|
Slaba vuca TDI PD
|
| Author |
Message |
adnantdi
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Slaba vuca TDI PD
Ovako ja sam ovde novi imam jedan problem koji me muci vec duze vrijeme , imam golfa IV TDI 85kw PD zanima me auto lijepo ide u 2 ,3 itd brzini jer je vec tad iznad 2 000 rpm i ne mogu rec da ne vuce ali u prvoj ima jako slab odziv na gas al ono totalno e sad jednom sam imo slican problem i bilo je crijevo od vakuma nekog al sad su mi zamjenjena sva crijeva i dobra su tvrda sad me interesuje da li je moguce da mi opet blokira ta vakum pumpice " jer kad sam imo taj kvar pise da su i nju razrađivali " pa me interesuje da li ona moze pravit ovakve probleme ili nesto slicno .... Pozdrav ..
|
|
| 09-18-2008 08:36 PM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
RE: Slaba vuca TDI PD
Aha evo ga taj PD motor...hmmm...Druze to ce ti najbolje pojasniti Ajdin ili Goran ja se samo cudim ovom PD motoru jer ide i u Ibize i Cordobe...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 09-19-2008 06:22 AM |
|
 |
goran16v
Delegat

Group: Administrators
Status:
|
Da se razumijemo... Klasicni TDI i TDI PD su isti motori, s tim sto su im razliciti sistemni ubrizgavanja goriva. Daleko od toga ja je PD los sistem i da su PD motori losi motori. PD motori imaju manju potrosnju od common raila, ali PD sistem je bucniji, skuplji za proizvodnju i zahtjeva besprijekornu kvalitetu i cistocu goriva, sto kod nas bas i nije slucaj i otud svi problemi sa PD-om.
Ja vozim 2.0 TDI PD i auto je presao nesto preko 50 000 km, a prije toga sam vozio klasicni 1.9 TDI. Za sad nemam nikakvih problema po pitaju vuce i snage motora, ali ovaj puno vise dimi kad se nagazi, dok 1.9 TDI poslije 80 000 km, koliko je bio kod mene, nije pustao ni kapi dima bez obzira na sve. Takodjer, na 1.9 TDI sam servise (ulje i svi filteri) radio svakih 10 000 km, a na 2.0 TDI radim svakih 7 500 km.
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 09-19-2008 07:12 AM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Znaci ako mogu naci TDI bolje je nogo TDI PD? Koliko sam ja skontao, nisu losi, cak ako pogledas i odlicni su samo nisu za nase ceste i nase gorivo...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 09-19-2008 07:16 AM |
|
 |
speed_racer
Senior Member

Status:
|
Pajero na kraju ces ti uzeti benzinjaru vidjeces.
Hyundai Accent 1.5 MPi
|
|
| 09-19-2008 07:17 AM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Sve su prilike...hahahahaaaa...
|
|
| 09-19-2008 07:21 AM |
|
|
adnantdi
Junior Member

Status:
|
Ne znam moj je presao 159 000 km al iskreno da vam kazem auto ne dimi uopste , samo me muci taj prvi gas u prvoj brzini sto je jako slab s obzirom da se najvise vozam po gradu hm... Ajdine Gorane pomagajte ...
|
|
| 09-19-2008 08:06 AM |
|
 |
goran16v
Delegat

Group: Administrators
Status:
|
Mozda je to da slabo vuce samo odraz generalno slabije snage motora jer je za 1. brzinu potreban najveci o. momenat zbog najvece razlike izmedju prenosnih odnosa, nedostatka kin. energije vozila tj. inercije koja se manje osjeti pri visim stepenima prenosa i kad je vozilo u pokretu. Ako je to slucaj onda u pitanju moze biti svasta, od mjeraca protoka zraka, preko naslaga u usisnoj grani i na ventilima, prljavih filtera pa do opet tih crijeva itd...
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 09-19-2008 09:20 AM |
|
 |
adnantdi
Junior Member

Status:
|
Ne znam danas cu da provjerim jos detalja al nije prijavljivo gresku nikakvu kod protokomjera zraka , usisnu granu sam cistio prije par mjeseci kad su mi turbinu cislitli , mada mi svi govore da je najvjerovatnije protokomjer zraka jer on nekad stvarno dobro ide a nekad haos slabo .. hvala opet..
|
|
| 09-19-2008 11:46 AM |
|
 |