|
Sostanok na klubovi 15.01.2008 vo 18:00
|
| Author |
Message |
Vele
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Sostanok na klubovi 15.01.2008 vo 18:00
I da podobar sum od poveketo involvirani vo sportov
Super Sport racing team
http://www.supersport.org.mk
|
|
| 01-18-2008 05:17 PM |
|
|
Spidermen
Junior Member

Status:
|
A ke volontiras?
|
|
| 01-19-2008 08:44 PM |
|
 |
Gjole
Junior Member

Status:
|
A ke volontiras?
I jas uste ednas ke prasam,zatoa sto mi e bitno da znam,poradi prijavuvanje na organizacija na trki ALI KE RABOTITE VOLONTERSKI NA NATPREVARITE ZA SAMPIONATOT NA MAKEDONIJA?
Znaes sto Vele,ne bi se falel tolku sam sebe da sum na tvoe mesto.Ti mislis deka si poznacaen i podobar od drugite clenovi na komisijata?Sakas da kazes deka si podobar od Sterio,Mirce,Vito,Dizna i drugite???Alal da ti e ako e taka,i tebe i na nas site,bravo.Ok,mislam deka e se kazano okolu sostanokot i komisijata(posebno tehnicka),edinstveno za vasa informacija,ako e toa uopste bitno,deckite sto se novi vo teh.komisija se so zavrsen masinski fakultet,a ne segasni studenti.A i toa uopste ne e tolku vazno,dali nekoj tamu ima ili ne zavrseno masinski.
|
|
| 01-21-2008 09:51 AM |
|
 |
panika
Member

Status:
|
Kolku licenci za funkcioneri ima vo MK? Koga bil posledniot kurs za toa i dali AFM ima namera da organizira nekoj? Mislam deka nedostasuva kadar za organizacija na trki. Od mnogu glava ne boli i sekogas ke se najdat volonteri. Jas bi pomognal na sekogo ako mozam, sekako doagjam po trki. Mislam deka ima i drugi sto bi pomognale.
SPIDI doo 070/366255
|
|
| 01-21-2008 12:14 PM |
|
 |
Gjole
Junior Member

Status:
|
Kolku licenci za funkcioneri ima vo MK? Koga bil posledniot kurs za toa i dali AFM ima namera da organizira nekoj? Mislam deka nedostasuva kadar za organizacija na trki. Od mnogu glava ne boli i sekogas ke se najdat volonteri. Jas bi pomognal na sekogo ako mozam, sekako doagjam po trki. Mislam deka ima i drugi sto bi pomognale.
Fala mnogu,ovakvi lugje i podrska sekogas ke ni treba.Mislam deka vekje i ve spomnavme na sostanokot,i ke planirame sekako.Toa go zboram od imeto na mojot klub,a mislam deka se slozuvaa site vo Afm.
A inace ima okolu 200 funkcioneri do sega,i sekako prva rabota ke bide i odrzuvanje na seminari i kursevi.Uste ednas pozdrav,i falla
|
|
| 01-21-2008 01:47 PM |
|
 |
Katz
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
Mislam deka treba za site da vazi isto pravilo:
ili volonterski ili plateno.
Ne e toa do poedinecnata volja na Vele.
A ako ima zabeleska na negovata rabota, se znae kaj treba da se reagira.
Kolku sto se sekjavam lani samo tehnicka komisija rabotese kako treba.
p.s. a idejata za vklucuvanje na site zainteresirani e super. Ima dosta lugje sto se redovni na trki, ama ne se angazirani vo klubovite.
Forever #1
Igor Savic - Gonza
|
|
| 01-21-2008 04:15 PM |
|
|
Gjole
Junior Member

Status:
|
p.s. a idejata za vklucuvanje na site zainteresirani e super. Ima dosta lugje sto se redovni na trki, ama ne se angazirani vo klubovite.
Jas ne go postaviv prasanjeto za volontersko rabotenje na Vele samo,tuku na site funkcioneri.A samo zatoa sto e Vele eden od clenovite na teh komisija,pa zatoa nego go prasav,no seuste nemam odgovor.
Inace toa me interesira poradi planiranje na organizacija na natprevarimod strana na mojot klub,pa cisto da znaeme so koi funkcioneri mozeme da se oslonime,posto tesko deka ke imame pari i za dnevnici(barem ovaa godina).I uste nesto,natprevarite ke bidat nadvor od Skopje,i prevozot ke bide organiziran od nasa strana.
|
|
| 01-21-2008 08:30 PM |
|
 |
igorp
Member

Status:
|
Jas ne go postaviv prasanjeto za volontersko rabotenje na Vele samo,tuku na site funkcioneri.A samo zatoa sto e Vele eden od clenovite na teh komisija,pa zatoa nego go prasav,no seuste nemam odgovor.
Inace toa me interesira poradi planiranje na organizacija na natprevarimod strana na mojot klub,pa cisto da znaeme so koi funkcioneri mozeme da se oslonime,posto tesko deka ke imame pari i za dnevnici(barem ovaa godina).I uste nesto,natprevarite ke bidat nadvor od Skopje,i prevozot ke bide organiziran od nasa strana.
Abe prijatel koj ke ti raboti volonterski deneska?
Umrea tie vreminja koga se biraa zasluzni gragjani, koj ke ti se pece cel vikend na asfalt za dzabe.
Poznavajki go Vele licno a i mnogu drugi vo ovoj sport mozam da ti kazam deka e eden do pokvalitetnite lugje vo ovoj sport.
Da ne slucajno Buco raboti volonterski?
|
|
| 01-21-2008 10:21 PM |
|
 |
Maja
Member

Status:
|
Abe prijatel koj ke ti raboti volonterski deneska?
Umrea tie vreminja koga se biraa zasluzni gragjani, koj ke ti se pece cel vikend na asfalt za dzabe.
Poznavajki go Vele licno a i mnogu drugi vo ovoj sport mozam da ti kazam deka e eden do pokvalitetnite lugje vo ovoj sport.
Da ne slucajno Buco raboti volonterski?
Lani recisi cela sezona ja rabotevme volonterski i se pecevme na zesok asfalt i mrznevme na snegovite vo Kicevo.
Ne gledam zashto ne bi go napravile toa pak, za da trgne kon podobro sportot.
|
|
| 01-22-2008 06:28 AM |
|
 |
SHAKY
Posting Freak

Status:
|
Generalno se slozhuvam so site stavovi proizneseni ovde, na ovoj ili na onoj nacin.
Vidliva e energijata na Dzole za razvoj i rast na novata federacija, pozdrav vo sekoj sluchaj, samo shto ne bi se slozhil okolu nekoi raboti. Ako se drzhi do devizata deka lugjeto koi se izbrani i imenuvani vo nekoi od postovite se vredni i zasluzhni togash ne gledam zashto Vele ili nekoj drug bi bil osporuvan na odreden nachin.
Ovde imam dojam deka nikoj ama bash nikoj ne treba da dade svoj komentar i viduvanje na neshtata bez razlika za shto se raboti, tuku treba da se izrazuva iskluchivo pozitivno, shto ne e sluchaj.
Okolu investiciite, hipotetichki, i Max Mosley nema investirano denar vo avto sportot pa ja drma FIA i cel svet kako saka, za shto bi postavil prashanje "dali treba da se investira konkretno za da bidesh zasluzhen i vreden ili investicijata vo sebe niz godini na pole na obrazovanie i praksa e nevazhna?"
Tuka Dzole ne bi se slozhil so tebe, vazhni se site lugje koi se involvirani, taka da stavovite se lichni i sekoj ima pravo na svoj komentar.
Fakt e deka nikoj na nikogo ne mu se dopagja so shto ne znachi deka taka i treba da bide megjutoa pak kje naglasam sekoj ima pravo na glas a bogami i na komentar.
Pak kje se navratam na "spodeluvanje i sproveduvanje na informacii", jas lichno kje kazham deka informaciite ne stignuvaat do mojot klub. Neka mi kazhe eden deka toa go napravil vo izminatiov period.
Neli osnovnata promena koja trebashe da se sluchi so novata federacija e da se dobie na transparentnost. Vo ovoj moment, toa go nema i pak se sveduva situacijata na odredeni krugovi i charshiski muabeti. Mnogu lugje kje se najdato pogodeni vo ova, jas samo edno kje kazham, kje pokazhe vremeto deka sum vo pravo.
Odgovorno kje kazham, federacijata trgna vo pogreshen pravec od sam pochetok, kako ne bi dolzhel mnogu, baram objasnuvanje od onie koi bile prisutni na posledniot sostanok kako beshe odrzhan i na koj toa nachin se biraa lugjeto vo komisiite. Mislam deka tuka ima narushuvanje na statutot ili pak od druga strana statutot ne e napraven kako shto treba.
So ova ne sakam da bidam negativen vo nieden sluchaj, megjutoa ne stavajte na vaga koj i kolku e vo sportot zatoa shto toa ne e merlivo.
Vo ovoj sluchaj, po prashanje na federacijata, mene mi izgleda onaa narodnata "Sjashi Murto da uzjashe Kurto", daj bozhe da gresham. Edinstvenata promena shto ja gledam vo momentov e promenata na imeto, ne e vekje AMSM tuku e AFM.
Mozhebi i gresham, verojatno toa kje se svede na faktot shto mojot klub ne e informiran i retko koga e povikan na ovakvi sostanoci za da bide vo tek so najnovite zbidnuvanja.
Ova ne e negativen stav, tuku vistina i ne bi sakal ova da bide razbrano pogreshno, tuku ednostavno komentar i viduvanje na rabotite. Ako nekoj ima doblest da pishe deka vo moite komentari i viduvanja ima greshka ili ednostavno ne e taka kako shto jas mislam, bi sakal da bidam demantiran megjutoa sakam i fakti i izdrzhanost vo seto toa.
Ne mi se dopagja faktot shto pungas.com e informator na novata federacija, zarem toa ne treba da go pravi federacijata?
Ova e mozhebi eden od nachinite no sekako ne pravilen.
Na krajot bi rekol, iskreno mi e drago shto ova se sluchi, konechno i Makedonija da ima avtomobilistichka federacija, sekoj pochetok e tezhok nekoi greshki i kje bidat opravdani, se nadevam deka rabotata kje trgne vo pravilna nasoka, ostanuva na vremeto da si go kazhe svoeto.
Samo kje kazham, pogreshna koncentracija na lugje na pogreshni mesta, izborot na lugjeto ne bi go komentiral sega. A i za toa imam svoj stav.
My life is on tarmac, I live with the smell of petrol and burned rubber...
|
|
| 01-22-2008 08:43 AM |
|
 |
|
|