Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First < Previous 1 [2] 3 4 Next > Last »
Seat Ibiza Cupra D - 160 KS
Author Message
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators
Status: Offline

pa neko voli da ga boli kicma i koljena od 30 min voznje a neko se voli voziti po cijeli dan a da mu nista nebude...Motori su dobri ali daleko da mogu zamijeniti auta,motor mozes imati ako imas auto a nikako kupovati motor a da nemas auto,a pogotovo ne "brzinca".Ja sam cijeli zivot lud za motorima cak vise nego za autima,ali realno gledano motor je cista sminka,nije nizasto osim za par krugova kroz centar grada.

http://www.smchiptuning.com
06-10-2004 09:06 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
tepSIJA
Banned

Group: Banned

KRVOLOK Wrote:
pa neko voli da ga boli kicma i koljena od 30 min voznje a neko se voli voziti po cijeli dan a da mu nista nebude...Motori su dobri ali daleko da mogu zamijeniti auta,motor mozes imati ako imas auto a nikako kupovati motor a da nemas auto,a pogotovo ne "brzinca".Ja sam cijeli zivot lud za motorima cak vise nego za autima,ali realno gledano motor je cista sminka,nije nizasto osim za par krugova kroz centar grada.

A što si upravu Crying or Very sad
što ??? Crying or Very sad

Ja bash kontao uzeti motor ovih dana ali kada sam procitao ovo stvarno sam se raspalako , odavno nisam vidio istinitiji posto Crying or Very sad
Jeb ga. bash se napalio na motore ( oduvjek sam napaljen) ali poslije ovoga Sad

Joj , sada jos vise moram razmišljati sta uzeti............... Sad

majstore ajd na MSN da ti postavim nekoliko pitanja plz....
:
pinjonedo@hotmail.com

ma zovem sve koji ce mi imalo pomoci ... plzz.

http://community.webshots.com/user/tepsija_pir
-------------------------------------------------------
Sve sto se desilo u proslosti stvara sadasnjost a ta sadasnjost stvara buducnost.
06-10-2004 09:30 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Sike
Posting Freak

Group: Registered

Morpheus Wrote:
PA ja nisam ni spomenuo to od ubrzanje od 0- pa donekle vec sam mislio na medjuubrzanja da vidis kako onda onih 330 Nm dere te ko staru cizmetinu, ostade ti ocadit ili vec neki izraza za tu situaciju.

Ako su iste snage - dizelaš je brži ako se npr. mjeri međuubrzanje od 80 km/h - 120 km/h u 4. ili 5. brzini, ali zašto bi ja vozio u petoj kad mogu u trećoj a tu je zeldi donji...

06-10-2004 10:32 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
KRVOLOK
Administrator

ma nisi brzi kako god uzeo...Tebi je max obrtni momenat visoko a njemu je suprotno i tvoj auto dobro ide kod je u obrtajima a cim ti pocnu padati gubis sve i snagu i obrtni momenat,a takve stvari u gradskoj voznji i normalnom saobracaju se desavaju stalno.Dizel nema takvih problema,on vuca bas kada tvoj auto slabo ide i napravi toliku prednost da ga ti taman krenes stizati kad ono nesto izleti na cestu pa obadvojica pustite gas pa opet ga stisnete a tu dizel opet ode brze i takvih 4-5 situacija i pobjegao ti je.Dizel ima mudjuubrzanje jace i u normalnim brzinama,nemora biti 4-5.
Jaci si u startu,krivinama i vecim brzinama.

06-11-2004 04:41 AM
Sike
Posting Freak

KRVOLOK Wrote:
Tebi je max obrtni momenat visoko a njemu je suprotno i tvoj auto dobro ide kod je u obrtajima a cim ti pocnu padati gubis sve i snagu i obrtni momenat

Istina, ali zato ga ne spuštam ispod 4.000 rpm. prednost dizela je od 2.000 do 3.500 o/min što je odlično za normalnu vožnju.

Nebi ja više na ovu temu - isfurala se...

06-11-2004 05:43 AM
e.bug
Senior Member

Pa nazalost, kod nas narod kupuje motore radi sminke i onda onako nabiju cvike i na motor da se pokazu, a ne shvataju da je to smrt. Pogotovo kada neki papak sa 18 god kupi R1, ZX10R ili nesto u toj klasi... sto je abnormalno jer takvi motori ne prastaju greske Very Happy. A motor nije samo za 2-3 kruga po gradu, sa motorom mozes gdje i sa autom... a kad si na motoru guzva ne postoji Very Happy. Pa yebo te 4 talijana prosle godine dodjose na VESPAMA koje su stare po 10+ god iz italije, preko Rijeke u Sarajevo Laughing, to se cijeni Wink

ride it like you stole it
06-11-2004 06:30 AM
KRVOLOK
Administrator

pa na vespi i mozes negdje doci ali na brzincu nemozes nigdje Laughing
Nakon 200 km voznje u savijenom polozaju preko rezervara znas kakav budes?Evo uzecu sebi za pravo da napisem:
Kad parkiras motor prvo odmah nemozes da sidjes nego par sekundi sacekas,pa onda povijenih ledja ustanes,i pritom se odmaknes od motora dovoljno da se rukama naslonis na rezervar i tada nastaje ceremonija ispravljanja ledja i uzvikivanja uff,uff i kad se konacno ispravis onda je osjecaj auuu brate kako je fino...I tako radi 1-2 god i sta si napravio,a nema tu price o navikavanju na polozaj tijela,svi koji idu brzincima bilo gdje imaju problema sa ledjima i koljenima od savijenog polozaja.Zato sam rekao da motor nemoze da zamijeni auto.

06-11-2004 07:34 AM
e.bug
Senior Member

KRVOLOK Wrote:
pa na vespi i mozes negdje doci ali na brzincu nemozes nigdje Laughing
Nakon 200 km voznje u savijenom polozaju preko rezervara znas kakav budes?Evo uzecu sebi za pravo da napisem:
Kad parkiras motor prvo odmah nemozes da sidjes nego par sekundi sacekas,pa onda povijenih ledja ustanes,i pritom se odmaknes od motora dovoljno da se rukama naslonis na rezervar i tada nastaje ceremonija ispravljanja ledja i uzvikivanja uff,uff i kad se konacno ispravis onda je osjecaj auuu brate kako je fino...I tako radi 1-2 god i sta si napravio,a nema tu price o navikavanju na polozaj tijela,svi koji idu brzincima bilo gdje imaju problema sa ledjima i koljenima od savijenog polozaja.Zato sam rekao da motor nemoze da zamijeni auto.

Istina je da bude ko mrtav konj... al vremenom tjelo se navikava na to i postaje ti sve lakse i lakse... al zato sa brzincem za 2 sata napravis ono sto sa autom ne bi za pet Wink

06-11-2004 08:59 AM
chimera
Posting Freak

Ja sam neki dan vidio i cuo crnu hayabusu meni se cini da su topovi malo sredjeni...zvuk ledi krv u zilama...

e.bug ovi sto po gradu voze motor,to ti je produzenje znas vec cega.Mene je lik nedavno pitao sta ce mi kaciga...kao ne moze me niko vidjet...ta spika..

A sad motor je kao i auto,imas tourer,sport,coper,naked...po izboru motora jasno ti i ko ga vozi.

Novi cbr600 nema sta trazit u BiH,ustvari svi ovi sportasi prosla i ova godina.Po testovima je to track masina.Kompromisa vise nema,kao ranije pa da na zx6r imaju drzaci za ruke suvozaca, jer su sad to extremi.

Nova kawa 10 ide 160 prvom,i motopuls pise da je po gradu ili van staze skoro pa neupotrebljiv...ljudi to kupe zbog broja i oklopa...

Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
06-11-2004 08:59 AM
e.bug
Senior Member

chimera Wrote:
Ja sam neki dan vidio i cuo crnu hayabusu meni se cini da su topovi malo sredjeni...zvuk ledi krv u zilama...

e.bug ovi sto po gradu voze motor,to ti je produzenje znas vec cega.Mene je lik nedavno pitao sta ce mi kaciga...kao ne moze me niko vidjet...ta spika..

A sad motor je kao i auto,imas tourer,sport,coper,naked...po izboru motora jasno ti i ko ga vozi.

Novi cbr600 nema sta trazit u BiH,ustvari svi ovi sportasi prosla i ova godina.Po testovima je to track masina.Kompromisa vise nema,kao ranije pa da na zx6r imaju drzaci za ruke suvozaca, jer su sad to extremi.

Nova kawa 10 ide 160 prvom,i motopuls pise da je po gradu ili van staze skoro pa neupotrebljiv...ljudi to kupe zbog broja i oklopa...

Pa naravno, kupe motor da ih neko vidi, sto je fakat zalosno. Ja neki dan idem obalom, pored poste... pjehaka po hardcore pljusku, kad cujem zuji nesto, ja se okrenem kad lik u majci kratkih rukava sa novom R1. I stane na semafor, "lagano" krece... a zadnji tocak sve lijevo-desno svera Very Happy. Sto se tice ovih drzaca za ruke za suvozaca... ma yebo suvozaca, mislim nemozes se na takvom motoru drzat odozada, pa nije to skuter... mali gas i na ledjima je suvozac Very Happy. Nabijes monosic na novog ZX6-Ra i uzivas, trknes do mora i tako Razz... to je zivot 8)

Jel ovo ta hayabusa?

Tip koji je vozio je neki amerikanac iz virginie Very Happy

06-11-2004 09:12 AM
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Seat Ibiza Fele 12 733 05-06-2008 11:56 AM
Last Post: Fele
  SEAT Ibiza C2VTS 17 549 03-29-2008 04:45 PM
Last Post: nigrutin