Thread Closed  Post Thread 
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
saobracajne kazne...???
Author Message
Pike_46
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
saobracajne kazne...???

ljudine evo jedno pitanje...

klepi me murija prije 2-3 mjeseca 78 a ogranicenje 40 i nisam imo saobracajnu... napisu nalog i nisam htio primit tu neg na kucnu adresu...

klepe me za parking i nisam imo saobracajnu opet salju kuci...

2 puta nadjem na vjetrobranu za parkiranje zguzvam i bacim...

prije neku noc me cope u 3,25 zemlja pjanog napusem 2,24 promila i piso me iza 11 i kao da nisam htio puhat jer je kazna manja neg sa 2,24 i iskljuci me iz saobracaja oduzme vozacku na 24 h i pita me ocul sad nalog il kuci i ja se napravim budala kazem "ja sam pjan mogu ti samo iksic napisat" i posalju kuci...

e sad pitanje je ovo... nijedno od tih sranja nisam primio kuci kad je doslo... obicno sam il u skoli il na ex il sam ja brat od fedje koji je na putu itd itd... sta da radim s tim dal da ikad primim il kakve su tu sankcije... kamata mi nemoze tec jer nisam nish nigdje potpiso... ja prvo moram potpisat nalog da bi mogo platit... koliko ce to dugo dolazit??? postojil zastara??? daj neke pravne savjete il bilo shta Very Happy nadam se da nema pandura na forumu i nekih politicki nastrojenih guzonja koji ce me poslat u ćorku Very Happy

11-20-2007 11:12 PM
Find all posts by this user
Francuz
Senior Member

RE: saobracajne kazne...???

Ne znam kako je u BiH ali ovdje ukoliko ti je javno sluzbeno lice USTANOVILO saobracajni prekrsaj i ukoliko se nisi zalio proces tece dalje i nema "zastarivanja" procesa.Slijedeca etapa im je blokiranje racuna dokle god ti ne uzmu sto im dugujes naravno uz postojece kamate a za krivicnu odgovornost ukoliko se ne odazoves na poziv t,dolaze na vrata sa gotovom presudom i vode te sa njima Wink.
Ne vjerujem da su u BiH toliko zanemarljivi i da ce dici ruke od takvih stvari kao sto si ti naveo vezano za alkohol.Zakon je uglavnom svugdje isti uz par nijansi vise ili manje.Da sam na tvome mjestu ne bih odugovlacio.Jbg ,usr'o si pa primi se krivice sta drugo da ti kazem.
Pozz

Opel Astra 1.7 DTI 16V
Garmin Nuvi 760TFM
11-21-2007 07:05 AM
Pike_46
Junior Member
**

Francuz Wrote:
Ne znam kako je u BiH ali ovdje ukoliko ti je javno sluzbeno lice USTANOVILO saobracajni prekrsaj i ukoliko se nisi zalio proces tece dalje i nema "zastarivanja" procesa.Slijedeca etapa im je blokiranje racuna dokle god ti ne uzmu sto im dugujes naravno uz postojece kamate a za krivicnu odgovornost ukoliko se ne odazoves na poziv t,dolaze na vrata sa gotovom presudom i vode te sa njima Wink.
Ne vjerujem da su u BiH toliko zanemarljivi i da ce dici ruke od takvih stvari kao sto si ti naveo vezano za alkohol.Zakon je uglavnom svugdje isti uz par nijansi vise ili manje.Da sam na tvome mjestu ne bih odugovlacio.Jbg ,usr'o si pa primi se krivice sta drugo da ti kazem.
Pozz

jednostavno buraz nemam sad para da platim i necu da hodam pjeske preko zime a da predam vozacku mjesec radi alkohola mjesec radi brzine... Razz kad budem s viskom para primat cu jednu po jednu kaznu i placat i rjesavat... to mi je neki plan Very Happy sad pijel to vodu damije znati Very Happy

11-21-2007 07:18 AM
Francuz
Senior Member

Iskreno, Ne pije Wink Daj im neki znak zivota, posalji pismo sudiji da ti auto treba za posla itd itd.Pokusaj nesto ali nemoj ostajati bez odgovora jer samo sebi pogorsavas sa sutnjom.
Jedan savjet , ukoliko smijem sebi dozvoliti , man' se alkohola za volanom,nista dobro ni sebi ni drugima neces donijeti
Prijateljski pozz

Opel Astra 1.7 DTI 16V
Garmin Nuvi 760TFM

This post was last modified: 11-21-2007 07:24 AM by Francuz.

