Prica se okolo da kontaju da urade rekonstrukciju zicare. Bilo bi im fakat krajnje vrijeme da to odrade
žičara je bila u vlasništvu GRAS-a, urađen je projekat i košta nevjerovatnih 6 mil KM, pod uslovom da Trebević bude deminiran
i Kanton odobri pare biće i žičare
Ma od svake slike Sarajeva meni nije svejedno.... Kao sto napisa Hemon: Sarajevo il' se voli il' se ne voli!
p.s. Mislim da su slike u provom postu slike Sarajeva '70-ih, jer se vidi reklama za STENS na Skenderiji (prvenstvo u stolnom tenisu, Sarajevo 1974, godinu vise-manje, ne zamjerite).
Ma od svake slike Sarajeva meni nije svejedno.... Kao sto napisa Hemon: Sarajevo il' se voli il' se ne voli!
p.s. Mislim da su slike u provom postu slike Sarajeva '70-ih, jer se vidi reklama za STENS na Skenderiji (prvenstvo u stolnom tenisu, Sarajevo 1974, godinu vise-manje, ne zamjerite).
Tacno ! Samo su slike izmjesane pa sam zaokruzio na osamdesete
Evo jos jedna slika Principovog mosta. Djecak u zutoj majici,u pratnji zene (moja nana) na sredini mosta je moj stariji burazer kad je imao 5 godina Nevjerovatna slucajnost ! Ja sam se tad frisko rodio
[attachment=3386]
This post was last modified: 04-11-2006 05:59 AM by esso_sa.
Kad se udje u zgradu KUD Lola na Malti (kod ide kod Spome u Sidro da registruje auto) ima okacena super slika, bivsa Vojvode Putnika, sadasnja Zmaja od Bosne, potez Socijalno - Malta, ali samo sa jednom saobracajnom trakom koja vodi prema gradu i tramvajske sine sa strane.
Kad se vec hvatamo familijarnih slika, ja imam monografiju Sarajeva u kojoj je najveca fotografija mladih Sarajeva na kojoj Mirza Tanovic munta moju tetku! DA SE NAJEZIS
Kad se udje u zgradu KUD Lola na Malti (kod ide kod Spome u Sidro da registruje auto) ima okacena super slika, bivsa Vojvode Putnika, sadasnja Zmaja od Bosne, potez Socijalno - Malta, ali samo sa jednom saobracajnom trakom koja vodi prema gradu i tramvajske sine sa strane.
Kad se vec hvatamo familijarnih slika, ja imam monografiju Sarajeva u kojoj je najveca fotografija mladih Sarajeva na kojoj Mirza Tanovic munta moju tetku! DA SE NAJEZIS
Heh taman ono sto sam ja htio napisati...volio bi te slike skenirati i negdje ih arhivirati, one kasirane stoje na zidu,ima cini mi se slika slikana iz opstine ili tako nesto...ono kad tramvaj prolazi ispod nadvoznjaka Ciriog A definitivno Sarajevo je bilo urbanisticki skroz drugacije... ljepse...bar sa slika...
A ja se nisam ni rodio kad su ove slike nastale...ja sam haustorce ili bolje rec' podrumce, sta ja znam kakvo je Sarajevo izgledalo...kad sam ga gledao manje vi se iz podruma i iza UNHCR folija...moje prvo sjecanje o Sarajevu su barikade, staklo,geleri,meci,uproforci koji su zujali istim tim ulicama sa slika, a UNovce smo djelili na ONE KOJI BACAJU i ONI KOJI NE BACAJU (hranu)...oni koji su valjali su bili Egipcani, ponekad Francuzi, pomalo Shvabe i Britanci, a kad Belgijanci prodju sve sto smo govorili je VICENCO SCHIFO pa bi ovi ponekad i bacili nesto...a najvece stipse su bili Rusi...zbog papaka xy puta umalo nisam poginuo...
Moja predstava o Sarajevu sada PRAVA I REALNA da su Sarajlije kao YETTI...SVI KAZU DA POSTOJE ALI IH NIKO ZASIGURNO NIJE VIDIO...