|
sixpack
|
| Author |
Message |
sporting
Member

Group: Registered
Status:
|
ne izazivam samo pitam coika da fino navede detalje o svom ljubimcu kad non stop trubi o njemu, ja nikom ne serem kako sam najbolji i najbrzi... Prema corradu imam samo rispekt i nista vise
Sto se tice tvojih dizelskih 140 neznam kako bi se nosio sa njima ali nosio sam se sa nekakvim octavijama TDI  sad neznam koliko one imaju
Jbga kazem opet punto je jako lagan i startan, npr vjetrenice su moja relacija gdje mi malo ko moze sta
Vidim u tebe je fin strojcek, ali ja nisam neki pristalica chipovanja motora..ali ko sam ja da kritikujem, svako ima svoje misljenje
rispekt
thanx. Octavija 1.9 TDI ima 90/110 konja u zavisnosti koji je paket opreme u njoj. Nemoze se sa najslabijom premom dobit 110 ks.
Zapravo, racunaj ovako. Ako je octavija imala alu felne onda je 100 ks. a ako je imala ratkape, sto je vjerovatno i slucaj onda je imala 90.
-----Koliko ide taj punto ??? Gdje mu je krajnja tacka ???-----
Octavia je bila s alu felgama, crrveno I il tako nesto, ne sjecam se tacno...
Punto ima ugravirano 200KMH a ja sam ga dosad vozio najvise 185KMH lasvanskom magistralom dakle opasan pothvat zbog "jako kvalitetnog" asfalta i jako malet tezine auta, nedo bog da sam naletio na kakvu vecu grbu, poletio bih
::/Fiat Punto SPORTING 1.6mpi 90hp, 195/60/14"/::
|
|
| 07-28-2004 06:52 AM |
|
|
Tehnicar
Junior Member

Status:
|
uh Sporting čuvaj se tih loših puteva,imam vrlo loše iskustvo......
Sporting
sto se tice onih"nabrijanih makina" od 120 i vise konja koje vidjam na cesti ( prst uperen u masu bmw3 kockica,golfova IIgti i kadeta GSI ) a sa njih se ljusti karoserija njih ne priznajem za auta na njih sam alergican, ostavljaju spure pred rajom i kurce se a tresti im auspuh samo sto nije otpao i slicne bedastoce
ovo ti je veliki minus prijatelju.Zamisli svog puntaća za 10 god.;hrpa šrota
|
|
| 07-28-2004 07:33 AM |
|
 |
ThunderBird
Banned
Group: Banned
Status:
|
S, ovim se slazem. Tvoj punto ce za 10 godina biti hrpa hrdje. Vjeruj.
A da, ja sam golfon isao 210 km/h tako da ne vidis i sam da je tesko nosati se s dizelom.
90 ks VS. 140 ks = ???
See...............................
(PS. ona oktavija je imala 110 KS)
pozdraVW
DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
|
|
| 07-28-2004 10:28 AM |
|
 |
sporting
Member

Status:
|
uh Sporting čuvaj se tih loših puteva,imam vrlo loše iskustvo......
Sporting
sto se tice onih"nabrijanih makina" od 120 i vise konja koje vidjam na cesti ( prst uperen u masu bmw3 kockica,golfova IIgti i kadeta GSI ) a sa njih se ljusti karoserija njih ne priznajem za auta na njih sam alergican, ostavljaju spure pred rajom i kurce se a tresti im auspuh samo sto nije otpao i slicne bedastoce
ovo ti je veliki minus prijatelju.Zamisli svog puntaća za 10 god.;hrpa šrota 
zasto mi je to veliki minus, sto mi se nesvidjaju razne bilde face sto se kurce autima koja se raspadaju... nemogu zamislit kakav ce puntach bit za 10 godina, ako uopste bude jos kod mene tad ali sigurno nece bit ko tek kante, fazon je u tome da ne odrzavaju auta, ima raznih golfova II i GSIova ( iako su rjetki ) koji fino izgledaju, nemora auto bit ko novo, ipak ako je staro 15 godina, tesko da ce tako i izgledati, ali ako ti se auspuh vuce po asfaltu napravis ga, ako ti je karambolka razbijena/zahrdzala... napravis, kupis novu, ofarbas sredis.... na to sam mislio kad sam uputio ovu kritiku
|
|
| 07-28-2004 10:29 AM |
|
 |
Cile
Member
![*]() ![*]()
Group:
Status:
|
|
| 07-28-2004 10:36 AM |
|
 |
sporting
Member

Status:
|
jbga znam, nisam ni rekao da mogu parirati tebi...
mozes li mi reci sad koliko ti je ubrzanje od 0-100kmh i koliko je tezak taj golf, koliko ti trosi sad kad je chipan
|
|
| 07-28-2004 10:41 AM |
|
|
sixpack
Banned
Status:
|
e sad vas zanima dali ja imam taj golf vidim sike se sekira pa vidjecete ja ne lazem nemam potrebe a nemam ja sta upinjat prst u tebe sporting samo ti kazem mene ne mozes impresionirat s tim biciklom svojim daleko smo ja i ti naravno ti si pozadi da nebi bilo dilema
nisam brz ali ipak?
|
|
| 07-28-2004 03:49 PM |
|
 |
ThunderBird
Banned
Status:
|
cile, ta 2.0 je benzinka a mi pricamo o dizelu 1.9 tdi, kontas.
Haha, ubrzanje nisam mjerio. Tezinu takodje ali ima stotinjak kila vise nego standardni a trosi , u zavisnosti da li je klima ON ili OFF, oko 6,5 do 7 litara. Zavisi kako se vozi, kad ga "gazis" onda 7 a ako ga bas stedis (tjeras do 2000-2500 obrtaja) onda i 5,5. Vjeruj, nema potrebe da se laze.
pozdraVW
DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
|
|
| 07-28-2004 04:27 PM |
|
 |
sporting
Member

Status:
|
cile, ta 2.0 je benzinka a mi pricamo o dizelu 1.9 tdi, kontas.
Haha, ubrzanje nisam mjerio. Tezinu takodje ali ima stotinjak kila vise nego standardni a trosi , u zavisnosti da li je klima ON ili OFF, oko 6,5 do 7 litara. Zavisi kako se vozi, kad ga "gazis" onda 7 a ako ga bas stedis (tjeras do 2000-2500 obrtaja) onda i 5,5. Vjeruj, nema potrebe da se laze.
jooj to je moj san... u mene na slamku 10l popije ))))
|
|
| 07-28-2004 09:56 PM |
|
 |
sixpack
Banned
Status:
|
dobro ako mozes proc s 10 litara s ostrim nacinom voznje