Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Sastanak dijela vozača "Una" 10.11.2006
Author Message
fakadsa
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
RE: Sastanak dijela vozača "Una" 10.11.2006

Pozdrav svima,

Posto sam tek sada preko Foruma saznao za sastanak u UNI, smatram da takav nacin dogovora nije u redu.
Posto je BIHAMK dobio novoga Predsjednika Upravnog odbora( gosp. Ibrahim Koluder ), u ime svih takmicara iz BiH cestitam gospodinu Koluderu na ukazanom mu povjerenju, i zelim mu puno srece i uspjeha u buducem radu.
Istovremeno pokrecem inicijativu da se dogovori termin za razgovor sa novim Predsjednikom. To bi trebala biti jedna delegacija odabranih takmicara. Sastav delegacije i termin bi trebali finalizirati na proglasenju Sampionata 18.11.2006 u Banja Luci. Ja preuzimam na sebe obavezu dogovora termina sa gospodinom Koluderom. Misim da bi tada mogli dobiti prave odgovore, a i upoznati Predsjednika sa stvarnim stanjem, a ne da dobija dozirane informacije putem price rekla-kazala.
Molim da se sto vise takmicara izjasni o ovome prijedlogu, kako bi se moglo sto prije pristupiti pripremama za razgovor.

Jos jednom cestitam svim sampionima i zelim svima puno srece u iducoj sezoni.

Vidimo se u Banja Luci

Fadil Kadic

11-15-2006 07:20 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
josipovic
Member

Ismet Wrote:
Enga, ima na papiru 50-tak vozača. A znaš li kako izgleda sastanak sa vozačima? zar misliš da ima išta konkretno od strane vozača predloženo? od tih 50-tak, na trci se pojavi 35 maksimalno.

Ismete,nas vecina smatra da si ti malo korektan covjek po pitanju naseg prvenstva,nasih trka na brdskom prvenstvu,da mi koji tebe respehtujemo trazimo da i ti to uzvratis ka nama,a ne da i ti sam zaobilazis stvarnu istinu i podgrijavas stvari bez ikakve potrebe,a jos manje da nas potcjenjujes.Sa tvojim rijecima " A znas li kako izgleda sastanak sa vozacima? zar mislis da ima nesto konkretno od strane vozaca predlozeno" ja uvidjam da ti imas vrlo lose misljenje o nama da nekazem da nas smatras vozackim LUDAMA.Ako toliko imas potrebu da ispricas sta se tamo dogadjalo onda ispricaj korektno sta je ko rekao i sta je na kraju rezimirano i kad se ocekuje proces.Da te podsjetim da smo predlozili da se formira SAMS BiH,a da g. Elmedin uzme na sebe obavezu da napravi sastanak sa BIHAMK,AMSRS,HAKOM (ako se tako zove) i da u svemu tome bude ukljucen savez ministara da se iznadje nacin finansiranja tog novog tijela kako nebi bio ugrozen auto sport BiH.POSEBNO SAM JA NAGLASIO DA MORA BITI SAMPIONAT BiH i to cjelovite.
Ako tvoj sagovornik postavlja pitanja stace Sabe onda i ja postavljam pitanje stces i ti.Sabe je bio predstavnik kluba.
A ti GOSPODINE Enga ne pripisuj takve ironicne izjave na adresu vozaca jer mi nismo niti sazivali skup niti znali ko je pozvan niti razlog sastanka.Za tu prozivku ako imas razloga onda ga uputi na adresu organizatora skupa.
Za vasu informaciju g.Elmedin je bio izricit da nije niukakvoj semi niti Gera niti taj drugi gdje je bio sastanak. Koliko je to tacno ostaje nam da vidimo.Proces nece se odvijati preko noci nego se predvidja tek za 2008 godinu.
Josipovic Miroslav

11-15-2006 08:04 AM
Engin
Posting Freak

Status: Online

josipovic Wrote:
Ako tvoj sagovornik postavlja pitanja stace Sabe onda i ja postavljam pitanje stces i ti.Sabe je bio predstavnik kluba.
A ti GOSPODINE Enga ne pripisuj takve ironicne izjave na adresu vozaca jer mi nismo niti sazivali skup niti znali ko je pozvan niti razlog sastanka.Za tu prozivku ako imas razloga onda ga uputi na adresu organizatora skupa.

Nisam ja rekao "šta će Sabe" nego sam to spomenuo kao primjer jer mi je rečeno da su pozvana tri prvoplasirana...

Nisam ja ironičan, nego si ti s ovim "GOSPODINE Enga" i nije u pitanju prozivka, jer sam se otprilike na pola sezone prestao opterećivat raznim dušmanlucima i tračevima...
Samo me zanimalo o čemu ste razgovarali i na kojem principu i po kojim kriterijima ste "odabrani". Mislim da mi "ostali" i "obični vozači"
imamo pravo da budemo obaviješteni, a da ja nisam pitao ovdje, ne bi niko ništa zvanično ni rekao ni prenio...
Što ti nisi kao neko ko se zaista zalaže za napredak auto-sporta, a zbog čega te stvarno cijenim napisao ovdje par rečenica o zaključcima sa sastanka ?
Jel i ti misliš da je ovo način da nam bude bolje ?

Pozdrav,
GOSPODIN Enga

11-15-2006 08:43 AM
Engin
Posting Freak

I pošto je ovo izgleda priča na foru :
"Šta je balavac, šta ti hoćeš, voziš tek jednu sezonu,
je*o i tebe i Burlu  i Bojana i Kirleta i  Deju i svu ostalu "običnu" raju, ko vas šta pita "

Eto vam vaše prvenstvo, pa se organizujte...

This post was last modified: 11-15-2006 09:51 AM by Engin.

11-15-2006 09:13 AM
Ismet
Member

Miro, potpuno si pogrešno protumačio moje riječi. I, u pravu si sa pitanjem šta ću ja tamo. Za tvoju informaciju, bio sam kao predstavnik kluba AMK "PRO SPORT" i vozača koji nije mogao doći. Nikada i ni čemu ni sekunde nisam potcijenio niti jednog vozača, bez obzira na plasman ili bilo šta. Prosto rečeno, mislim da aktivnosti oko ovoga treba da vode klubovi, a ne pojedinci. Moje mišljenje je da novu organizaciju (kako će se zvati nije uopšte bitno) treba da osnuju pravna lica-postojeći AMK iz cijele BiH, a ne pojedinci.
Međutim, najveći problem je što većina klubova egzistira samo na papiru. Jako malo ih je koji rade ono što treba da radi klub. Nije klub samo vađenje licence i prijava za trku.
Da nebudeš zapostavljen, tačno je da si ti sve ono rekao (da ne ponavljam).
Na kraju samo želim reći da sam ja uvijek, kao ljubitelj ovoga sporta bio isključivo na strani takmičara. Nažalost, vama to malo znači. Samo možda moralna podrška.
Mislim da si me preoštro napao, i da nisi u pravu, ali nema veze.
Puno bi bilo važnije pokrenuti neku aktivnost na rješavanju ovoga, nego se zamarati kritikama koje ništa ne donose, posebno kritike ljudi koji nisu uključeni u određena zbivanja, izuzev onoliko koliki je interes kluba kojega zastupam. Znaš i sam da je u zadnjih par godina održano desetak sastanaka vozača, pa sam reci jeli se i na čemu istrajalo?
Eto, sada izvini ako sam tebe, ili koga povrijedio. U interesu auto sporta, neću se više oglašavati na ove teme. Neka to rade oni koji su stručni.
Samo, u pravu je i Enga, na Nevenovo i Edisovo pitanje ja sam bar nešto rekao. A ti tek da mene kritikuješ, umjesto da informišeš kolege.
Izvini još jednom, i sretno.
vidimo se u BL.

11-15-2006 09:38 AM
josipovic
Member

M3 Wrote:
I pošto je ovo izgleda priča na foru :
"Šta je balavac, šta ti hoćeš, voziš tek jednu sezonu,
je*o i tebe i Burlu  i Bojana i Kirleta i  Deju i svu ostalu "običnu" raju, ko vas šta pita "

Eto vam vaše prvenstvo, pa se organizujte...

Ako ti o sebi imas takvo misljenje to je tvoj problem,a ja licno o svakome vozacu bez obzira na starost ili trkacki staz imam pozitivno misljenje i vrlo mi je drag kao osoba za druzenje i nijednog trenutka mu ne zelim nista lose.Ali smo postali problematicni i sujetni na sve sto se dogadja oko nas.Na tom skupu si sigurno imao par svojih bliskih prijatelja koji su te mogli informisati o zbivanjima,sto nam treba neko nagrdjivanje,a uistinu svi zelimo dobro.

11-15-2006 10:25 AM
Engin
Posting Freak

Nije ni meni  do rasprave  stvarno, ali  sve što znam o tome sam čuo od vas ovdje. Mislim da način ne valja i to sam rekao, a vi se sad ljutite ako hoćete...

This post was last modified: 11-15-2006 10:34 AM by Engin.

11-15-2006 10:33 AM
josipovic
Member

Za tvoju informaciju, bio sam kao predstavnik kluba AMK "PRO SPORT" i vozača koji nije mogao doći. Prosto rečeno, mislim da aktivnosti oko ovoga treba da vode klubovi, a ne pojedinci. Moje mišljenje je da novu organizaciju (kako će se zvati nije uopšte bitno) treba da osnuju pravna lica-postojeći AMK iz cijele BiH, a ne pojedinci.

Znam ja jako dobro Ismete zasto si ti bio na tom sastanku i steta sto nisu bili svi predstavnici klubova,a znas dobro da sam i ja postavio pitanje stacemo mi vozaci na tom skupu po tom pitanju i u cije cemo ime da zborimo.Znas da sam trazio da se o ovim pitanjima iskljucivo bave klubovi,a mi vozaci unutar svojih klubova i to je jedini ispravan hierarskijski put.Da je to ispostovano niko nebi imao razloga da postavlja pitanja jer bi klubovi svojim clanovima prenijeli izvorne informacije,a ne izvjestacene.

11-15-2006 10:39 AM
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Komentar na proglašenje vozača godine... Sandor 10 913 02-09-2007 09:51 PM
Last Post: ajdin_ze
  Boris Miljevic – brdski sampion grupe SP za CEZ 2006  2 zlaja ban 11 1,407 11-27-2006 09:36 AM
Last Post: oldman
  Proglasenje pobjednika 2006 - slike BoB 0 571 11-20-2006 04:29 PM
Last Post: BoB
  Boris Miljevic – brdski sampion grupe SP za CEZ 2006 Katz 44 2,913 10-25-2006 02:07 PM
Last Post: Engin
  OSV auto slalom - Plasman za sezonu 2006 BoB 6 592 10-20-2006 09:04 AM
Last Post: BoB

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: