Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First < Previous 1 2 3 [4] Last »
Snijeg u Sarajevu, Zimska Idila
Author Message
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
RE: Snijeg u Sarajevu, Zimska Idila

e evo jedne price, vezane za snijeg i zimu, skinte pa poslusajte, nece te se pokajat.

http://rapidshare.com/files/70868876/Dne...eglice.mp3

Just be... Dead Like Me!
11-19-2007 06:55 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

Joj ovo sam davno dobio na mail...samo je bilo tekstualno a ne mp3...imam nastavak kad je dosao na Floridu...cim ujutro dodjem u ured potrazit cu...tamo mu je jos gore bilo...hahahahaaa

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
11-19-2007 08:40 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

hehe, ma znam da ima i za Floridu, al ima tekst, nema mp3,
....krokodil u bazenu....hahahaha
ima i kada se vraca kuci u Sarajevo...

Just be... Dead Like Me!

This post was last modified: 11-19-2007 08:51 PM by Ja_i_Moj_GTI.

11-19-2007 08:50 PM
pajero1987
Posting Freak

Nemam to za SA...ako nadjes...posalji...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
11-19-2007 08:57 PM
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Ima to drug moj, i jos hrpu takvih stvari, cim uzmem od njega saljem...

Just be... Dead Like Me!
11-19-2007 09:01 PM
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

ev ga odma, imo sam na mailu:

27.decembar

-Amsterdam.Mmmmmmm,osjecam miris evrope.Zadrzavaju nas u policiji,kazu istekla nam oba pasosa,i crveni i plavi.Ma koji ste mi vi *urac-mislim se ja,ne vracam se ja vise tamo.lijepo mu ja kazem,"no amerika,no niks,finito,no more.Prenocili na policiji.Uzelo nam tariguz i svijece,kaze treba da prodje neko ispitivanje.Bas smo se sjebali.U policiji upoznajemo puno naseg svijeta,svi idu na drugu stranu.Svijece mogu s nama ,tariguz ostaje,zapaljiva materija.Otkidam malo papira sa jedne rolne,mozda zatreba.Niko ne primjecuje.

31.decembar

-Nakon dvije noci prospavane na amsterdamskom aerodromu,evo nas na putu za Bec.Svi smo se vec medjusobno posvadjali.Optuzuju me da sam ih sve uvalio u govna,bez njihove volje.Ubjedjujem ih da ne seru i da ponavljaju gradivo,vec smo skoro kuci,slijecemo u Bec.Ahh,Wienna,Straus,Dunau,valcer,jes al u kurcu.Policija nas odvaja na poseban izlaz.

1.januar

-Novu godinu docekao u krugu familije u posebno ukrasenoj celiji.Gledam novogodisnji koncert kroz resetke.Djeci poklanjam cokolade,fati sam uspio maznuti jedan tester u free shopu na aerodromu,da i nju malo usrecim.Izgleda da ce nas pustiti vec za dva dana.Hrana puno bolja od one u Amsterdamu.Vec sam skoro zaboravio ona sranja sto sam jeo u Amsterdamu,*ebem li im majku holandsku.

6.januar

-Zagreb.Servus lijepi Zagreb moj,kaj se krije v mali toj.Opet bajbok.Uvozenje opasnih materija,oduzimaju nam baterije.Brzo nas oslobadjaju iz policije,izvinjavaju nam se.Da ne bi placali carinu ostavljam lazni rolex u policiji i otkidam dugmad sa fatine haljine da dokazem da je koristena.Niko iz familije ne prica sa mnom.Tvrde da je moja glupa ideja o povratku.Carinik se smjeska,policajci e smjeskaju,taksisti se smiju,ja mislim da nesto debelo nije u redu.Nisu me cak pitali ni za domovnicu,putovnicu,sahovnicu....Pitam treba li mi viza,oni se svi grohotom smiju.Kazu kak ste vi Bosanci bedasti.

7.januar

-Oduzimaju nam avio karte,pominju neki medjudrzavni sporazum.Nije mi jasno,bunim se ko Grk u zatvoru.Odustajem,iz carapa vadim zadnje dolarske rezerve.odlucujem se na put autobusom,taksista prima dolare.Sreca,bas bih se obruko.Stizemo u zadnji cas na kolodvor,banka jos radi.Mijenjma dolare u kune za kartu i KM(valjda kilometre) za prtljagu.U cekaonici svi puse ,postaje neizdrzljivo.Idem do klozeta da dodjem sebi.Smrdi toliko da jedva stojim na nogama,nekako se dokopam izlaza.Guramo se na ulazu u autobus,neko je prodao visak karata,bice gusto.Ja pristajem na tri sjedista za cetiri karte pod uslovom da prtljag drzimo u krilu.Bolje ista nego nista.Hajd reko nek je ziva glava na ramenima.

8.januar

-Ovo pisem poslije.Hladno je bilo da bi pingvini u nesvijest pali.Al opet mislim kako je u Kanadi.Pokusavam zaspati,ne mogu,muzicki ukus sofera je gori od onog predratnog.Neko povraca odzada.Neko otvorio argetu i celjupa kuhana jaja.povraca mi se ,da hoce zaustaviti autobus.Autobus se zaustavlja na tri policije i tri carine.Oduzimaju mi koznu jaknu koju sam prije rata kupio u Turskoj.Ja sam toliko od zime ukocen da me policajci skidaju.Kakva noc.

11.januar

-Ovo pisem na kraju puta.Dva dana smo bili zaglavljeni na Makljenu.Sreca,neki iskusni putnik naovoj relaciji je imao karton kuhanih jaja.Neki svrcer pristaje da trampi paket argeta za dzepni nintendo.Glupan,ja platio nintenro 4,99$ na rasprodaji.Nismo gladni.Ja ukocen od zime,svaki mi dio tijelaotakzuje polahko.Sad svi imamo mjesta jer su policajci usput poskidali nekoliko nevaljalaca sa autobusa.

12.januar

-Stanica u Sarajevu.Tuga me uhvatila,sjetim se kako smo ovdje cekali na konvoj.Budale,ko nas je tjero.Pa nece Bosna nigdje pa ni Hercegovina.Fali nam jedna torba.Jedna mi zena kaze kako je vidjela neke momke kako pretovaraju svijece i nesto se domundavaju oko nasih sjedista.Prijavljujem policiji.Policajac se smije,kao da je sa Floride majku mu.Kaze dobro dosli kuci.Svi nam se zahvaljuju na stanici sto smo ih zabavili.Svi puse.Malo mi je zlo.Nude me picem , odbijam ne pijem na javnom mjestu,zakon je zakon.Oni se i dalje smiju,jedan pada sa stolice tako da polimi sve boce ispod stola.Miris alkohola me zapahne,istrcavam na zrak.

13.januar

-Pokusavam prvi puta da udjem u svoj stan.

14.januar

-Vec nekoliko puta pokusavam da udjem u stan.Provodimo cio dan u raznim opstinskim kancelarijama,vadimo naloge,pokusavamo da iznudimo nalog za iseljenje 'stanara".

15.februar

-Sudskom odlukom donosi se nalog o iseljenju tih nekakvih uljeza u nasem stanu.Pokusavam istjerati te nevaljalce.Vise smo dojadili rodbini ,ne zna nam se ni za dan ni za noc.Danas kod ovog ,sutra kod onog.

20.februar

-Donosim odluku.Idem u policijsku postaju na autobuskoj stanici.Prepoznaju me ,kazu da nisu usli u trag lopovima iz autobusa jos,i grohotom se smiju.Zamolim ih da mi pomognu,da imam rjesenje za stan,i nalog i da nemam gdje spavati.Svi se smjesta pokupimo odatle,pozovemo posebnu jedinicu,usput ubijedimo i pripadnike esfora da nam se pridruze,i u zdruzenoj akciji ulazimo u stan.Stan prazan ,nigdje nista.Ni parketa,ni lustera ,ni bojlera ni sijalica.Al jebi gasvoje je svoje,ljubim stokove(kao indir babaja asfalt kad se vratio iz Katra) tako strasno da mi se usne lijepe za hladan metal.

28.februar

-Bas je nas svijet dobar.Sa prvog sprata nam donose cilime sto su komsije cuvale sest godina.Neko na podvoznajku nasao nas televizor i otkupio od jednog svrcera.Sa smeca donijeli nas bojler.Nadeno dosta nasih slika,predratnih.I moja diploma,zguzvana namjestu odvaljenih pipa u kuhinji.Sve polahko dolazi na svoje mjesto.Vec pomalo i djeca razgovaraju sa mnom.fata mi je rekla da cu je jebat cim nabavimo novi krevet.

1.mart

-Danas sam vec poceo da radim u jednog privatnika.Ruke me bole jos od onog autobusa,imam puno unosenja,radim s robom.Fata pocela da sije kod jedne fine zene.I ona je kaze bila izbjeglica,u Sarajevu,trebalo joj je dosta dadodje na svoje,ali,kaze ,ako radimo vrijedno i imacemo.Imamo dovoljno para da platimo dodatne casovedjeci.Oni nisu jos u skoli do septembra.Sada su nam dali dobru sansu da polazu ove razrede sto su zavrsili u Kanadi i Americi jer se to ovdje ne priznaje.Imaju problema sa gramatikom.Ja imam problema sa politikom.

2.mart

-Pitate se gdje idemo sada.Ne idemo nigdje.Ovdje nam je i suvise lijepo.Dobro se dobrim vraca.

Just be... Dead Like Me!
11-19-2007 09:07 PM
cenga
Posting Freak

hahahahah hajvanuuu ti si sest lopata slomio, dok sam cistio...

jaoooooooooooooo ili
zveknem kolima u jeleeenaaaaa, te jebene nemari trebaju biti pobijene do mene...

jaooooooooooooo svaka cast jao jao jao

Peugeot 206 X-LINE PACK 1.4 HDi
11-19-2007 09:13 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

Hvala Ismo...bas sam se ismijao...ovu nisam imao...hahahahaaa

11-19-2007 09:16 PM
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

pajero1987 Wrote:
Hvala Ismo...bas sam se ismijao...ovu nisam imao...hahahahaaa

Ma nema na cemu drug moj...Zivio!!!

cenga Wrote:
hahahahah hajvanuuu ti si sest lopata slomio, dok sam cistio...

jaoooooooooooooo ili
zveknem kolima u jeleeenaaaaa, te jebene nemari trebaju biti pobijene do mene...

jaooooooooooooo svaka cast jao jao jao

hahahaha.... ne mogu da shvatim da iko normalan moze da ubije tako lijepu zivotinju.....hahahaha

Just be... Dead Like Me!
11-19-2007 09:21 PM
Pike_46
Junior Member
**

da i ja doprinesem Smile iz perspektive vozaca... kaze iznenadio nas snjeg Very Happy ovo je slikano na stupinama u tuzli u 4 sata ujutro kad sam se vraco s gide neke...

Attached File(s) Thumbnail(s)

11-21-2007 06:52 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Pages (4): « First < Previous 1 2 3 [4] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Prvi Joomla kurs u Sarajevu Nex km/h 0 147 11-11-2008 11:26 AM
Last Post: Nex km/h
  zemljotres u sarajevu? Edis Jasarevic 10 569 09-04-2008 06:41 AM
Last Post: FeRRaRiiii_GiR|_
  sutra u Sarajevu... Faya_M5 18 615 11-07-2007 03:14 PM
Last Post: faya69
  Prenociste u Sarajevu ?? Mido-Zdena-Sana 6 1,509 10-05-2007 06:30 PM
Last Post: Mido-Zdena-Sana
Driving Kamere i radari na semaforima u Sarajevu Ajdin Delic 17 1,216 06-19-2007 05:48 PM
Last Post: goran16v

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: