Post Reply  Post Thread 
Skidanje lezaja...
Author Message
dsimic
Member

Group: Registered
Status: Offline
Skidanje lezaja...

Kako da sa rotora alternatora skinem prsten koji osigurava lezaj, da bih onda mogao skinuti i sam lezaj? Nesto sam citao i kao taj prsten je konusan iznutra.

Evo slike kako to izgleda. Na slici nije moj alternator, ali su situacija i izgled skoro pa identicni.

10-26-2005 12:56 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
basake
Posting Freak

Nista bolan samo ga trzni malo jace sa vise strana istovremeno i ispast ce. To sluzi samo kao sajba da pritisne lezaj kad se matica zavrne, nije to nikakav osigurac. Prsten ima malkice konusa/lufta tamo gdje se prislanja uz lezaj.

10-26-2005 02:42 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
dsimic
Member

Ok, hvala. Kada skinem taj prsten, da li moram svlaciti lezaj radapcigerom, posto bas i nema mjesta gdje bi se mogao "zavuci" radapciger?

10-26-2005 02:53 PM
basake
Posting Freak

Obicno se skine bez problema i neke velike sile.Ali nakon dugog vremena neskidanja zna zapeci, hrdza i svasta.
Namazi ga kakvim sredstvom za rastvaranje hrdze i podmazivanje. Uzmi kakvu tanju celicnu sipku pa je zavuci iza lezaja i one metalne plahte onoliko koliko moze pa polako cimaj, isto tako udaraj lezaj cekicom po krajevima sa svih strana pomalo da ga razklimas. Nebi trebalo doci do radapcigera. Smile
A mozes da velikim kljestima drzis lezaj i udaris koji put cekicem po vrhu osovine rotora. 8)

10-26-2005 03:41 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Morpheus
Posting Freak

Probaj vise nacina ako je kao i ovaj mislim zahrdjao probaj sa WD40 ili nekim slicnim sredstvom. A ako ne onda jebiga ako ti bas ne treba uzmi radapcigerom probaj oboje skinuti i lezaj i taj lezaj ako je vec on kritican.

Ili stegom samo tegni taj prsten i onda polako udari osovinu ali pazi da ti je daska ili neka zastita na osovini da navoj nebi sjebo.

10-26-2005 04:17 PM
Morpheus
Posting Freak

Evo opt sam gledao i isao vani i imam malu stegu onu i fakat sa tim jedino ces skinuti stavi samo osovinu unutar u celjusti utvari da ti ona bude izmedju ona stezuca bloka i onda stegni samo onu sajbu i onda udari sa cekicem i mora ici ali prije toga malo pospricaj za svaki slucaj sa WD40 ili slicnim.

10-26-2005 06:42 PM
dsimic
Member

Nisam juce imao puno vremena, pa sam samo probao skinuti ovaj prsten, koristeci dva sarafcigera. Pomakao se za oko 1mm, ali nisam imao vremena da nanosim WD40. Stavicu WD40, pa cu opet probati. Mogu probati i stegom "uhvatiti" prsten, pa zakaciti stegu radapcigerom i tako ga svuci...

10-27-2005 06:53 AM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: