Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Sastanak vozaca BH brdskog prvenstva
Author Message
cybernck
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status: Offline

Quote:
Sportom se bave više radi imiđa ili iz ljubavi prema automobilima ali sve je to daleko od vrhunskog sporta.

naravno da je daleko od vrhunskog sporta (koji sport u bih nije?!), pogotovo sto je mnogo vozaca na samofinansiranju. i ako se neko bavi necim zato sto uziva u tome, ko si ti (stvarno, ko si?) da to omalovazavas, kada bi kod nas vozili samo najbolji vozaci (a ima stvarno _veoma_ dobrih), ne bi bile ni popunjene sve klase.

Quote:
To i okretanje pod ručnom zna svako.

ajd majke ti dodji jednom na auto-slalom (cunjevi) pa da te vidim... ovo je opet slucaj filozofa pored staze. Rolling Eyes

Quote:
Vozim za svoju dušu i mogu ti reći (evo me ko Fadil) da sam na svim stazama gdje su se vozile trke imao odlična vremena sa običnim autom.

znaci vozis kao manijak za vrijeme odvijanja normalnog saobracaja. btw, izgleda da nisam procitao detalj koji objasnjava zasto se ti ne bavis trkama, ako vec to volis i tako dobro vozis Confused.

malo sarkasticno, ali s obzirom da neces da se pretstavis...

[205]
11-12-2003 09:54 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Faruk
Unregistered

Group: Unregistered / Not Logged In

nema potrebe dizati tenzije

egzekutor, po mom misljenju, neopravdano kritikujes BH autosport
spominjes Nevena, Bakira... i svi se slazemo da su majstori
ali nisu ni oni postali to sto jesu nakon 2 sezone

bez masovnosti nece biti ni talenata
sta sad treba napaditi Dzimija ili Lephanera?
ljudi nasli aute (haman serijske) i dosli da se trkaju
istina je ne postizu vrhunske rezultate, ali to ne znaci da im treba zabraniti nastupe

ja bi volio da su sve Integre i da je 20 Nevena, ali nije pa Boze moj

11-12-2003 10:29 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
egzekutor
Junior Member
**

Group: Registered

SUJETNA GOSPODO!!!!
Nikoga nisam imao namjeru vrijeđati. To što je nekolicinu nazovi trkača pogodila istina nisam ja kriv. Ako ništa to pokazuje da su svjesni apsolutno lošeg stanja u našem auto sportu. Tek da golobrada djeca znaju ja sam aktivno uključen u auto sport od 1976 (mnogi koji sada prosipaju pamet tada nisu bili ni planirani). Bio sam na svim trkama ex-YU i znam šta pišem. Stanje je katastrofalno prvenstveno radi nedostatka love a potpo zbog ljudstva. Večina je sujetna i pogrešno tumači nečije sugestije. Veći sam pijatelj našeg auto-sporta od onih koji se eksponiraju. Na žalost činjenica je da na ovim prostorima nema odgovarajuće osobe koja bi nas (automobiliste) izvukla iz gliba. Djeco draga trkajte se ali nemojte biti naivni. Iz najbolje namjere vam govorim da samo uzalud svi trošimo vrijeme na praznu priču. Na žalost protiv nacionalističke primitivne politike ne možemo uraditi puno. Kada se raziđemo svi odemo u svoje torove i tu onda počinje druga priča. gubimo svi a najviše oni koji daju pare za trke. Radi toga se više ne trkam a mislim da ću ponovo poćeti ako prvenstvo bude iole normalno organizirano.
Za gospodina Playlifea
Istina je da spomenuta gospoda Vukasović, Oković, Hadžić, Bodnaruk, Alikadić, Šoljić itd. nisu preko noći postali face. Ali ti kao vrstan poznavalac auto sporta uopšte onada moraš znati da nabrojana gospoda nikada ne udara u talambase i da su, za razliku od raznih ''Montoya'' oni veoma skromni. Da njih nije bilo ne bi bilo ni početka automobilizma u samostalnoj Bosni i zato svako pred njima treba skinuti kapu.

Za definitivni kraj
Nikoga nisam imao namjeru vrijeđati a to što je neke dotakla istina nije me briga.
PS.
Molim Playlifea da mi argumentovano napiše šta sam slagao. Mislim da nisam ništa jer sam više nego dobro upućen u naše prilike.
Pozdrav svima pa i onim sujetnima. Kada odrastu valjda neće biti takvi.

