Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First [1] 2 3 4 Next > Last »
Seat Ibiza Cupra D - 160 KS
Author Message
Sike
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
Seat Ibiza Cupra D - 160 KS

Motor - 1.9 Turbodiesel, 160 KS, 330 Nm,
0-100 km/h - 7,6 sec
Max. brzina - 220 km/h
Težina - 1.190 kg
Cijena - 27.995 €

Najavljena benzinska verzija od 180 KS.

06-09-2004 07:16 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Cile
Member

Group:

Sminka...

:) :) :)
06-09-2004 09:07 AM
Morpheus
Posting Freak

Ovo mora da je vw rasirio znaci pumpa-duse i na Seat. Sistem je boli glava imam dosta materijala o njemu bas kako radi i sve to i pritisak kod ubrizgavanja glavnog je nesto oko 2300 bar a kod pilot je nesto manje ali ipak ostvaruje se samim tim manja specificna potrosnja ali ne i potrosnja ukupna iako je manja relatvino od konkurencije. Pa tako je to glavni adut kod tog ubrizgavanja koje se koristi u svijetu vec 30 godina kod gradjevinski masina a firma koja je to utjelovila je americki Cumins mislim da se tako pise muka mi ici na google da provjerim. Sistem ima prednosti u odnosu na comonrail jer ima veci pritisak ubrizgavanja i samim tim bolju rasprsenost po citavom radnom prostoru, ali kako god ima i dobrog ima i loseg kojeg ima malo vise. Ali ipak oni mogu relativno bolju karekteristiku obrtnog momenta dobiti i biti hadzije. I to je dokaz ovaj model 160 KS i 330 Nm obrtni moment.

06-09-2004 05:38 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Sike
Posting Freak

Ipak je to dizel, ova benzinska verzija od 180 KS će biti prava stvar.

06-09-2004 06:28 PM
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators

auu SIKE brate pa kako benzinac od 180 KS moze biti zvijer naspram dizela od 160 KS i njegovih 330 NM.Nema boga da taj benzinac ista moze ovom dizelu.Jedino je dizel losiji na stazi ali u normalnom sobracaju odero bi ga ko siroce...

http://www.smchiptuning.com
06-10-2004 11:17 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Morpheus
Posting Freak

Krvoloce u pravu si u gradu u medjuubrzanjima stalnim ovaj dizel bi napravio od benzinca siroce koje bi uzelo dudlu i cuclalo po citav dan. Danas sam ljudi vozio golf 5 i to bas ovaj sa pumpaduse sistemom i vjerujte mi da mi je bolje isao od vecine kolica u kojima sam se vozio te kubikaze i zamislite da nas je bilo 5 u autu ne posustaje niti jednog momenta niti jednog milimetra ide i grabi kao da je triput jaci a ne samo 115 KS jao ljudi danas cu biti bolestan jer kad sam saznao da ce to auto koej sam vozio u kurgu VW Vogosca posto je sastavljan i rastavljan nekoliko puta posluzio im kao model za ucenje biti odvezen u Njemacku iunisten htjeo sam se rasplakati, ali firma kao sto je VW ne da da se tako auto distribuira ili pak lomi na cras testu jer je neispravan zbog velikog broje montaza i demontaza novih djelova.

Ja mislio da ih pitam da nam ga daju za potrebe faksa pa da mu dusu vadimo ali nista od toga ide na "ubijanje", smrc, smrc

06-10-2004 12:21 PM
Sike
Posting Freak

KRVOLOK Wrote:
auu SIKE brate pa kako benzinac od 180 KS moze biti zvijer naspram dizela od 160 KS i njegovih 330 NM.Nema boga da taj benzinac ista moze ovom dizelu.Jedino je dizel losiji na stazi ali u normalnom sobracaju odero bi ga ko siroce...

Nećemo valjda opet početi raspravu Dizel vs Benz Rolling Eyes...

06-10-2004 01:02 PM
Sike
Posting Freak

Morpheus Wrote:
Krvoloce u pravu si u gradu u medjuubrzanjima stalnim ovaj dizel bi napravio od benzinca siroce koje bi uzelo dudlu i cuclalo po citav dan. Danas sam ljudi vozio golf 5 i to bas ovaj sa pumpaduse sistemom i vjerujte mi da mi je bolje isao od vecine kolica u kojima sam se vozio te kubikaze i zamislite da nas je bilo 5 u autu ne posustaje niti jednog momenta niti jednog milimetra ide i grabi kao da je triput jaci a ne samo 115 KS jao ljudi danas cu biti bolestan jer kad sam saznao da ce to auto koej sam vozio u kurgu VW Vogosca posto je sastavljan i rastavljan nekoliko puta posluzio im kao model za ucenje biti odvezen u Njemacku iunisten htjeo sam se rasplakati, ali firma kao sto je VW ne da da se tako auto distribuira ili pak lomi na cras testu jer je neispravan zbog velikog broje montaza i demontaza novih djelova.

Ja mislio da ih pitam da nam ga daju za potrebe faksa pa da mu dusu vadimo ali nista od toga ide na "ubijanje", smrc, smrc

Vozio sam i ja nedavno Golf IV TDI - 130 KS, i stvarno kad ga voziš izgleda puno brži od Coupea, ali kad je stao na semaforu odero sam ga za 10-ak m do 100 km/h.

06-10-2004 01:06 PM
Morpheus
Posting Freak

PA ja nisam ni spomenuo to od ubrzanje od 0- pa donekle vec sam mislio na medjuubrzanja da vidis kako onda onih 330 Nm dere te ko staru cizmetinu, ostade ti ocadit ili vec neki izraza za tu situaciju. A najbolji primjer koliko je dizel tu bolji su dva automobila i nema daljnje price a to au Peugeot RC Pik I RC Karo (oznake su im kao na kartama pik i karo pa su tako dobili imena), inace su oba cupea sa podjednakim snagama ali moment je drasticno razlicit. Vjerovatno si cuo o ovome pa ti ne trebam objasnavati ta kolica kako su starasna oba.

06-10-2004 07:58 PM
e.bug
Senior Member

Das za npr Kawasaki ZX6-R 10000EUR do registracije, i imas prelijep motor uz to imas 636ccm i nekih 120ks pod guzom Razz... naravno nema tog auta u bih koji te moze pobjedit Very Happy... za 3,3sek do 100km/h i za 9,9sek do 200km/h... kud ces bolje? Razz

btw. ovim sam htio rec da je puno bolje uzet motor, za duplo manju cijeni i za duplo vece performanse Very Happy

ride it like you stole it
06-10-2004 08:58 PM
Pages (4): « First [1] 2 3 4 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Seat Ibiza Fele 12 742 05-06-2008 11:56 AM
Last Post: Fele
  SEAT Ibiza C2VTS 17 552 03-29-2008 04:45 PM
Last Post: nigrutin
  SEAT Leon Cupra Vector 6 1,128 11-10-2006 04:07 PM