|
Sastanak dijela vozača "Una" 10.11.2006
|
| Author |
Message |
M3
Senior Member

Group: Registered
Status:
|
Sastanak dijela vozača "Una" 10.11.2006
Kad smo već kod slijedeće sezone, može li nam neko reći šta se pričalo u petak na tom famoznom sastanku u "Uni" , gdje su se kako čujem okupili vozači brdskog prvenstva (ali samo odabrani) i predstavnici BIHAMK-a ?
Čuo sam čak i varijantu koja mi zvuči nebulozno - da su pozvana samo po trojica prvoplasiranih, ali izgleda da ni to nije slučaj, pa eto ako vam nije teško da nama "običnoj raji" prenesete šta se tamo dešavalo...
M3 E30 - The Ultimate Driving Machine
|
|
| 11-14-2006 08:39 AM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
RE: Sastanak dijela vozača "Una" 10.11.2006
opaaaa secret meeting aaaaaa
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 11-14-2006 08:51 AM |
|
 |
Ismet
Member

Status:
|
Sastanak u Uni je sazbvan na inicijativu BIHAMK-a. Na sastanak su pozvani po trojica prvoplasiranih iz svake klase. Razlog sazivanja samo navedene trojice prvoplasiranih jeste u tome što se smatralo da su oni najpozvaniji za prvi razgovor na temu reorganizacije auto karting sporta.
Na sastanku je saopšteno da se pokreću aktivnosti oko reorganizacije auto karting sporta u BiH na taj način da bi se organizovao-lo udruženje auto i karting sportskih klubova, slično kako je to urađeno u drugim zemljama: Hrvatska (HAMŠK), Slovenija i druge zemlje.
Nažalost, na sastanku je bilo prisutno svega 12-13 vozača, koji su iznijeli svoje viđenje.
Na samom sastanku nije bilo ništa konkretno, izuzev informacije o planu pokretanja aktivnosti, o čemu će biti obaviješteni svi zainteresovani i klubovi i takmičari.
Inače, aktivnost na organizaciji i pripremi sezone 2007. teku uobičajenim tempom i očekuju se prijave trka.
|
|
| 11-14-2006 09:19 AM |
|
|
M3
Senior Member

Status:
|
Na sastanak su pozvani po trojica prvoplasiranih iz svake klase. Razlog sazivanja samo navedene trojice prvoplasiranih jeste u tome što se smatralo da su oni najpozvaniji za prvi razgovor na temu reorganizacije auto karting sporta.
Mislim da je kriterij za određivanje ko je pozvan da odlučuje o sudbini autosporta u BiH smiješan 
Vozača ipak ima 50-ak...pravi aparthejd
Pa kad se trojica prvoplasiranih dogovore kako će nam izgledati prvenstvo, neka sami voze.
A mi od od 3. mjesta pa dole ćemo napraviti sastanak u pivnici u mojoj mahali i organizovati jedno amatersko prvenstvo pod nazivom :
"Prvenstvo slabo plasiranih vozača BiH"
p.s.
Sabe mi je rekao da je prisustvovao, a on je 4. u klasi ?
This post was last modified: 11-14-2006 09:50 AM by M3.
|
|
| 11-14-2006 09:41 AM |
|
 |
Ismet
Member

Status:
|
Enga, ima na papiru 50-tak vozača. A znaš li kako izgleda sastanak sa vozačima? zar misliš da ima išta konkretno od strane vozača predloženo? od tih 50-tak, na trci se pojavi 35 maksimalno.
|
|
| 11-14-2006 10:06 AM |
|
|
M3
Senior Member

Status:
|
Ma neće ni biti dok se na ovom principu organizuju sastanci.
I dok neki misle da su baš oni nadležni da odlučuju o sudbini autosporta.
This post was last modified: 11-14-2006 10:20 AM by M3.
|
|
| 11-14-2006 10:20 AM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
zato treba postojati udruzenje vozaca sto nema sanse da se desi dok je ova vozacka postava i ovakvo razmisljanje u BIHAMK-u.
mada se ovaj sastanak mogao i drugacije i transparentnije napraviti. Ali kako pushe vjetar u zadnje vrijeme, vozacima ce biti neophodno napraviti asocijaciju, ili se jednostavno poklopit usima i pomiriti se sa svime.
Ima i treca opcija. ne voziti uopste ali se to nece desiti. Znam samo jednog vozaca koji je popizdio reko da nece voziti i nije vozio. Neko vrijeme. pa se opet vratio
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 11-14-2006 10:43 AM |
|
|
Sandor
Junior Member

Status:
|
Enga mislim da nisi puno propustio osim dobre klope i pića... nista nije konkretno predlozeno, a ni dogovoreno, samo je nagovijesteno kako ce se "nesto" u buducnosti transformisati!?!?!? Nije receno ni kada, ni kako, ni ko bi trebao da preuzme u buducnosti organizaciju takmicenja koja bi i nakon preuzimanja bila pod kapom BIHAMK-a. Nezvanicno se saznaje da su za iducu godinu sigurne dvije trke u BIH (Cazin i Igman), Split, Tara, neka od staza u CG, i eventualno Srebrenica kao nova staza.
I ja sam pozvan telefonom na sastanak tako da stvarno ne znam ko je sve bio pozvan.
Pozdrav,
Neven
|
|
| 11-14-2006 11:40 AM |
|
 |
M3
Senior Member

Status:
|
Ne mislim da sam puno propustio i nije mi žao, ali mi se ne sviđa način na koji je sve organizovano...
I vjerujte mi, nisam jedini kojeg to iritira, nego jedini kažem da mi smeta.
|
|
| 11-14-2006 12:31 PM |
|
|
tata
Posting Freak

Status:
|
Ne mislim da sam puno propustio i nije mi žao, ali mi se ne sviđa način na koji je sve organizovano...
I vjerujte mi, nisam jedini kojeg to iritira, nego jedini kažem da mi smeta.
http://www.pungas.com/forum/BH-PRVENSTVA-t-12689.html¸ ,PLUS
jucerasnji sastanak ,PLUS
mijesto gdje se odrzava sastanak ,PLUS
vlasnik mijesta gdje se odrzava sastanak , JEDNAKO JE
..................................................................................................Sve ono o cemu sam pokrenuo temu prije mijesec dana.
|
|
| 11-14-2006 01:16 PM |
|
 |
|
|