|
Sostanok na klubovi 15.01.2008 vo 18:00
|
| Author |
Message |
Vele
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Sostanok na klubovi 15.01.2008 vo 18:00
Jas i tamu kazav deka ne mi se svigja nacinot na biranje na clenovi i odreduvanje na brojot na clenovi vo komisii. A sto se odnesuva do tehnicka komisja pravilnicite mi se gotovi samo treba da si isprintaat. ( starata komisija Jas,Filip, Vito, Mirce i Dame( sega vo nadzoren) poslednive dve godini napravivme se da e spremno za narednata natprevaruvacka sezona uste pred pocetokot kalendarskata godina a ne natprevaruvackata i sami si go pomestivme rokot za pravilnici od 1 Mart na 30 Januari za da moze vozacite da dobijat na vreme izmeni a ne ko do sega nedela pred trka. I za cudo duri i svikavme i sostanok so klubovite za da dobieme nivno mislenje i predlozi kako da se dvizat klasite vo narednite godini. Toa do sega niedna tehnicka go nema napraveno.
Znaci taa moja rabota mi dava za pravo da krtiziram
A toa deka nesto se krcka vo novava federacija se krcka samo ke pokaze vremeto koi se skrienite igri i od koj.
Super Sport racing team
http://www.supersport.org.mk
|
|
| 01-17-2008 11:19 PM |
|
|
Vele
Member

Status:
|
Ove iminja prv pat gi slusam. Kolku sto znam jas vakvi iminja nie nemame, plus i deka bile na prista oil kup od kaj nas. Ama nema veze (ili pa ima). Sto bilo bilo.
????????????????????????????????od kaj se togas?
Super Sport racing team
|
|
| 01-17-2008 11:22 PM |
|
 |
Vele
Member

Status:
|
Nemam namera so nikogo da se zameram. Do sega mi se nema deseno so nekoj toa i nemam namera i ponatamu.
Super Sport racing team
|
|
| 01-17-2008 11:27 PM |
|
 |
zoki_666
Junior Member

Status:
|
Ove iminja prv pat gi slusam. Kolku sto znam jas vakvi iminja nie nemame, plus i deka bile na prista oil kup od kaj nas. Ama nema veze (ili pa ima). Sto bilo bilo.
Vele i ja toa prasuvam cel den bidejki jas sum student tamu i do sega ne sum gi sretnal tie luge (ili ne se sekavam). POJMA NEMAM OD KAJ SE
|
|
| 01-18-2008 12:37 AM |
|
 |
Kartsport
Junior Member

Status:
|
Vele i ja toa prasuvam cel den bidejki jas sum student tamu i do sega ne sum gi sretnal tie luge (ili ne se sekavam). POJMA NEMAM OD KAJ SE
Moze od nekoj drug fakultet se.
|
|
| 01-18-2008 06:19 AM |
|
 |
Maja
Member

Status:
|
Moe mislenje e deka momcite ili studiraat ili zavrshile Mashinski fakultet, megutoa ne clenuvaat vo AMK SAS. Mozebi i zatoa ne ti se poznati kako iminja. A iskreno da ti kazam i mene ne mi se poznati kako iminja i neznam za kogo tocno stanuva zbor.
Pokonkretno da ti kazam neznam, zatoa shto i ne se zboreshe mnogu za niv, osven toa deka bile na Prista oil kupot.
Ona shto mi e poznato e deka momcite ne bile mnogu aktivni vo sportot do sega i sega im se dava shansa da naucat neshto poveke. Ke clenuvaat vo tehnickata komisija, no ke bidat bez pravo na glas. Znaci toa bi bil nekoj iden kadar. Celata vo AFM e da se obrazuvaat mladi luge, nekoj na kogo sportot utre moze da ostane.
Sekoja komisija moze da ima vakvi clenovi. Nekoj shto ke doaga sekoja sednica, ke bide bez pravo na glas, megutoa ke uci.
This post was last modified: 01-18-2008 06:35 AM by Maja.
|
|
| 01-18-2008 06:32 AM |
|
|
Gjole
Junior Member

Status:
|
Jas i tamu kazav deka ne mi se svigja nacinot na biranje na clenovi i odreduvanje na brojot na clenovi vo komisii. A sto se odnesuva do tehnicka komisja pravilnicite mi se gotovi samo treba da si isprintaat. ( starata komisija Jas,Filip, Vito, Mirce i Dame( sega vo nadzoren) poslednive dve godini napravivme se da e spremno za narednata natprevaruvacka sezona uste pred pocetokot kalendarskata godina a ne natprevaruvackata i sami si go pomestivme rokot za pravilnici od 1 Mart na 30 Januari za da moze vozacite da dobijat na vreme izmeni a ne ko do sega nedela pred trka. I za cudo duri i svikavme i sostanok so klubovite za da dobieme nivno mislenje i predlozi kako da se dvizat klasite vo narednite godini. Toa do sega niedna tehnicka go nema napraveno.
Znaci taa moja rabota mi dava za pravo da krtiziram
A toa deka nesto se krcka vo novava federacija se krcka samo ke pokaze vremeto koi se skrienite igri i od koj.
Jas uste ednas ke ti kazam,deka ti ednas i edinstven pat dojde na sostanok,te izbraa vo edna od najvaznite komisii,i ti najde za pravo vednas da si naj pameten i naj negativno raspolozen od site klubovi????Ti si popameten od site clenovi,vozaci,funkcioneri i ostanati licnosti koi vekje ti gi spomnav.So sto pridonesovte site vie ovde sto kritizirate nesto za koe sto ne ste niti vredni da go napravite,niti pomognavte.Ili da ve prasam grubo a ne ste ulozile pari i godini vo trkive pa da ste tolku kritizeri sprema site nas drugite?????
A sto se odnesuva na drugite dvajca,deckite koi se predlozeni za novi clenovi,sto vi e vas bitno od kade se,i koi se???
Ili Vele imas nesto da kazes i protiv eden nov clen vo vasata komisija, Sterio????Da ne si ti i od nego posposoben i postrucen????
Sakam uste ednas da prasam javno:Od kade ovaa samobendisanost,kritizerstvo na SE,negativno raspolozenie od start?Ili mislite deka samo vie vredite.
Eve uste edna rabota koja bi sakal javno da mi ja odgovoris ali ovaa godina ke bides vo tehnicka komisija na natprevari,ako za toa ne dobies dnevnici,odnosno funkcijata ti bide volonterska.Ova vazi ne samo za tebe,i za drugite clenovi.
|
|
| 01-18-2008 09:09 AM |
|
 |
her flik
Member

Status:
|
Vidi Gjole, toa zashto nekoj ne doagjal redovno na sostanoci ne e loso da se preslusate so drugarcinjata i da vidite dali selektivno se informirale lugjeto za sostanok ili ne ( ili se informirale vo 5 do 12).
Druga rabota SUPERSPORT (kade shto e clen Vele) kako klub bez nikakov problem (pak vo 5 do 12) dade bezrezervno polnomoshno za formiranje na ASF.
Jas kolku shto znam imase nekoj pravila i kiriteriumi za izbor na clenovi na komisii, dali se zapazeni ili ne, ne navlagam, nemam protiv bilo koj da bide vo komisija se dodeka si ja znae rabotata i si ja vrsi sovesno.
A toa za da go izberat Vele vo komisija moralo nekoj da go predlozi, taka? Taka da ako mislis deka Vele ne e soodveten za taa komisija togas krivicata baraj ja vo tie shto go predlozile.
pozdrav,
Also known as Filip VELEV
------------------------
SUPER SPORT racing team
|
|
| 01-18-2008 09:23 AM |
|
 |
Gjole
Junior Member