ISTINA JE BOLNA
11-12-2003 11:00 AM
Faruk
Unregistered

nisi nista slagao
mislim da je prioritet ujediniti i omasoviti takmicenja, napraviti jak kalendar
a tek onda se pozabaviti sa kvalitetom

P.S. 1976 mnogi koji sada prosipaju pamet tada nisu bili ni planirani, nadam se da ne prosipam pamet, a planiran sam bar 3-4 godine prije toga Laughing

11-12-2003 11:22 AM
egzekutor
Junior Member
**

Hvala ti Playlife
Da je kojom srećom više ljudi kao što si ti. Pratim tvoje komentare i nije mi jasno što se malo više ne eksponiraš. Imaš ogromno znanje a evo vidim da si mlad. Zato sam i tražio tvoje mišljenje jer mislim da si realan i pošten momak.
I ja mislim da je vrijeme da se međusobno prestanemo prepucavati. Ako ništa svi volimo aute a nemamo baš mnogo prijatelja. Zato nam ne treba da se krpimo međusobno. Ako budemo složni sve će se nekako riješiti. Vjeruj mi bojim se stvari koje će se vjerovatno javiti kada prorade sitni interesi.
Nadam se da će sljedeća godina biti puno uspješnija.
Svako ponekad izgubi živce pa tako i ja. Stavrno su me više puta nanervirale razne priće i filozofije bez pokrića pa sam prilkom svojih pisama možda malo i pretjerao. Možda iz iskustva znam neke stvari pa to pokušavam reći na ovom forumu. Odavno sam izgubio ideale i spalio sam sve iluzije koje sam imao. Nžalost. Bilo je lijepo sanjati. Ali šta je tu je. Bit će sigurno dobro jer ima mlade raje koja će na kraju uspjeti. Bit će mnogo puta razočarani u sve to ali to je sudbina trkača. Koliko god budem mogao pomoći ja ću i pomoći.
Pozdrav.

ISTINA JE BOLNA
11-12-2003 12:12 PM
boris
Member

egzekutoru

Sad si me jos zadeverao.Previse mi pesimisticki zvucis.Mislim da kad bi par ljudi iz starog kadra se ukljucilo u BIHAMK,a to nije neizvodljivo,da bi sa istim sredstvima bilo bolje,jer tamo sjede ljudi koji su prije rata bili nekakvi sekretari amd,kojima su vrhunski dogadjaji reli tipa sutjeska i takmicenja osnovnih skola u poznavanju saobracajnih propisa.
Naravno da ima dosta vozaca kojima nebi trebalo dati licencu,jer danas licencu dobija ko hoce i za koju klasu hoce,makar neimao ni jednu trku u zivotu.odmah u h5 npr.
Navescu ti moj primjer iz 2000 g. kad sam odlucio da ponovo vozim i to BIH sampionat.U sampionat BIH sam dosao sa intrnacionalnom licencom YU,dobivenom na osnovu rezultata./4.mjesto u klasi preko 1300gr.A,2 mjesto kup 2000,u okviru reli prvenstva YU/.Ozren Bozanovic mi nije htjeo dati int.licencu kao treba da se dokazem.Te godine sam bio sampion klase H5.2001 opet kao sampion nisam dobio int.licencu koja mi kao sampionu automatski sleduje,nego kad sam pitao Ozrena zasto nisam dobio kad sam trazio,rekao je da moram da napisem posebnu molbu.Ostali su dobijali te licence bez problema,mada nisu bili ne sampioni,nego ni trke u zivotu. To je jedan banalan primjer,a tih primjera imas previse.
Jos mi je sad krivlje sto vidim da si iz auto sporta,a ne dajes nijedan predlog kako da bude bolje,nego komentarima jos vise potkopavas.Ako stvarno toliko,znas,a iz pisanja bi se reklo da znas i jos mnogo vise,zasto mislis da mozda ti ne bi mogao biti slucajno clan odbora za sport.Ili ako te to ne interesuje onda barem bilo kako pomozi,a ne se trudis da i ovo sto nesto pisemo bacis u vodu.
Sto se tvojih vremena tice volio bi da ih vidim sa pojedinih staza,vise radi poredjenja,nego komentarisanja tvoje voznje.

11-12-2003 12:23 PM
Faruk
Unregistered

egzekutor Wrote:
Pratim tvoje komentare i nije mi jasno što se malo više ne eksponiraš..

Mene interesuje kako skupiti lovu za trkaci auto
nemam interesa da se guram u odbore ili neke druge fotelje

Edis, Flik, Chimera i ja smo pokrenuli ovaj web-site da bi radili na promociji automoblizma uopste
"Malu" raju interesujukonkretne stvari i sto je najbitnije nema "cenzure"

"veterani" kao ti bi trebali da nas podrze i da budu optimisti, zato Laughing u nadi da ce iduca godina biti bolja

11-12-2003 01:39 PM
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  BH KUP tata 163 18,577 09-05-2008 10:40 AM
Last Post: hare_sa
  BH legenda Sead Alihodzic Kurafte 18 2,174 05-09-2008 08:01 PM
Last Post: cuore sportivo
  Proglasenje otvorenog prvenstva RS Sandor 6 625 01-17-2007 05:49 PM
Last Post: josipovic