11-21-2007 07:22 AM
pajero1987
Posting Freak

Iskreno drug ja bih te odmah smjesti u zatvor. Hajde zbog brzine dobro...desava se...Ali zbog tog alkohola bih te jos i odlezao...ali svakom svoje. E sada nesto sto ja znam. Svaki dolazak poziva, murije ti je 50KM na kaznu, provjereno, to sto guzvas i bacas to ti ne pali...samo nabijas kamate na registraciju. Kada dodje vrijeme registracije neces moci registrovati dok sve fino ne platis...KAD DODJE DAN REGISTRACIJE SVE CE TI SE SAMO RECI!!!

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
11-21-2007 07:22 AM
Visit this users website Find all posts by this user
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Potpisujem.

"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
11-21-2007 08:43 AM
tata
Posting Freak

pajero1987 Wrote:
Iskreno drug ja bih te odmah smjesti u zatvor. Hajde zbog brzine dobro...desava se...Ali zbog tog alkohola bih te jos i odlezao...ali svakom svoje.

Potpuno si u pravu.Htjedoh ja to jutros napisati ali kontam rece netko evo opet ovog starog da pametuje.
Ne shvatam jos ovakve postove da li predstavljaju neciji pokusaj da se skrene paznja na sebe kao nekakvog mangupa ili nesta slicno.Da se ja pitam odmah bi otisao u muriju da ti vise ne padne nesto slicno na pamet.I to ne samo zbog drugih cije zivote ugrozavas nego i zbog tebe samog.Imas osamnest,vozacku koji dan,par predenih kilometara i odmah mangup.:palizaconsilla7eo::palizaconsilla7eo:

11-21-2007 08:59 AM
pajero1987
Posting Freak

E zato volim novi Zakon koliko god imao nedostataka, barem su placanje kazni rijesili svaka im cast...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
11-21-2007 09:11 AM
Francuz
Senior Member

CITAT:
jednostavno buraz nemam sad para da platim i necu da hodam pjeske

A na drugome topic-u nam kazes:
(citat)

"kad porastem bit cu GTI"
ovo su moji dalji planovi...

unutrasnjost:
koza (kombinacija i po sredini microfibra u crnoj boji sve i crvenim koncem prosiveno sa ugraviranim gti na ledjima) cijena 280 km (KUPLJENO)
Naslon za ruku (votex original vw) cijena 51 eur (KUPLJENO PREKO EBAY-a)
audi tt papucice (Vw Votex ) cijena u njemackoj 28 eura
volan od golfa 5 gti onaj cudni original vw (onako samo kozni kolut onaj cudnog oblika bez airbag-a i poklopca airbag-a i bez komandi) cijena 200 eura hehehe  sumnjam da cu se za ovo odlucit jer ima da se naruci samo onaj bedz gti za volan a posto je kod mene vec kozni trokraki volan to se samo ubaci na njega i isti je ko kod gti pola nije bas ko na golfu al je dobro i kosta 17 eura
i imaju pragovi gti na vratima verzija za 4 vrata je 11 eura komad znaci 4 komada 44 eura
(kraj citata)

Jako kontradiktorno , gdje je istina u svemu tome samo ti to znas Wink
U4jchina

Opel Astra 1.7 DTI 16V
Garmin Nuvi 760TFM
11-21-2007 09:58 AM
pajero1987
Posting Freak

Ma rekao sam ja fino...kad dodje vrijeme za produzenje registracije sve ce mu se samo reci...i btw ko vozi auto MORA imati novac za odrzavanje, kazne i sve sto ide uz automobil...zar ne?

11-21-2007 10:07 AM
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
Thread Closed  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  voznja bez saobracajne (hitno) AggressoR 14 476 07-21-2008 06:36 PM
Last Post: AggressoR
  Kazne i rokovi? schole 9 229 08-14-2007 02:03 PM
Last Post: Most Wanted
  Zovko opet juri 320 km/h, kazne - nema! hondagirl 51 2,515 01-26-2007 02:45 PM
Last Post: e.bug

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: