taa ke bide formirana po zakonite i propisite na RM taka da ne se sekiraj nema da ima prevaranti ...

aj pozdrav

2 FAST 4 YOU
07-10-2007 12:29 PM
pope
Member

Moja preporaka e TIE POMOKNITE sto kisnat vo kancelarijata kaj Baze i Minovski da trcaat i povtorno dremat kaj NIV i da gi forsiraat da gi izgotvat BARANITE izvestai i da go zakazat sostanokot ovoj petok,a ne idnata sreda! Smile
E toa go baram i go ocekuvam od ZELNITE za sport, a ne formiranja na tajni sostanoci i NEPRIDRZUVANJA kon dogovorenoto ( povtorena postapka za nepocituvanja , ne znam , po kojpat )

pozdrav

POPEvski
07-10-2007 01:40 PM
Gjole
Junior Member
**

pope Wrote:
Pozdrav do Pope i AMK Nikola Karev,kako i nivnata zelba i zalozba za podobruvanje na avtomobilistickiot sport vo Makedonija za sto iskreno se raduvam i vi posakauvam golem uspeh.

prema klubovite i CIFRI koi vlegle vo AMSM a so namena za SPORT i toa od 1992 - 2006 pa koga seto ova ke go imame na masa, da sedneme site klubovi ZAEDNO i da odlucime sto ke pravime!!!!!!!!

Bi sakal samo da se nadovrzam so tebe i na tvoeto mislenje,pa da postavam edno kratko prasanje(nagradno) koe glasi: Dali nekoj znae koj klub dobil od nekoja od kukjite sto se zanimavaat po zakon so razvivanje na sportot (nasiov) sredstva minatiot mesec.Na onoj sto ke pogodi ke mu dodelam licno jas nagradno patuvanje do Deve Bair,a za pomos samo da vi kazam iznosot na sredstvata koi se prefrleni na doticniot klub a toa se;
182452.00 den od ????
482000.00 den od ???

Znaci bi sakal da se vratime so izvestajot na AMSM do 1992 godina,da vidime koj kolku zemal i zasto,pa da sme so cisti lugje i otvoreni karti,a ne so nagagjanje.Nemoze nekoj da ulaga celo vreme ogromni sredstva vo sportot,a drugi da kradat i da LAZAT (a za toa ne ucea od mali deka se odi vo zatvor neli?Yupi3ti),i da se pravat odednas deka se za dobroto na sportot,a od sportot samo blisko im e kradenjeto i nisto drugo,pa uste se deklariraat deka sega preku AMSM ke go opravat pak sportot (ko nekoi mesiiYupi3ti).
I uste nesto,se slozuvam potpolno so tebe deka treba so site sili i nasi moznosti da pomogneme da se popravi celokupniot sport,pa ti stojam javno na raspolaganje da ja postigneme taa nasa zaednicka cel.Za se drugo sto bi te interesiralo podrobno,mozes da me povikas na tel i da ti kazam tebe licno,za da sme na jasno koi so kakva cel i kakvio sili vleguva,a sto e najvazno so kakvi nameri (dali se tie iskreni i cisti,ili kako na nekoj za koi ti pisuvav pokvareni i lopovski),a znaes deka imam golema podska,moznosti i sila da so pomos i na mokjni licnosti prijatelski i cisto go izvleceme sportot od lopovite i prevarantite.Nema nikakvi grupiranja,krienja i tajfi,samo mozat da postojat iskreni vljubenici i rabotnici,i od druga strana LOPOVI so tapija fateni na delo,LAZOVI so psihijatriski dijagnozi i prevaranti,a od druga strana nie koi vlozuvame,se trkame,i se borime za cesnost i prav vistinski sport.Se slozuvam za se drugo so tebe,posebno na ona deka treba da im se zabrani sekakvo bilokakvo ucestvo vo novata federacija na site dokazani unistuvaci na sportot i prevaranti od sekakov vid,pozdrav i se nadevam deka brzo ke se javis za da i tebe licno ti objasnam nekoi poedinosti,cisto za da znaes kako stojat vistinski nestatat,pozdrav

07-10-2007 03:48 PM
pope
Member

"deka treba da im se zabrani sekakvo bilokakvo ucestvo vo novata federacija na site dokazani unistuvaci na sportot i prevaranti od sekakov vid"
*DA NE BIDAM POGRESNO RAZBEREN.
Jas Jasno i glasno go imam kazano SLEDNOTO:
DA IM SE ZABRANI BILO KAKVO UPRAVUVANJE SO SPORTOT , a ne ucestvo! Znaci pravoto za ucesvo ne moze ni Branko Crvenkovski da im go odzeme, no UPRAVUVANJETO mozeme NIE ( ili Vie kako sakas )
*Sledno, bidejki se nudis za bilo kakva pomos, prifati go mojov predlog: Javi se do site klubovi da napisat BARANJE na memorandumi so pecati i potpisi i samite da gi pustat na faks vo narednive 2 dena, za ubrzuvanje na vetenata obvrska za svikuvanje sostanok so izlozeni site PRIDOBIVKI I OBVRSKI za dvete varijanti i vo istite baranja da ima rok deka BARAME istiot sostanok da se realizira vo narednite 7 dena.
*Vcera se vidov so Daniel i mi gi prenese muabetite od sostanocite, a jas mu gi kazav moite stavovi.
*Se dodeka site zaedno ne se sostanuvame i DOKUMENTIRANO gi prosleduvame rabotite, nisto podobro od denesnava situacija nema da moze da se napravi!
* Mi spomna i Daniel za tie sumi, no jas veruvam na dokumenti! Dokolku mislis ako tie ne se za vo javnost prati mi gi na mail: amk.nikola.karev@gmail.com pa togas ke mozam da veruvam.
* Za prihodite i povlastenite pridobivki mi spomna nesto Daniel, no iskreno za toa ne sum zapoznaen1
* Za registracijata vo centralen register na FEDERACIJATA, mu ja prenesov na Daniel mojata uvidena greska!
* Za se ostanato stojam I JAS na raspolaganje kako i do sega i slobodno mozeme da diskutirame, no INSISTIRAM sekogas vo mnozinstvo ( pozelno site) od klubovite.

* Javno pred site izjavuvam, deka BEZ ZAEDNICKO FORMIRANJE NA CRNA LISTA, mojot klub ke ucestvuva vo sportot, no VO ZNAK NA PROTEST eventualnite negovi glasacki aduti ke gi dodeluva za VOZDRZANI.
Kolku i da saka nekoj od NAS da gi zadrzi lugeto sto ni go ocrnija sportot, jas sum protiv toa i ke stojam zad toa i po cena na otkazano ucestvo vo sportot!

pozdrav

POPEvski
07-11-2007 09:57 AM
Kartsport
Junior Member
**

pope Wrote:
Jas Jasno i glasno go imam kazano SLEDNOTO:
DA IM SE ZABRANI BILO KAKVO UPRAVUVANJE SO SPORTOT , a ne ucestvo! Znaci pravoto za ucesvo ne moze ni Branko Crvenkovski da im go odzeme, no UPRAVUVANJETO mozeme NIE ( ili Vie kako sakas )

Se dodeka delite na NIE i VIE nisto od sportot.

07-11-2007 11:36 AM
Pages (10): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 7 8 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  SAMPIONSKI AUTO NA PRODAJU ! Samanta 9 600 Yesterday 10:01 PM
Last Post: bugar
Winner_first_h4h Motociklisticka federacija na Makedonija Katz 40 2,511 Yesterday 09:39 AM
Last Post: Katz
  CLUB NA GODINATA Mr.Stinson 40 1,115 10-16-2008 08:30 AM
Last Post: Cvetkov Dime
Winner_first_h4h Krste na Buzet! Katz 26 2,280 10-02-2008 08:37 PM
Last Post: x1/9
  NE FER FEDERACIJA Mr.Stinson 61 2,323 07-04-2008 04:49 PM
Last Post: Katz

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: