Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
Serkan....
Author Message
Kenno
Posting Freak

Group: Registered
Status: Away
Serkan....

....autoelektricar iz Zenice. U Blatusi ima radnju, kad krenete prema izlazu na autput(ili pumpi zelenoj) ili obratno, to je druga ulica sa desne/lijeve strane, tamo gdje je cesta malo suzena....ali hocu sljedece da kazem. Neki dan odem u jedan elektro servis, pitam za kondenzator koji mi treba za auto...kaze covjek nema, otidji do serkana u blatusi, on je najbolji za to. Ja tamo kad lubenicar passat ispred radionice. Uđem i ljubazno pitam, reko treba mi nesto na yugi stavit, odgovor je:
nemamo mi vremena za to, ne radimo mi to, to vise niko ne radi, hajde zdravo momakRolling EyesJa se pokupim i odem. Pa u zivotu nisam sreo neljubaznijeg covjeka/majstora...nebitno koga...Rolling Eyes
za kraj: nemojte ici kod ovog hajvana, bez obzira ko vam ga preporuci...ima i boljih, (ako vam konkretno treba autoelektricar u zenici posaljite PP pa cu vam dati broj covjeka)

Jednostavno sam morao ovo napisati, nemojte mi zamjeriti...

03-12-2006 02:42 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
jasmind
Member

Status: Offline
RE: Serkan....

Eh, imam i ja pricu sa tim tipom.
Ljetos, meni frka auto mi se ugasilo, nemoze da upali, problemi. Odem kod njega, na preporuku jednog prijatelja, covjek kaze pogledat ce.
Zove sutra, kaze otisao razvodnik paljenja, zamjenio, naplatio, otisao i na probnu voznju.
Al poslje te njegove "intervencije" jos se problema pojavilo a nije ni stari popravio. Odem ja ponovo kod njega, kazem tako i tako, a on ce ti meni, "nemam ja vremena to raditi, to godiste nema dijagnostike, moram rucno mjeriti, bla bla bla bla"
bosanski mentalitet, mrsko mu radit pa neznam ti kakve pare da mu dajes...

This post was last modified: 03-12-2006 02:55 PM by jasmind.

03-12-2006 02:54 PM
BoB
Senior Member

Covjek se zove ALEN a svi ga zovu PROFA, u lukovom polju, kod krehicevog mlina prva ulica desno, ne mozes profulati. Garantujem da u zenici nema boljeg elektricara. Momak je super, nije varalica i mozes se s njim dogovoriti sta god hoces. Radi i raznorazne prepravke sa centralnim bravama, elektronskim podizacima i sve. Radio sam kompletnu struju kod njega kad sam sastavljao auto, i svima toplo preporucujem! I ne smeta mu uopste ako je yugo u pitanju...8) A meni se takodjer desilo da mi je jedan nadaleko hvaljeni i poznati sarajevski majstor rekao "nemam ja vremena da to radim" a u pitanju je bilo nesto sasvim jednostavno...Ko ga *ebe, mogao je lijepo zaraditi za 20 minuta Wink Ima uvijek ko hoce (i zna)Exclamation

This post was last modified: 03-13-2006 06:09 PM by BoB.

03-13-2006 05:39 PM
//sale
Junior Member
**

išao sam kod "Profe" 2-3 puta.. momak je legenda, ama sto se tice struje/elektronike mislim da ne postoji ništa što nemože popraviti, plus što nije zavala ne naplaćuje puno, meni je zadnji put na autu sredio kamaru nekih sitnica sto su me zezale (strcaljka, farovi i jos nekih gluposti) i platio sam samo 30 KM... ono sve preporuke, jedini minus je što je kod njega, barem kad sam ja bio uvijek 10 auta ispred s ljudima koji ga čekaju. tako da se moraš najaviti ko da doktoru ideš da bi došao na red Sad al to znači da dobro radi svoj posao dok mu je uvijek gužva... uglavnom sve preporuke!!!

03-13-2006 07:25 PM
RAXX
Junior Member
**

Svi hvale tog profu,fakat je momak cudotvorac.
Nadam se da je to istina,jer sam kod njega ostavio auto prije 5 dana da mi sredi neke kvarove sa instalacijama.Rece mi da mu je guzva,te da ce ga napraviti za sedmicu dana.Zanima me koliko ste vi cekali da vam to sve uradi ,odnosno da li stoji iza toga sto kaze.
Ljudi pricaju da im je sve i svasta popravio,valjda necu ja biti taj peh kojem nece popraviti auto.Hissyfit8wr

12-04-2007 08:14 PM
pajero1987
Posting Freak

BoB Wrote:
Covjek se zove ALEN a svi ga zovu PROFA, u lukovom polju, kod krehicevog mlina prva ulica desno, ne mozes profulati. Garantujem da u zenici nema boljeg elektricara. Momak je super, nije varalica i mozes se s njim dogovoriti sta god hoces. Radi i raznorazne prepravke sa centralnim bravama, elektronskim podizacima i sve. Radio sam kompletnu struju kod njega kad sam sastavljao auto, i svima toplo preporucujem! I ne smeta mu uopste ako je yugo u pitanju...8) A meni se takodjer desilo da mi je jedan nadaleko hvaljeni i poznati sarajevski majstor rekao "nemam ja vremena da to radim" a u pitanju je bilo nesto sasvim jednostavno...Ko ga *ebe, mogao je lijepo zaraditi za 20 minuta Wink Ima uvijek ko hoce (i zna)Exclamation

Ne znam za Profu, ali ja mislim da je Ajdin_Ze najbolji u BiH ako ne i sire a ne u ZE. Covjek zna, hoce i moze...za mene ne postoji niko bolji. Od kad sam njega upoznao moju A klasu vise ni ovlasteni servis nece vidjeti...U4jchina Volva moram u ovlasteni voziti jer tako firma zahtjeva...Image_209034

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
12-04-2007 08:25 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
RAXX
Junior Member
**

Lijepo je cuti kad nekoga hvale,a jos je ljepse kada taj hvaljeni nije dzabe hvaljen.Znam samo da su poneki majstori osjetljivi na reklamiranje drugih,odmah okrecu ledja...ta **bena konkurencija,poslije ne mozes ni za kakve pare da ih smutis.Nailazio sam na takve situacije,jbg. trebas imati izgleda i posebnu shprehu,a ne samo pare?!(hm..nisu li one najbitnija stvar u zivotu??)

12-04-2007 08:44 PM
Rainman
Clan AMK PUNGAS

Group: Administrators
Status: Away

Zanimljiva tema , ja sam i Zenice i znam sve ove autoelekticare i mehanicare koje ste spomenuli .Evo moje objektivno misljenje broj 1 u ovom gradu sto se tice autoelektronike je Ajdin Puric na forumu poznat kao Ajdin_Ze ( jos jednom da napomenem ovo je objektino znaci nema nikakve veze sto mi je Ajdin naj jaran, realan sam da nevalja rekao bi da nevalja to svi znaju), dalje tu je Profa i njemu takodzer skidam kapu covjek zna svoj posao , a taj SERKAN je samo obicni napuhanko i imao sam prilika da cujem misljena drugih o njemu nikad niko nije rekao nista pozitivno

Alfa ce uvijek biti guja na cesti!!!
12-04-2007 10:00 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators

Nema tog majstora o kojem ljudi nece pricati.Bilo dobro ili lose.Ja i Alen smo drugovi jos iz skole i odlicno saradjujemo samo iz jednog razloga.I jedan i drugi smo misljenja da je svejedno kome ce musterija otici.(meni ili njemu)Bitno je da se napravi.
Sto se tice prica morate svi priznati da nema niko o kome se neprica.Neko sa nekim majstorima ima dobra iskustva a neko losa.I za mene dosta ljudi u Zenici prica lose stvari."Nevaljam" i "nisam nikakav majstor" zato sto nemam pardona i imam cijene koje su fiksne i nemoze se cjenkat samnom.Koliko je mom ocu tako je i svakom drugom.Da radim po pijacarskim metodama mozda bi drugacije pricali.Ovako svi kazu "skup".

P.S.
Nemogu poimenicno nikoga kuditi jer sam sa svima dobar i vecina mehanicara dolazi kod mene po pitanju mnogih stvari.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
12-05-2007 08:34 AM
RAXX
Junior Member
**

ajdin_ze ... iskreno,za tebe nisam cuo nista lose po pitanju posla,vec samo pohvale takodje.Nedavno mi je jedan momak,nakon sto smo razgovarali nesto o autima,odnosno ja se izjadao kako mi je auto u kvaru i da me nesto zeza struja,uze ti on list papira i podje crtati meni mapu gdje se ti nalazis,odnosno tvoja radnja,dao mi broj tvog mobitela,ima i prezime i ovako mi rece....
.... EH OVAJ MOMAK CE TI GARANT POPRAVITI AUTO,DOBAR JE MAJSTOR!..
Ako se sjecas nazvao sam te proslog mjeseca,ali mi auto zaaglavilo kod drugih ljudi,a vec sam im dao dobrih para i logicno je da moram cekati rezultate.
Zato ja kazem,pusti to skup,nije skup....da sam ja npr. odmah naisao na tebe,odnosno odveo ti auto da se popravi i da si ti meni to sredio sto prije,ma nema tu cijene da se kaze SKUPO...jer kad te neko izvuce iz sosa,to treba platiti,a i nagraditi.
Puno pozdrava!

12-05-2007 10:00 AM
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: