Uzmi u robotu onoga od 150ccm. Imam 2-3 prijatelja koji ih imaju i kada god je nesto otislo rijeseno je bez problema pod garanciju. Na ovog crnog mislim
Ovo je zanimaljivo pitanje. I ja sam razmisljao o kupovini skutera s dolaskom ovih ljepsih dana (ne isplati se vozat gti po gradu, heh). Evo recimo, neki moji prijatelji su kupovali polovne peugeot skutere. To ti je svaki dan neka za*ebancija, danas ne radi ovo, sutra ono...itd. Mozda je je ovo sve od primjerka do primjerka, to ne znam. A s druge strane, ova kineska smeca se nikom ne uzimaju.
Mozda je ipak najbolje izdvojit malo vise novca pa uzeti nov piaggio, cini mi se da ih ima od 2000 KM, pa navise...
Bogami nije tako,mozda jeste sa JetForce-om,imao sam speedfight-a,pa kupio jetforce-a,speedfight-u se nikad nista nije pokvarilo,al zato jet me *ebe u zdrav mozak,pun elektronike itd....MAda je inace extra motor,dok mi dva forumasa ne rastave i pregledaju elektroniku,morat cu mijanjit stalno osigurace.Salim,moja ti je preporuka,peugeot,aprilia,yamaha ili gillera,na kraju ipak je tvoj novac.
Meni se cini da su ovo KYMCO skuteri,a oni su skroz u rangu sa evropskim i japanskim. Sa kvalitetom mislim da su rame uz rame,a masine su malo slabije, mada im ono cudoviste 500cc ima oko 40KS, sto je sasvim dobro i u rangu sa Gillerom, Piagiom, Yamahom i ostalima.
E sada bi vam dobro dosao tunder bird,ako ga se neko sjeca (davno je bio na forumu pa je dobio bananu...neznam zasto...al ajd).......on ima to kinesko sranje vise od godinu........i mislim da jos uvijek nije imao problema...a bilo je padova
moj ti je prijedlog da ipak uzmes kineza jer mislim da su ovi "markirani" skuteri precijenjeni.........a novo je novo.....ako pocne za*ebavati prodas...ali opet ti skontaj...mozda ja imam pogresno razmisljanje
heheee
Moj prijedlog ti je Piagio ili Gilera... a moze i Aprilia. Djelovi dostupni i jeftini.... a kvaliteta zadovoljavajuca. Moja preporuka bi bila 200kubika.... npr Gilera Runner vxr 200 il Piagio Beverly 200,250. Jest da su nesto skuplji al su dovoljno brzi i izdrzljivi.... a i s njima se moze i na nesto duze relacije.
U svakom slucaju motor s vodenim hladjenjem je bolji izbor od onog s zracnim hladjenjem.
Ono moje sokocalo ima 125cc i hladjenje forsiranim vazduhom i uopste se ne greje, ali je vodeno vodeno. I opet kazems, obavezno 4 takta. Mozda je malo lenji na startu, ali je dosta elasticniji , daleko lepse se cuje i ne SMRDI.