Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
sezona 2004
Author Message
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
sezona 2004

Ako pogledamo malo kroz istoriju F1 odavno se nije desila ovakva staticnost i ucmalost kao zadnjih 5-6 godina ako ne i vise. Prvenstveno mislim na neka revolucionarna dizajnerska rijesenja, jedni te isti vozaci na podijumu a osim Sepanga voze se jedne te iste staze. Cini se da bi 2004 mogla biti prekretnica po tom pitanju. Bice osvjezenje sa cak dvije nove staze. Nesjecam se kad je pocetak sezone bio neizvjesniji sto se tice favorita kao i na veliki broj timova koji zaista ulaze spremni u ovu sezonu.
Ferrari je u jako teskoj situaciji. Ogroman pritisak javnosti na aktuelne sampione. Cini se da je prva trojka jako izjednacena. Mclaren je mozda pokazao i najvise oscilacija i ako su imali najvise vremena da testiraju bolid. Coulthard, covjek koji odlazi iz tima i koji nije postigao ono sto je ocekivao i sto se ocekivalo od njega moze pretsavljati odredjeni teret za planove Mclarena. Tesko da jos iko vjeruje pa on sam da moze osvojiti titulu. Williams je izbacio revolucionarni nos koji tek treba da se pokaze i gotovo da je konstantan u sjajnim rezultatima na tesovima. U ovom timu su svi veliki optimisti a skori odlazak Montoye i ne komentarisu. Frenk W. je rekao prije par dana da je uvjeren u predstojecu borbu izmedju svoja dva vozaca, koji svako od njih ima i te kako veliku motivaciju da dasve od sebe. Na konstantne optuzbe javnosti da Ferrari testira sam, na sta je Michael odgovori kako niko nikome nebrani da dodje njima u Italiju i da se pridruze testiranju Ferrarija. Williams je prihvatio izazov i po izrazito vlaznom i hladnom vremenu u Imoli Ralf je bio bolji od svog brata, sto vjerovatno moze biti i podstrek za Michelin. Renault je sjajno proveo testiranja i pokazao da ove sezone mogu ocekivati ozbiljniji pomak od cetvrtog mjesta u ukupnom plasmanu, predvodjeni jakom vozackom postavom. Jeedna od ekipa koja je mozda i najozbiljnije krenula u novu sezonu je BAR, koji su znali i sa po 3 bolida testirati. Sjajna vremena i jedno obaranje rekorda govore za sebe. Buttonu je ovo vjerovatno prelomna godina u kojoj mora uciniti nesto vise od pukih osvajanja bodova, dok je Sato neka sinteza izmedju Montoye i de Cesarisa. Ako bude vozio kao sto je vozio na testiranjima gdje je iza sebe znao ostaviti i Renaulte, mogao bi postati najbolji Japanski vozac. Jos jedna ekipa koja je mnoge iznenadila je Jaguar sa interesantnom vozackom postavom. Vise nego odlicni Webber i super talentovani Clein koji se izgleda jako brzo uklopio u F1. Naravno i Sauber je napredovao pokazavsi to na testovima sa svojim vremenima gdje se i te kako primakao vodecim. Ovogodisnja postava mnogo obecava, i slico kao i u Williamsu mogli bi ocekivati dvoboj klupskih kolega koji se nadmecu za potencijalno mjesto u Ferrariju. Sta reci osim da obadvojica imaju izuzetne kvalitete. Toyota koja se probudila krajem prosle godine i brilirala narocito na kvalifikacijama je malo toga pruzila tijekom testova. Za nesigurni Jordan je sigurno da ce ove godine odmaci Minardiju. Evidentan je nedostatak finansija da bi se drzao korak sa konkurencijom, a taj korak se moze hvatati jos jedino zahvaljujuci Heidfeldu. Minardi je napravio ogroman napredak s obzirom na financijsku situaciju, ali problem je sto je ovo 2004 a ne 2001. Minardi kad napravi korak naprijed ostali ucine 2-3 koraka. Medjutim izgleda da oni ove sezone voze svoje prvenstvo u kojem je cilj zavrsiti trku i sto vise sakuvati svoja vozila, a o tome govori i ushiceni komentar zadovoljnog Stoddarta kad je izjavio da je njihov Bruni bio manje od sekundu zaostatka za predposljednjim Heidfeldom. Katasrofalni Baumgartner je samo dan poslje povukao Minardi u dubine rudarske jame kad je za gotovo 9 sekundi bio sporiji od vozaca sa najboljim vremenom, a vozio je isti bolid kao njegov kolega dan prije a ne kamion RABU.
Sta vi mislite, da li cemo zaista gledati pravo utrkivanje i nadmetanje na stazi, i hoce li ova sezona donjeti nesto novo.

Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
02-25-2004 08:47 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Faruk
Unregistered

Group: Unregistered / Not Logged In

pa prosla godina nije bila tako losa

po svemu sudeci mislim da ce Williams ove godine biti najbrzi Laughing
M. Schumaher je supak i iskreno se nadam ce ove godine biti 4-5 u generalnom plasmanu

zivo me interesuje Sauber
dva odlicna vozaca

bojim se losih producenata i rezisera
koliko puta vam se desilo da se promjeni poredak na 6 ili 9 mjestu, a niste vidjeli preticanje jer smo gledali jedan McLarenov bolid kako na sigurnoj distanci prati Williamsov bolid
fuuj i dosadno
hocu fight
hocu guranje
hocu preticanje

vratite mi Sennu, Mansella, Bergera, Chivera i ostale budale
vodite ove dosadne iz F1

02-25-2004 09:11 AM
Lage- alijas240Z
Posting Freak

Lose kamere nece nedostajati, pogotvo mislim na ove nove staze a stndardno tu su Madjarska i Malezija.

02-25-2004 09:27 AM
Loris
Banned

Group: Banned

mislim da ce Kimi biti brzi od ostalih
volio bi vidjeti Alonsa umjesto Barichella u crvenom bolidu
mislim da David nema sta da trazi u F1

vidim da ima jos raje koja misle da je "Vilica iz Njemacke" kreten i da je na guzove u nedostatku pravih vozaca nabro ove silne titule
vidjeli bi mi "covjeka sa cudnim oblikom mandibule" a odaziva se na m.sch., kako bi prosao da Senna nije poginuo

i kao covjek je mis
radovao se kad je Senna poginuo, jer je mali smrdo pobjedio taj dan
nije mu dosao na sahranu
jadnik pravi

i onaj Madjar u Jordanu je kriza

e jarane kad bi to moglo bilo bi super
Piquet-a si zaboravi
da ovi voze DC i MS -zvani klub mandibula- bi sipali gorivo u najboljem slucaju

02-25-2004 09:44 AM
Faruk
Unregistered

Group: Unregistered / Not Logged In

Loris Wrote:
vidim da ima jos raje koja misle da je "Vilica iz Njemacke" kreten i da je na guzove u nedostatku pravih vozaca nabro ove silne titule
vidjeli bi mi "covjeka sa cudnim oblikom mandibule" a odaziva se na m.sch., kako bi prosao da Senna nije poginuo

i kao covjek je mis
radovao se kad je Senna poginuo, jer je mali smrdo pobjedio taj dan
nije mu dosao na sahranu
jadnik pravi

Piquet-a si zaboravi

Laughing Laughing Laughing Laughing
nisi jedini sto "obozava" MS

sorry "Piketa" sam zaboravio

02-25-2004 10:02 AM
zlatiborac
Senior Member

Ajd ne lupaj .,.,., to ti je isto kao da poredish tim Brazila iz '60 ih sa nekom reprezentacijom danas.,., odneli bi ih po onom terenu da bi bezali glavom bez obzira.,.,.,

Sajt sa dnevnim informacija i testovima najnovijih digitalnih aparata i objektiva
Digital Photo News, reviews, new cameras, lenses, Photoshop tutorials
02-25-2004 01:41 PM
Kimi
Senior Member

Eh dragi Ayrtone, nikada više neće biti isto.

Što se tiče nove sezone, iako sam veliki fan ekipe Mclaren, ako ćemo realno sve će nas ove godine poderati Williams u izvedbi Montoye, mada neću otpisati Raikkonena, jer ako bolid bude dobar ne mora biti najbolji Kimi će to nadoknaditi.

Ako ćemo navijački onda je Kimi nepobjediv.

Ayrton Senna da Silva
The fastest man on earth....
02-25-2004 04:50 PM
Willy
Junior Member
**

Nisam bas siguran da ce neko dominirati ove sezone.
Bice ovo gusto, vrlo gusto...

Williams!
02-27-2004 09:48 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Lage- alijas240Z
Posting Freak

za Lorisa, Madjar vozi u Minardiju, nazalost.
I ja mislim a i volio bih da ce ove sezone konkurencija biti izjednacena, ali nekako me cudi da svi zapostavljate Ralf, kojem nova pravila i sistem bodovanja i te kako odgovaraju. Gotovo pred samu proslu sezonu nosio je epitet najkonstantnijeg vozaca koji odnosi bodove sto je bilo dovoljno da bude non-stop u igri za titulu. Cini se da Ferrari ove godine nece nimalo lako prepustiti naslov ma kako se protivnik zvao.

02-27-2004 04:56 PM
McLarenovka
Member

koga ce bolan ne bio montoya poderati?!
ako neko kimija treba "poderati" prije ce to ms,,,,,,,a montoya....bjez ba

http://mclaren.blogger.ba
02-27-2004 05:13 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  F1 sezona 2007 Vector 0 813 01-08-2007 02:18 AM
Last Post: Vector
  EURO 2004 vs F1 mihael 13 829 06-20-2004 07:50 PM
Last Post: McLarenovka
  Monaco 2004 Kimi 80 2,295 05-30-2004 02:14 PM
Last Post: Edis Jasarevic
  2004 Imola Faruk 40 1,308 05-01-2004 06:22 PM
Last Post: Lage- alijas240Z