|
Sastanak vozaca BH brdskog prvenstva
|
| Author |
Message |
doma
Member

Group: Registered
Status:
|
Sastanak vozaca BH brdskog prvenstva
Kako sam cuo navodno ce u Zenici biti uprilicen sastanak svih vozaca koji voze brdo radi dogovora za iducu sezonu.Ne znam koliko je to tacno pa molim one koji nesto znaju da se jave sa tacnim informacijama.
|
|
| 11-10-2003 08:04 PM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
zašto ne bi pitali Bakira Hadzica da se u njegovom hotelu okupe vozaci?
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 11-10-2003 08:42 PM |
|
 |
egzekutor
Junior Member

Status:
|
Mislim da se na sastanku neće dogoditi neke bitne stvari. Love jednostavno nema i sve će se završiti na šupljoj prići. Bit će mnogo obečanja a kada dođe vrijeme realizacije svi će se poklopiti ušima. BIHAMK je jedino tijelo koje ima pravo organizirati takmičenja na državnom nivou. Sjetimo se Slovenije gdje su relisti sjedili dvije godine radi prepucavanja jer iz je nadzirala FIA. Situacija nije tako jednostavna kao što velina misli. Jedan sastanak neće promijeniti ništa. Treba naći sponzora takmičenja a takvi se raspoloženi dati lovu samo na kup takmičenja kakvih kod nas nema iz više razloga a jedan je taj što se mnogi ''trkači'' boje konkurecije te voze u klasama gdje svako ko dogmiže do cilja osvaja bodove. U Nevenovoj klasi već dvije-tri godine poredak je na kraju svake trke isti pa je i raji to dosadilo. Par pobjeda Okovića su malo razdramale stvar i to je sve dok Šelemba i Vrpčić furaju svoj fazon samo njima razumljiv.
ISTINA JE BOLNA
|
|
| 11-11-2003 06:12 AM |
|
 |
boris
Member

Status:
|
egzekutoru
Izvini,ali mi se cini da ti previse filozofiras.Prvo da li ti nesto vozis?Drugo zasto mislis da je nemoguce nesto uraditi po pitanju objedinjavanje prvenstva,i zasto si toliko ubjedjen da samo BIHAMK moze da organizuje trke.Zar ne mislis da treba saslusati i ostale strane.
Sto se tice mene i Almira mi se zadovoljavamo 3 i 4 mjestom i vredno skupljamo pehare.Ako ti mislis da mozes bolje izvoli.
|
|
| 11-11-2003 08:52 AM |
|
 |
zlatan
Member

Status:
|
za egzekutora.
Koliko vidim ti si jedini koji se krije iza profila na ovom forumu (nema nikakvih dodatnih informacija), zato mislim da je svaka diskusija sa tobom
nepotrebna.To sto ti pises je na nivou provokatora koji se nesmije predstaviti.Ukoliko imas argumente i zelis diskutovati red bi bio da se predtavis i da stojis iza svojeg misljenja (ako je to tvoje misljenje).
|
|
| 11-11-2003 09:24 AM |
|
 |
doma
Member

Status:
|
evo obavjestenja za sastanak.
SABE komerc iz zenice je spreman da bude domacin sastanka vozaca.Rekao je samo da mu se javi dva dana ranije kada je sastanak da bi sve mogao organizirati.Ovu informaciju sam dobio od Rebrinovica i molim vas da sve koje poznajete obavjestite o ovome.Prijedlog ja da se termin utanaci na utrci u Banja Luci koja je ovog vikenda.Sastanak bi se mogao odrzati u iducoj nedjelji.
|
|
| 11-11-2003 10:21 AM |
|
|
egzekutor
Junior Member

Status:
|
Za Borisa
Prvo nemoj se ljutiti jer niko ne kaže da si ti loš vozač. Drugo istina boli svakoga a vidi se da ti je samo do skupljanja pehara. Pravi takmičari se voze u klasama gdje je konkurencija najjača. Zar nije istina da uvijek dobiješ bodove bez obzira na kvalitetu vožnje. To može i moja baba. Uostalom vidjet ćemo se na stazi kad tad. Svi ste prvaci u nekoj kategoriji i način organiziranja šampionata je bez veze. Kod nas svko sebi izmisli klasu i skuplja pehare. Zar je to smisao trka? Ako igdje ima filozofa to je kod Vas trkača. Priča i priča a kada prođete stazom katastrofa. Od Vas 50-tak samo desetak ima m... da drži gas do poda. Večina Vas je gomila šminkera koja trke vozi tek da ubije vrijeme.
Glede BIHAMKA. Kada se već hvataš nezahvalnog posla organizacije (na tome ti zaista svaka čast jer ti niko neće reći ni hvala) onda malo detaljnije prouči međunarodne pravilnike. Nije Europa rupa ko mi pa da svako kome padne napamet organizira prvrnstvo. Istina je da bi Vi trkači to uradili znatno kvalitetnije od dosadašnjih organizatora ali vi to nemožete uraditi iz više razloga. Jedno je dobra volja a drugo je realnost, u ovom slučaju crna. U svakom slučaju želim ti sve najbolje a da bi pokazao da si kvalitetan vozač, a ja mislim da jesi (pogrešno si shvatio filozofiju oko tvoje klase) ti brate promijenu klasu i bori se sa N. Alikadićem, Šoljom ili sa Bakirom, Niševićem, Bilijem itd.
PS.
Imam razlog što se potpisujem egzekutor vjeruj mi
ISTINA JE BOLNA
|
|
| 11-11-2003 03:05 PM |
|
 |
Faruk
Unregistered
Group: Unregistered / Not Logged In
Status:
|
Borisova klasa je u posljednje dvije godine obilovala odlicnim borbama
Neven-Zakir, pa ove sezone Boris-Almir, pa su se ukljucili Ninkovic i Stojnic
bezveze su mi likovii pored staze kad pocnu sa supljom, ih kako bi ja ovo.... ma daj vidi gdje koci.... jao kako ovo ulazi u krivinu
egzekutor
sjedi pa vozi, pa onda pricaj
svako ko u ovaj yebeni vakat izdvoji za auto-sport, je "sampion" sam po sebi
|
|
| 11-11-2003 03:17 PM |
|
 |
boris
Member

Status:
|
AKO IKOGA MRZIM ONDA MRZIM VAS FILOZOFE PORED STAZE,KOJI NIKAD NECETE OSJETITI STA JE TRKA,I CITAV ZIVOT CETE FILOZOFIRATI I PRICATI KAKO BI VI TO.STO SE MOJE KLASE TICE JA SAM IZABRAO TU KLASU BAS ZBOG TOGA DA BI KOLIKO,TOLIKO POKUSAO DA SE PRIBLIZIM NEVENU/od kojeg sam i najvise naucio/ i ZAKIRU ALI JE KVALITETA IZMEDJU HONDE I ASTRE VISE NEGO OCIGLEDNA.STO SE TICE TRKANJA SA NIHOM,SOLJICEM,NISEVICEM,BAKIROM ITD.. MI SE I SAD TRKAMO.TO SI MOGAO VIDJETI IZ REZULTATA U GENERALI,KAD SMO NAS NEKOLIKO BILI U SEKUNDI NA TRCI NA IGMANU.OSIM TOGA NE MOZEMO POREDITI BABE I ZABE,TJ AUTOMOBILE.AKO SI VEC TOLIKI POZNAVALAC SHVATICES STA ZNACI ODNOS KS/kg.STO SE TICE PRAVILNIKA FIA MISLIM DA JE MALO LJUDI KOJI GA POZNAJU KO JA,A TI IZGLEDA DA NIKAD NISI CUO DA MOGU DA POSTOJE TAKMICENJA KOJA NAZIVAJU KUPOVIMA,A TO KO CE IH ORGANIZOVATI JE NEBITNO,JER AKO MI NEKO U NEKOM KUPU PONUDI BOLJE USLOVE NEGO U DRZAVNOM PRVENSTVU,VJERUJ MI UVJEK CU VOZITI TAMO GDJE MI JE BOLJE.
I NA KRAJU JEL SE MI POZNAJEMO?
|
|
| 11-11-2003 03:38 PM |
|
 |
egzekutor
Junior Member