Status:
|
Vidi Gjole, toa zashto nekoj ne doagjal redovno na sostanoci ne e loso da se preslusate so drugarcinjata i da vidite dali selektivno se informirale lugjeto za sostanok ili ne ( ili se informirale vo 5 do 12).
Druga rabota SUPERSPORT (kade shto e clen Vele) kako klub bez nikakov problem (pak vo 5 do 12) dade bezrezervno polnomoshno za formiranje na ASF.
Jas kolku shto znam imase nekoj pravila i kiriteriumi za izbor na clenovi na komisii, dali se zapazeni ili ne, ne navlagam, nemam protiv bilo koj da bide vo komisija se dodeka si ja znae rabotata i si ja vrsi sovesno.
A toa za da go izberat Vele vo komisija moralo nekoj da go predlozi, taka? Taka da ako mislis deka Vele ne e soodveten za taa komisija togas krivicata baraj ja vo tie shto go predlozile.
pozdrav,
Vidi Filip,kako prvo site klubovi,pa i Super Sport,bea informirani za sekoj sostanok,a dali sakavte i mozevte da doagjate,toa e drugo prasanje.Ako se sekjavas,nie dvajca razgovaravme,i jas ti kazav kakvi se planovite,i tocno koga ke bide prviot inicijativen sostanok.
Druga rabota e toa sto ti nemozes da komentiras pravila i kriteriumi dali se zapazeni,ako ne si bil naz sostanok.Eve javno neka ti pise bilo koj sto bil na sostanokot,a sto misli ili znae deka ne se zapazeni.Inace Vele i ti ste izbrani so zaednicki predlog na klubovite,i ednoglasno.Tocno zaradi toa me cudi sto se ovde se pisuva sprotivno i pred se NEGATIVNO,koga nikoj nisto negativno tamu ne zborese.Toa znaci deka ako bilo koj bese nesoodveten za bilo koja komisija,nemase EDNOGLASNO site komisii i clenovi da se izberat.Sakam da kazam deka rabotite se kazuvaat tamu,i se kazaa,a ne ovde na forumov,i toa zaedno so eden kup DEBILI ovde nepismeni na sajtov,so koi se najde Vele da siri dezinformacii i da frla navredi i negativno raspolozenie sprema celata AFM.E toa e problemot Filip,a ne strucnost ili nestrucnost,da bese nekoj od site tie nestrucen,nemase da go izbereme.
Uste ednas bi ve zaprasal,samo cisto informativno poradi prijavuvanje na organizacija na trki,dali vie ke rabotite volonterski na natprevarite od sampionatot na Makedonija ovaa godina?
Mislam deka sega se jasni moite dobronamerni komentari,posebno koga me boli da bilo koj frla lagi,nevistini,bespotrebno i grubo da ja vregja celata Afm,na celo so noviot predsedatel,upravniot odbor,site komisii,klubovi,kako i licnosti.Posebno licnosti koi prisustvuvaa na toj sostanok:Mojso,Vule,Pajo.Dusta,Bagan,Ranko,i da ne gi redam vekje site.Dali na site tie im bese vo red procedurata i izborot,samo na Vele nesto mu falese(i na uste nekoj sto pisuva nevistini)????????Ili se cuvstvuvate deka ste popametni od site nas,ili mozebi posposobni?Mozebi ste pomognale vo avtomobilizmot,i ste dale povekje od site ovie ovde?????E toa e vistinskiot problem izgleda,sto treba sekoj da si go znae svoeto mesto,i svojata uloga,kako i odnosot so drugite,posebno site ovie sto gi nabrojav,a sprema koi treba da imate postovanje i poubav nacin na odnesuvanje,a ne ovaka so plukanje po forumov.
|
|
| 01-18-2008 09:49 AM |
|
 |
Vele
Member

Status:
|
Jas sum bil i sum za dobroto na avto sportot.
Super Sport racing team
|
|
| 01-18-2008 04:44 PM |
|
 |
|
|