Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Slike nove YZF R6
Author Message
Dottore
Jel te baca..!?

Group: Registered
Status: Away
Slike nove YZF R6

11-17-2005 11:05 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Hybrid
Posting Freak

Status: Offline

predobra yamaha nema sta Smile kako joj je coolerski malo isturen lonac od auspuha 8)
stavi performanse i to...

Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
11-17-2005 02:22 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
_loADIng_
Member

yamaha dobra ali ja bi radije kawu z1000 2006, yamahe su za šminkiće Razz

BMX poWah !
11-17-2005 08:41 PM
Igor
Member

_loADIng_ Wrote:

E baš ti je bezze ova konstatacija tj. ako si mislio ozbiljno.
Sve je to otprilike isto.

11-21-2005 02:15 PM
Igor
Member

_loADIng_ Wrote:

Sve je to otprilike isto, mislim na proizvođače.

11-21-2005 02:15 PM
Lancist
Senior Member

Nisam bas zadovoljan dizajnom. Sprijeda mi skroz lici na prvu Yamahu R1. Nije mi jasan taj "korak unazad". Sa strane je OK; kratki auspuh mi se svida. Odzada onaj drzac tablice sve kvari. Sve u svemu, ima ljepsih novih motora.

Horsepower sells cars, Torque wins races, hehe
11-21-2005 03:38 PM
Blade
Senior Member

Test nove Yamahe R6 !

Bjela kazaljka se je na kraju ravnice u Kataru zaustavila na 17 500 okretaja u minuti. Pritom se na satovima pokazuje brojka od 260 km/h. Yamaha je izabrala ovu pustinjsku zemlju za prezentaciju najinteresantnijeg sportskog modela u 2006oj godini. Zasto Katar? Mozda zato sto ovdje nema teroristickih napada, a mogucnost od kise je minimalna. Dapace, za vrijeme odrzavanja GP utrka vozaci nisu niti za obavljanje nuzde izlazili iz klimatiziranih kamp kucica. U Kataru prosjecna temperatura u desetom mjesecu iznosi 40 stupnjeva u hladu.

Katar raspolaze, nakon Rusije i Irana, sa najvecim rezervama tekuceg plina u svjetu. Do sada je dokazano da se na tlu te drzavice sakriva oko 300 biliuna litara te dragocjene tvari. Normalno je da to budi interes internacionalnih kompanija. Tekuci plin je moguce transportirati sa brodovima, dok se normalni plin mora transportirati sa cijevima. Shell je prosle godine, u suradnji sa Katarskom drzavnom naftnom kompanijom, u Kataru ulozio 7 miliardi dolara.

Glavni grad Katara Doha ima 400 000 stanovnika. 94.2 % teritorija Katara je pustinja. Od 1971 je zemlja nezavisna monarhija. Vjerojatno zbog cinjenice da je lokalna televizija Al-Jazeera sredstvo za informiranje Bin Ladena i Al Kaide (sad ce nas Amerikanci snimiti), je zemlja postedjena od teroristickih aktivnosti. Interesantno je da je Al-Jazeera dobila i prava za prijenos Moto GP utrke u Kataru.

Bilo kako bilo. Test vozace to nije interesiralo. Njihova pozornost je bile usmjerena prema armaturama. Nevjerojatnih 17 500 okretaja u minuti su novum u cestovnom motocikilizmu. Da bi nova R6 izdrzala taj vatromet je Yamaha za nju konstruirala potpuno novu masinu. Osovine u getribi su ostale jedna iznad druge, ali su zato sve druge komponete promjenjene. Novi ventili od titana su usprkos povecanoj vodilici od 4.5 mm ( Stari 4 mm od celika) laksi od proslogodisnjih, te sada stoje pod kutom od, usisni 11.5 stupnjeva i ispusni 12 stupnjeva, strmije nego u starome modelu (14 stupnjeva). Njihov promjer je takodjer narastao, i to na usisnoj strani sa 25 na 27 mm i na ispusnoj sa 22 na 23 milimitera. To je bilo moguce samo sa promjenom omjera provrta i hoda klipa na 67 X 42.5 mm, sto je isto kao kod konkurentnih modela Honde CBR 600 i Suzukia GSX-R600. Elektronska blokada inferno ubrzanja prekida malo prije 18 000 okretaja u minuti.
Za 14 grama, ili za 7 % laksi kovani klipovi, i za 26 % laksa radilica, smanjuju ukupnu masu pokretljivih djelova u masini a kompresija koja je povecana sa 12.4 : 1 na
12.8 : 1 pridonosi povecanju snage novoga agregata. Ubrizgavanje je dobilo dvostruke injektore po cilindru koji su pozicionirani iznad usisnih kanala. Drugi injektor ubrizgava dodatnu kolicinu goriva tek nakon sto broj okretaja predje granicu od 6 000 okr/min, a njegov polozaj (poviseni) je izabran tako da zadovolji optimalno sagorjevanje smjese u motoru.