Status:
|
Za Borisa ponovo
Odmah da ti kažem da se poznamo, Zato se i čudim što lako gubiš živce. Bar si ti za razliku od ostalih pridošlica dolazio kao dijete u AMK Željezničar i znaš daleko više nego ostali. Ja smo pričam ono što već svi koji prate ovaj sport znaju. Sve ali zaista sve vas cijenim i pomažem koliko mogu. Dozvoli mi da ti iznesem neke činjenice ali se nemoj odmah prepoznati u tome. Prvo: ako se neko prijavi na startnu list ne znači da je automatski vrhunski trkač. I sam odlično znaš, a valjda iz kolegijalnosti nećeš javno da kažeš kako dosta nazovi trkača vozi tek prosječno. Sportom se bave više radi imiđa ili iz ljubavi prema automobilima ali sve je to daleko od vrhunskog sporta. Komentare gdje ko koči i slično ja ne slušam i javno ih ne govorim. Pošto se profesionalno bavim automobilima često, za svoju dušu treniram i mjerim vrijeme. Znam da ima dosta oscilacija i da je večina stvari do vozača. Treba biti pošten pa to sebi priznati. Kod Vas trkača vlada velika sujeta. Ako na primjer Fadil Kadić ne bude prvi krivo je sve na svijetu osim njega. Ma daj Borise reci im neka se spuste sa oblaka na zemlju. Uvijek je bilo tako zar ne?. Sviju vas poznajem i samo par vozača prizna svoju grešku. Niho je pošten i nikada se nije previše žalio na auto a vala sportski i od srca čestita kada ga neko pobijedi. Čast Nevenu koji nikada ne pametuje a dere sve po redu u svim klasama i disciplinama (znaš i sam kako je voziti reli jer si bio suvozač). Bakir je također gospodin u pravom smislu riječi baš kao i mirni Krešo. Iako si mlad i ti spadaš u pismene vozače jer si dosta pozitivnih stvari pokupio u AMK Želji. Pogledaj malo oko sebe i bit će ti jasno o čemu palumudim svo vrijeme. Što se odmah ljutiš? Zaista se o tvojoj klasi tajno priča ono što ja govorim tebi u oči. Čemu pehari ? Da ih pokazuješ unucima ili nešto slično. Draž trka je valda međusobni obračun. Eh da bogdo opet ima kružnih trka. Naravno nisi kriv ti nego cijela situacija i primitivizam koji vlada.
Glede oraganizacije kupova:
Vjeruj mi da sve pravilnike imam u malom prstu. Gdje je problem organiziranja trka?
1. U ljudima jer kod na će svi obečati sve a kada bude trebalo riječi sprovesti u djela neče se desiti ništa. Svako će gurati vodu na svoj mlin i nakon početne euforije neće se desiti ništa konkretno.
2. Iz prazne ne puca. Lova je glavna stvar a čudi me kako kolegama ne objasniš koliko je teško organizirati jednu brdsku trku a kamoli nešto komplikovanije. Sjeti se sarajevskog YU rallya kada je sve funkcioniralao kao sat. Brdska trka su faktički dva ista brzinca ali radi malo love i to je problem. Mislim da bi BIHAMK mogao znatno bolje uraditi stvari da su imali love i da im svaki papak ne podmeće nogu. Nisu oni toliko loši kao što se priča. Uostalom ako se neko uhvati organizacije vidjet će da to nije nimalo jednostavno kao kada se malati prazna slama po kafićima.
3. Ljudstvo je veliki problem. Ko će obezbijediti i platiti sudije i ostalo osoblje nephodno za održavanje jedne trke? Pogledaj sadašnje zanje sudaca i doće ti zlo. Malo koji zna šta mu je činiti kada dođe do bilo kakvog problema.
4. Ne treba govoriti samo neka se vozi pa kako god. To je šarena laža koja je dovela do ovog bezdana. Istjerajte na scenu pravi kup gdje će znati ko pije a ko plača. Meni je žao ali mislim da realnost govori da kod nas, bar do 2006, nema govora o nekim pomacima na bolje. Malo je takvih kao što si ti ali ne možeš sve uzeti na sebe. Možeš misliti da organiziraš cijelu stvar a onda sjedi i vozi. Sjetićeš me se na kraju priče jada ti niko neće reći Hvala i kada za sve što ne bude valjalo budeš kriv ti i tebi bliska raja i kada će eventualni kajmak pokupiti neki foteljaš.
Predlažem da ovo polemiku prekinemo. Ako sam te na bilo koji naćin povrijedi izvini jer to mi nije bilo na kraj pameti. Zaista te cijenim i kao osobu i kao vozača jer ti nisi pao sa neba kao oni koje krpim. A za kraj opet moram napisati da mnogi nazovi trkači stavrno nisu još sposobni nositi se sa istinskim trkanjem. Jednostavno ne znaju voziti kako treba. Nije dovoljno našarati auto i startati da se dime gume. To i okretanje pod ručnom zna svako. Vjeruj mi da znam raje koja vrhunski voze ali koji se radi primitivizma u našem sportu ne bave trkama. Ja se za sada još neću trkati jer mi ne pada napamet da gubim živce i vrijeme oko šuplje priće. Vozim za svoju dušu i mogu ti reći (evo me ko Fadil) da sam na svim stazama gdje su se vozile trke imao odlična vremena sa običnim autom. Molim te reci kolegama da nije baš sve do auta. Ima dosta toga i do njihovog znanja odnosno ne znanja. Na žalost niko od nas nije profesionalni trkač koji dnevno trenira 200 km pa da zna gdje je njegova a gdje granica auta.
Odmaraj i ne ljuti se ovo je došlo samo kao iznošenje mišljenja i nisam od onih koji pametuju iz malobrojnog gledališta. Mirzim filozofe a to ćeš i vidjeti.
Sretno i izvini još jednom
ISTINA JE BOLNA
|
|
| 11-12-2003 06:56 AM |
|
 |
|
|