|
Sarajevo-Brcko
|
| Author |
Message |
gas-o-line
Member

Group: Registered
Status:
|
Sarajevo-Brcko
jel ko kada isao, kuda najbrze i najkrace?
|
|
| 05-22-2007 05:13 PM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
RE: Sarajevo-Brcko
sarajevo, olovo, kladanj, tuzla srebrenik, brcko ... jedna ruta.
Sarajevo, olovo, kladanj, tuzla, banj brdo, lopare, brcko - mislim da je ova kraca ali imas nekih 20 kilometara od lopara do brckog nesto losijeg asfalta i moras proci kroz tuzlu. Meni je taj bolji put, obzirom da nema puno saobracaja od tuzle do brckog, pa se moze malo brze voziti.
Ona prva ruta ima poprilicno veliki saobracaj od tuzle do koridora. Ljudi dosta blesavo voze i ceste su nesrece.
Ja uvijek biram ovo drugu, ali primjecujem da vecinom raja koristi ovu prvo.
Vremenski?
manje vishe isto.. par minuta razlike s tim da druga ruta ima manje kilometara. barem mislim.. pa ces doci par minuta prije
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 05-22-2007 05:44 PM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
najcesce radarske kontrole i policijski punktovi:
Smjer iz Sarajeva:
semizovac, par kilometara poslije semizovca kod benzinske pumpe, pa onda opet par kilometara prije motela Konak.
Srednje (obavezno postovati ogranicenje), pa onda par kilometara poslije srednjeg, Cevlanovici ili tako nekako se zove mjesto isto strogo ogranicenje.
Nisici, cim se popnes, pa Nisici na pravcu kod Hadzijine kafane.
Nisici, pravac i naselje Bakici, pša poslje bakica nekih 4 kilometra, imas pravac i naselje, cesto bude patrola.
Slijedi patrola na EP pumpi u Olovu, zatim cim budes izlazio iz Olova, poslije Alma Ras tvornice na pravcu takodje patrola.
Poslije toga ih nema sve do Kladnja. U Kladnju na benzinskoj, pa par stotina metara poslije na raskrsnici za Vlasenici pa par stotina metara na vidikovcu odakle mogu vidjeti da li pretices po punoj na uzbrdici poslije skretanja za VLasenicu.
Onda ih nema (ili ih rijetko ima) sve do Durdjevika, prije Zivinica.
U Zivinicama najcesce su kod Motela, odnosno Petrol pumpe.
Ako ide drugom rutom, onda imas i u Tuzli na transitu kod dzamije, pa onda u Slavinovicima, slijedi pravac dug neka 3 kilometra sa ogranicenjem od 60 cim izadjes iz slavinovica nakon skretanja za G. Tuzlu. Ogranicenje 60, egdje su na sredini pravca sa radarom. Nakon toga sljedecih 50 kilometara ih nema sve do Priboja. Tu budu kod Benzinske pumpe ali rijetko.
U Priboju skreces za Lopare, pred samim Loparama, na ulazu kod benzinske stanice patrola.
Poslije toga mozda na izlazu iz Lopara. Kada prodjes Lopare, slijedi 10-tak kilometara bez policije, pa onda Celic, na ulazu u naselje cesto ima radar, sve dok ne izadjes skorz iz naselja, rotiraju se na raznim mjestima. Onda mozes prziti opet 10-tak kilometara i pred brckom kada pocne naselje spusti na 60 i guslaj, inace ce te policija Brcko DC odrat.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 05-22-2007 05:54 PM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
ipak najopasniji su iz PU Ilijas oni me deru stalno sa radarom. Sve kazne sto sam placao placao sam zbog radara od semizovca do Nisica
|
|
| 05-22-2007 05:55 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Sve sto je Edis rekao to je to...bez dopune...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 05-23-2007 05:30 AM |
|
 |
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Status:
|
Samo bih dodao crvenog civilnog golfa, table 828-xxx 4 vrata.
Čestitke Edisu na detaljnoj studiji! Mogli bi napisati Vodič po BiH, šta kažeš na to? "Radar po radar - izbjeći sam ih kadar" da se zove?
"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
|
|
| 05-23-2007 06:08 AM |
|
|
daki
Posting Freak

Status:
|
I ja cu dodat mjesto je Cevljanovici a ima jedno novo radar mjesto kad izadjes iz Olovskih luka ima duga desna krivina, kad nju prodjes sa ljeve strane u smuarku stoje ima neki put sporedni i imaju nasjecena drva velika, balvani eh iza njih sad stoje, tj tu uvjek budu u vecernjim satima, a kada se vracas za Sarajevo poslije restorana Panorama kada prodjes i krenes gore po onim krivinama nekih 500 metara sa desne strane isto budu i to redovno sa inspekcijom.
Sto se tice ruta puno mi je bolja ova preko Majevice.
|
|
| 05-23-2007 07:04 AM |
|
 |
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Status:
|
Ja najcesce idem prvom Edisovom rutom, a volim se vratiti preko Bijeljine i Ugljevika, jeste duze, ali cito radi uzitka i usisavanja pokojeg BMW-a. Iza TZ zna biti u Brgulama radarska kontrola
Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
|
|
| 05-23-2007 10:45 AM |
|
 |
Zuka_BMW
Senior Member

Status:
|
hahah joj edisa kao da tamo zivi i svaki dan dolazi ovamo bez greske hahah svaka cast
Audi driver BMW lover ....
|
|
| 05-23-2007 01:47 PM |
|
 |
Edis Jasarevic

Status:
|
hahah joj edisa kao da tamo zivi i svaki dan dolazi ovamo bez greske hahah svaka cast
ma brat bratu tim sam putem prosao jedno najmanje 250 000 kilometara. Ja mislim da bi mogo zatvorenih ociju otici i vratiti se i izbjeci sve radare 
da ... zaboravih napomenuti da cesto civilni golf plavi ili crveni patrolira od Srednjeg do Nishica.
|
|
| 05-23-2007 04:02 PM |
|
 |
|
|