Medjutim najvecva novost kod Yamahe R6 je YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throtle) sustav. Ovdje se radi o “Dry-by-wire” sustavu kod kojega sajle za dodavanje ili zatvaranje gasa nejdu direktno prema, sada pojedinacnim leptirima u ubrizgavanju ,vec preko potenciometra daju impuluse centralnom racunalu koje iz razlicitih parametara(polozaj ruke na gasu, broj okretaja masine, temperature, brzine itd.), izracunavaju najoptimalniji kut polozasja leptira, te racunalo dodaje ili zatvara gas. Strah od nekontroliranog otvaranja gasa ili gresaka kompjutora je bezrazlozan. Yamaha je za vozacevu sigurnost ugradila mehanicko ogranicenje, koje preko poluga racunalu ne dozvoljava vece dodavanje gasa nego sto je to vozac sa rukom na gasu predvidio, a prilikom zatvareanja gasa se, bez obzira na to sto kompjutor izracuna, leptiri u ubrizgavanju zatvaraju. Svrha ovoga sustave je uklanjanje nekontroliranog ispoljavanja snage u odredjenim brojevima okretaja, a sa time puno sigurniju i opusteniju voznju. Valentino Rossi vec odavno u svojoj trkacoj M1 upotrebljava taj nacin dodavanja gasa.

1. Sajle gasa
2. Potenciometar
3. Motor
4. Kontrolni potenciometar za mehanicko zatvaranje gasa
5. Poluge za mehanicko zatvaranje gasa

Optimalnom sagorijevanju pridonosi i iz R1 poznati EXUP ( Exaust Ultimate Power Valve) ili elektronski leptir koji ovisno o brojevima okretaja otvara ili zatvara promjer ispusne cijevi, a za smanjene emisionih vrijednosti se brine katalizator koji se nalazi u kolektoru ispusnih cijevi.

1. Leptir Exupa
2. Katalizator u kolektoru ispusnih cijevi

A sada dosta teorije. Sjecamo se vremena iz Moto GP-a kada je Edwards na Aprili-i kritizirao taj nacin upravljanja gasom. Kako on funkcionira na Yamahi ? Odgovor je jednostavan. Tako dobro da je samo pitanje vremena kada ce i konkurencija poceti razmisljati o njegovoj upotrebi. Test vozace u Kataru je iznenadilo linerno ispoljavanje snage kod nove R6. To neznaci da je nova R6 ljena. Od 9 000 okr/min vozacu stoji dovoljno snage na raspolaganju, koju je zahvaljujuci Drive-By-Ware sustavu relativno lagano kontrolirati, da bi kod 12000 skoro eksplodirala. Takva voznja opusta, pogotovo zato sto je kod nove R6 uklonjen jos jedanj nedostatak iz proslogodisnjeg modela. Zahvaljujuci promjenjenom primarnom prijenosu (Osovine u getribi se okrecu 3 % sporije nego kod staroga modela) i promjenjenom (skracenom) omjeru prve tri brzine, su nestali ruzni zvukovi prilikom mjenjanja brzina koje poznajemo iz stare R6.

1.Ventil za Lowspeed.
2.Klipic sa plocicama za Highspeed

Yamaha u ovom modelu obecava snagu od 127 ks pri 14 500 okretaja u minuti. Sa Ram Airom bi to trebalo biti cak 133 konja. To su ocito vrijednosti koje je karakteriziraju kao superspotski motor. Normalno je da je i ciklistika podesena tim karakteristikama. Samo vozaci koji ce smireno i bez hektike upravljati sa Yamahom ce u potpunosti uzivati u kvalitetama ovoga motora, koji trenutacno reagira na zapovjedi vozaca. Sjedeca pozicija je podesena sportskoj voznji i odgovara samo onda ako vozac vozi sa povisenim tempom. Druga tehnicka novost je da je ovijes Yamahi, uz do sada poznatih podesenja, dobio i mogucnost podesavanja u Low i High speed podrucju, i to kako na straznjem amortizeru tako i na 41 mm debeloj prednjopj vilici. To znaci da na amortizeru i vilici imate jos jedan dodatni serafic za podesavanje. Medjutim bolje je da podesavanje prepustite strucnjaku. Bivsi Superbike vozac Jeffry de Vries, odgovoran za podesavanje test motora u Yamahi i jedan od glavnih Yamahinih test vozaca izjavljuje, “Highspeed podrucje pocinje tek kada brzina tonjenja ovjesa prekoraci brzinu od 0.3 metra u sekundi. To se dogadja samo kod ekstremnih kocenja ili neocekivanih promjena pravaca. Za ostatak je zaduzeno Lowspeed podrucje. Tko se bez razloga igra sa Highspeed vijkom moze dozivjeti iznenadjenja”.

Tehnicki podaci:

Motor: cetri cilindra, redni, 4taktni, vodom hladjeni, 4 ventila
Zapremina: 599 ccm
Provrt x hod: 67.0 x 42.5 mm
Omjer kompresije: 12.8:1
Max snaga: 127 ks pri 14 500 okr/min
Max okretni moment: 68 Nm pri 12 000 okr/min
Dovod goriva: Fuel Injection 40 mm
Mjenjac: 6 brzina
Prijenos u mjenjacu: 2.583, 2.000, 1.667,
1.444, 1.286, 1.150
Primarni prijenos: 2.073
Sekundarni prijenos: 2.813
Kvacilo: u uljnoj kupci
Okvir: Aluminijski
Prednji ovjes: UPSD 41 mm, hod 120 mm
Straznji ovjes: monoamortizer 120 mm
Prednje kocnice: 310 mm, cetri klipica
Straznja kocnica: 220 mm, dva klipica
Prednji kotac: 120/70-17, 3.5 x 17»
Straznji kotac: 180/55-17, 5.5 x 17»
Visina sjedista: 850 mm
Duzina/visina/sirina: 2,040/1,100 /700 mm
Medjuosovinski razmak: 1,380mm
Kut vilice: 66°
Predtrag : 97 mm
Kapacitet spremnika za gorivo: 17 l,
od toga rezerva 3,5 l

Filmic sa testom: http://www.motorfreaks.nl/index.php/dl/2959
72,91MB

Preuzeto sa - http://www.motoplus-web.de

The best drog in the world CS...

Live long CS...
11-22-2005 08:31 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
_loADIng_
Member

Igor Wrote:

_loADIng_ Wrote:

ma joj neznam sta da ti kazem, sta bi ti rekao kad ti dodje cura 16 godina ti je pitaš koji bi ona motor sebi uzela, yamahu, koju yamahu, r1 ma bilo koju, samo da je yamaha i tako jako puno raje zna za yamahu r1 i ona je njima zakon, tako da mi se zgadila, moje lično mišljenje da je yamaha bezveze i šminki Razz

BMX poWah !
11-23-2005 08:39 AM
e.bug
Senior Member

_loADIng_ Wrote:

Igor Wrote:

_loADIng_ Wrote:

ma joj neznam sta da ti kazem, sta bi ti rekao kad ti dodje cura 16 godina ti je pitaš koji bi ona motor sebi uzela, yamahu, koju yamahu, r1 ma bilo koju, samo da je yamaha i tako jako puno raje zna za yamahu r1 i ona je njima zakon, tako da mi se zgadila, moje lično mišljenje da je yamaha bezveze i šminki Razz

Ma sve bi one na R1, a kasnije zavrse na bilo cemu sto ima 2 tocka Laughing

ride it like you stole it
11-23-2005 01:00 PM
Igor
Member

Dobro, svi imamo pravo na mišljenje.
Primjer koji si naveo meni samo pokazuje da Yamahe važe za najljepše motore. Meni se lično sviđa toliko motora da nebi mogao odlučiti šta da kupim. Na žalost taj problem ni nemam Crying or Very sad
Ja ih više gledam sa tehničke strane, a tu su svi jako blizu.

11-23-2005 01:03 PM
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  2009 Yamaha R1 (slike) Edis Jasarevic 3 765 10-07-2008 02:30 PM
Last Post: poKle
  Yamaha YZF-R6 Vector 2 324 02-02-2007 01:04 AM
Last Post: Vector
  Yamaha YZF-R6S 2007 Dottore 1 591 01-09-2007 12:20 PM
Last Post: peyton