|
Seat Ibiza Cupra D - 160 KS
|
| Author |
Message |
chimera
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
To je....vidim da su standard auspusi...al se glasa bas ko zvjer...ne znam jesi cuo?
A ovo za zx6r kazem samo kako je radikalan.
Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
|
|
| 06-11-2004 09:19 AM |
|
|
e.bug
Senior Member

Status:
|
To je....vidim da su standard auspusi...al se glasa bas ko zvjer...ne znam jesi cuo?
A ovo za zx6r kazem samo kako je radikalan.
Jesam isli smo za tim likom 10min kroz sarajevo... jest da smo ga jedva pratili al et . Imas MSN ili ICQ chimera?
ride it like you stole it
|
|
| 06-11-2004 09:23 AM |
|
 |
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
Ma ljudi ja sam ono strastven ljubitelj motora ali stari mi je rekao ako ga sebi nabavi da ce me otpisati od svega ali stas kad se pocne raditi morace se i to procerati ja imam jednu malu makinicu Hondu 1100 CBR Blackbird jao kako mi je to motor strasan, znam da je Hayabusa bolja i da je ZR 10 bolji ali ljudi meni ovaj motor stvarno ima neku osobenost. ;otor nisam iz navedenih razloga vozio ali kad bi se docepo jednog brzo bi prekinuo se vozati jer bi bio negdje ili bolnica ili mezar. Po gradu ja auto kad vozim doslovno ga rastavljam na sastavne i rastavne dijelove ali stas lijepo je sjediti u Recaru biti svezan imati dobre kocnice i kociti sa sve cetiri kotaca a ne sa dva, imati cetiri amortizera umjesto doslovno dva i upsidedown viljuske imati Mcpearson opruzne noge i KV sport amortizere ali jebiga andernalin na jednom ti reste kao da ga lopatom bacas u sebe a na ovo se covjek navikao pa mu svejedno doslovno.
|
|
| 06-11-2004 08:17 PM |
|
 |
tepSIJA
Banned
Group: Banned
Status:
|
|
| 06-11-2004 09:55 PM |
|
 |
Sike
Posting Freak

Status:
|
Re: Seat Ibiza Cupra D - 160 KS
|
|
| 11-02-2004 09:16 AM |
|
 |
Lukasaca
Member

Status:
|
|
| 11-02-2004 11:05 AM |
|
|
ThunderBird
Banned
Group: Banned
Status:
|
auu SIKE brate pa kako benzinac od 180 KS moze biti zvijer naspram dizela od 160 KS i njegovih 330 NM.Nema boga da taj benzinac ista moze ovom dizelu.Jedino je dizel losiji na stazi ali u normalnom sobracaju odero bi ga ko siroce...
Podero bi ga ko krmača masnu vreću...
Pametan si ti Krvoloče...... hihihiihi
pozdraVW
DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
|
|
| 11-02-2004 09:05 PM |
|
 |
homer
Junior Member

Status:
|
RE: Seat Ibiza Cupra D - 160 KS
Evo da oživim ovu temu staru četri godine hehehe
A zašto je oživljavam, e pa zato jer samo se opasno zaljubio u ovaj autić, tačnije u motor. I tamam se obradujem, reko evo ljudi već sve rekli o autu, kad ono paf, rasprava o motorima hehe
Hajd nadam se da će sada, 4 godine kasnije, neko moći nešto konkretnije reći o ovom autiću.
Prva stvar je da mu cijena više nije 27k eura, već 36k maraka (ASA).
Eh sad ono što me interesuje je je li to prihvatljiva cijena za automobil ovih karakteristika, tj može li se za ove pare uzeti nešto bolje? Ono što mene interesuje je sportista, dakle brzo, malo auto, tog cjenovnog nivoa, 30-35k marona.
Nisam vidio niti jednu cupru u gradu, pa me čudi, mislim da se za te pare ne može uzeti novo, a bolje auto, s karakteristikama koje mene interesuju, a to su snaga, brzina, i potrošnja. Siguran sam da mi niko ne može dati bolji savjet od vas, pungasdžija Btw, je li ga možda neko nekad vozio?
I zna li neko, pošto je ovo već star model, ima li u planu Seat uskoro izbacivat novu ibizu, i samim tim novu cupru?
Ne mislim uzimat auto za par dana naravno, već za nekoliko mjeseci, pola godine, možda i više, al se već lagano počinjem ložit hehe
Unaprijed hvala svima na savjetima!
|
|
| 01-12-2008 01:43 PM |
|
 |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
ako se ne varam, za malo vece pare se moze uzeti Clio RS
tacnije, ovde u Srbiji je 20 282e
a Clio RS je sa svojih 197ks, u odnosu na bilo koju Ibizu, raketa
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 01-12-2008 01:56 PM |
|
 |
homer
Junior Member

Status:
|
ako se ne varam, za malo vece pare se moze uzeti Clio RS
tacnije, ovde u Srbiji je 20 282e
a Clio RS je sa svojih 197ks, u odnosu na bilo koju Ibizu, raketa
Da, imao sam u vidu i Clia RS, cijena mu je i kod nas negdje oko 20k eura, međutim od njega me odmah odbila potrošnja koja prema fabričkim podacima ide preko 12l gradske vožnje, za razliku od ove Cupre TDI čija je gradska 7,1l (fabrički). Ipak bi ja to auto koristio svakodnevno, a u tom slučaju ovolika potrošnja mi nikako ne bi odgovarala.
Hvala!
|
|
| 01-12-2008 03:26 PM |
|
 |
|
|