|
Sostanok na klubovi 15.01.2008 vo 18:00
|
| Author |
Message |
Gjole
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Sostanok na klubovi 15.01.2008 vo 18:00
[quote=SHAKY]
Prvo sakam da te pozdravam Shaky,iskreno gi cenam tvoite razmisluvanja i tvojata rabota do sega.
Sakam samo da ti ukazam na nekoi raboti,sto so sigurnost gi znam,i bi sakal da te informiram.Okolu sostanocite tvojot klub kolku sto jas znam,bese prisuten na nekolku sostanoci na inicijativniot odbor(prestavuvan od Krste),na odnovackoto sobranie(dojde ti neli) i samo na ovoj posledniot sostanok nemavte prestavnik,i za toj sostanok stvarno neznam zasto ne prisustvuvavte.Taka da ne sum siguren bas deka e rabotata pogresna vo informiranje.Pa na posledniot sostanok bea 12 ili 13 kluba od 16.Znaci mislam deka site bile informirani.Druga rabota mnogu bitna e taa sto federacijata seuste nema TELEFON,INTERNET KONEKCIJA,FAX,nitu sredstva za da moze da pocne da funkcionira,a vie site se dadovte vo kritiki i solenje pamet(na neroden Petko).Da bevte tolku zainteresirani,ko sto se deklarirate tuka,veruvam deka ke bea site prisutni na site nasi sostanoci do sega,kako odreden vroj(pogolem broj)na klubovi.Ako mislis deka ne e taka,imam video snimki od site kompletni sostanoci do sega.Znaci mislam deka vekje e jasno okolu moznostite za informiranje.Ako nekoj od vasite klubovi se javese kako pozainteresiran okolu seta ovaa rabota,mozese da pomogne na bilo koj nacin,pa makar i da si zemese obvrska da se javuva po site klubovi,i da gi informira za sekoj sostanok.Toa ke bese golem pridones za sozdavanjeto na Afm.I za toa se koristese dosta i ovoj forum,zatoa sto uste nemame drug nacin kvaliteten i oficijalen za informacii,a sto ne znaqci deka naskoro nema da ima,i so sto veruvaj ke trgne Afm i na toj nacin mnogu po javno i ekspeditivno.
Vo odnos na komisiite,i jas licno ne se slozuvam so site clenovi na site komisii,no vo momentov e dadena sansa na ovie licnosti,i toa naj demokratski so glas na klubovite,pa zatoa mislam deka ne e samo promena na ime od Amsm vo Afm.A sekoj clen na bilo koe telo e predmet na observacija,pa mnogu e lesno sega da se smeni bilo koj,i bilo koga.I toa demokratski,i po statut.Koga sum vekje kaj statutot,neznam sto e nejasno,koga mnogu ubavo tamu pisuva koj gi izbira,a koj IMENUVA sostavot i brojot na clenovite vo komisiite.Mislam deka ni e jasno sto znaci imenuva,a sto izbira.I samo uste nesto okolu ovaa problematika,sakam da te prasam dali do sega sportskata komisija na Amsm gi izbirase komisiite,i dali site nie se borevme protiv toa,i sakavme KLUBOVITE da si gi predlagaa i izbiraat komisiite.Toa ustvari bese dijagnosticirano kako NAJGOLEM problem vo avto sportot koga postoese sportskata komisija.I sega neli e taa teza ustvari obid da se sluci: Sjasi Kurto,da uzjase Murto??????Samo nie site klubovi toa go znaeme,neli?
I saqmo uste nesto okolu Maks Mozli:mislam deka ne si dovolno zapoznaen koj e,od kade mu se pocetocite na Mozli vo avtosportot,i kakva e ulogata na drustvoto Mozli,Ekelrston i Viliams,i dali tie investirale vo sportot ili ne.Nikoj vo svetot ne e slucaen na bilo koe mesto vo ramkite na avtomobilizmot.Samo kaj nas postojat COBANI,koj sto e naj tragicno za edna pisliva dnevnica,ni go unistuvaat sportot.Jas Shaky,na tie takvite bi im ponudil po 1000 den.samo da sedat doma,a onie vistinskite zaljubenici mozat da dojdat i volonterski.Vo sustina,doagjaat radi budali ko mene i kompanija koj davaat grdni pari od svoi dzep,a ne radi niv i nivnite dnevnici.Pa nitu publikata doagja radi tie takvite bezimenkovci.A ako sakaat da bidat vo ovoj sport,treba da pridonesat mnogu(ne so solenje pamet)za da bidat del od cirkuzot.
Uste ednas da te pozdravam,milo mi e sto so tebe komuniciram,poradi toa sto ti ke gi svatis poubavo sostojbite,a za koj mozebi ne si dovolno informiran.Go cenam tvoeto mislenje,i sum na ista linija so tebe,se za cel da se napravi nesto novo i mnogu po kvalitetno.Samo za informacija,dobiv licno mail od predsedatelot na Grckata federacija,koj e moj prijatel,i cestitki za novata federacija,i od niv zelbi za dobra sorabotka.Znaci i oni ni posakuvaat uspeh,i sorabotka zaednicka.Samo uste da go unistime sindromot na makedonceto vnatre,od sekakvi ligavi "kodosi",pozdrav
|
|
| 01-22-2008 09:45 AM |
|
|
SHAKY
Posting Freak

Status:
|
Pozdrav Dzole.
Ne mi beshe intencijata nekogo da napadnam ili pak tebe lichno da te predizvikam so neshto kako bi se potrudil da mi objasnish nekoi raboti. Sepak e ubavo shto si se potrudil da pishesh zaradi nekoi drugi da bidat povekje zapoznaeni so novata situacija, veruvaj jas sum dobro upaten vo toa iako ne sum bil lichno prisuten.
Okolu Mosley, Ecclestone, Williams i ostala klapa, namerno pishav hipotetichki, dobro znam koi se lugjeto i od kade poteknuvaat. Malkumina znaat za nivnata istorija, jas ja pratam formula od '77 godina, ali toa e muabet za drugi priliki.
Kako ovoj post ne bi bil replika na tvojot, bi skratil.
So mnogu lugje vkluchuvajki te i tebe bi mozhel da sednam i da diskutiram okolu razvojot i novi idei vo vrska so novata federacija iako ne sum involviran vo istata oficijalno, megjutoa ne na vakov nachin. Postoi vreme i lokacija za vakva tema.
Bi rezimiral, mojot prethoden komentar e komentar i viduvanje iskluchivo vo pozitivna konotacija i kako takvi treba da bidat razbrani se so cel da generiraat povekje razmisluvanja i da vkluchat povekje lugje vo razvojot na federacijata. Nikako sebe ne bi se stavil vo uloga na predizvikuvach ili katalizator na negativni razmisluvanja, ednostavno ne sum takov. No za volja na vistinata, sekogash kazhuvam shto mislam pa makar toa na nekoj i ne mu se dopadnalo.
Shto se odnesuva do pretsedatelot na Grchkata federacija, mislam deka se sretnav so nego minatata godina, me raduva shto ispratil chestitki, a imav i sredbi so nekoi drugi relevantni faci od federacii shto ne opkruzhuvaat, iminja vo momentov ne se vazhni. Me raduva faktot shto uspeav do vospostavam komunikacija i so lugje od regionot koi miluvaat da ne negiraat kako sportska nacija pa imav prilika da im pokazham "zub" za da ednostavno znaat deka postoime.
Se nadevam deka vo idnina federacijata kje se dvizhi vo toj pravec i kje se bori za svoeto megjunarodno renome. Kako, koga i kade, ostanuva da se vidi shto kje napravat lugjeto shto se izbrani. Vekje kje ima prilika toa i da se napravi na sostanokot na evropsko nivo za ridski pateki, chinam beshe vo Mart i sekako najavata za doagjanje na Mosley kon krajot na godinata. Veruvam deka ova kje bide organizacija na AFM, neli gi prevzema site ingerencii i organizacii od AMSM.
Zhivo me interesira koj kje sedi ramo do ramo so ovie lugje.
Pak kje povtoram, pogreshna koncentracija na lugje na pogreshni mesta. Mislam deka seto ova e posledica na "brzanje" za da rabotata se zadvizhi od nulta tochka.
Ali "zivi bili pa videli", daj bozhe da gresham.
My life is on tarmac, I live with the smell of petrol and burned rubber...
This post was last modified: 01-22-2008 11:01 AM by SHAKY.
|
|
| 01-22-2008 10:54 AM |
|
 |
Vele
Member

Status:
|
Ok,mislam deka e se kazano okolu sostanokot i komisijata(posebno tehnicka),edinstveno za vasa informacija,ako e toa uopste bitno,deckite sto se novi vo teh.komisija se so zavrsen masinski fakultet,a ne segasni studenti.A i toa uopste ne e tolku vazno,dali nekoj tamu ima ili ne zavrseno masinski.
Na sostanokot dvajcata novi clenovi kazaa deka nemaat zavrseno fakultet. Znaci ne siri pogresni informacii za da bidat lugjeto vo zabluda. Znaci za tvoja informacija ne treba da imaat zavrseno tuku da se barem 3 godina ( Toa e dogovoreno so site klubovi odamna ).
I za tvoja informacija sum rabotel i ke rabotam volonterski I se nadevam deka ke bidam na nekoja tvoja trka.
Super Sport racing team
http://www.supersport.org.mk
|
|
| 01-24-2008 03:15 PM |
|
 |
Vele
Member

Status:
|
Voloterski znaci vo svoeto slobodno vreme a ne vo vreme koe bi vlijaelo na mojot raboten angazman.
Super Sport racing team
http://www.supersport.org.mk
|
|
| 01-24-2008 03:26 PM |
|
 |
Zoranco
Junior Member

Status:
|
Voloterski znaci vo svoeto slobodno vreme a ne vo vreme koe bi vlijaelo na mojot raboten angazman.
ALOOOOOOOO!
A do koga planirate da rabotite volonterski.Vo momentov gradam kukja.Pa ako ste slobodni . . .
Ah.Kje zaboravev.Zemete go i toj Gjole.Gleam on e meraklija za volontiranje.Ama pazete dzidovite krivi da ne mi gi napraite.Ako se pokazete, togash dogodina koga kje najdam pari od investitori pak kje ve viknam.Ama togash mozhno e i da vi platam.
More Gjole.Ova e skap sport i sport za bogati lugje.Ti toa go znaes podobro od mene, zashto jas sum seirdzija i nikogash ne sum sednal vo trkacko koliche pa ne gi znam realnite troshoci.Mene edinstvenata vrska so trkite mi se dvete trki shto gi pravite godishno na Vodno i dvete shto gi pravite kaj MTV i sekako ovoj portal kade shto gledam deka pishuvate se i seshto.E sea, poshto ova e skap sport , znaci deka e skap po sekoja osnova.Ili sakate vie da se zabavuvate , nie seirdziite da se zabavuvame , a ovie kretenive sto vi trcaat okolu da bidat entuzijasti.
Ama ne si ti kriv.Nekade pogore prochitav deka lani rabotele volonterski.I ushte od sram pishuvaat deka pak bi rabotele volonterski.Znachi sami si se krivi, a vie gi rabotite kako bavchi.Vie kje im pishete "alo, ce rabotish li volonterski" , a tie kutrite od stram kje se ispotepaat koj poprv da kaze deka "DA, SME RABOTELE I KJE RABOTIME".
Dechki!Ne se falete so toa shto ste volontirale.Toa e za zalenje.Shto mislite, mozhe li eden fudbalski, kosharkaski, rakometen, odbojkarski ili kakov bilo drug natprevar vo drzavava da zapochne pred da im bidat isplateni kompletnite troshoci i taksi na sudiite i na oficijalnite lica.Probajte sami da si odgovorite na toa prasanje.
Shto se odnesuva do federacijata shto ste ja napravile - BRAVO!
Shto se odnesuva do lugjeto koi Gjole gi spomnuva kako VRV FACI, ???
Site iminja ne gi zapamtiv, a i ne mi se neshto poznati, ama edno mi ostana u ochi.Shterjo!
Samo me interesira dali e toa onoj ist Shterjo na koj shto pred nekolku godini nekoj mu gi zavari vratite od servisot i toa od nadvoreshna strana za da nemozhe da vleze?
Ako e toa toj.Togas SREKJNO BILO!
No , gospoda iskreno neka vi e so srekja i se nadevam deka brzo kje gi prelezhite detskite bolesti za koi shto mozev da prochitam vo nekoi od postovite, a nie seirdziite kje imame mozhnost da gledame podobri trki.
This post was last modified: 01-25-2008 07:04 AM by Zoranco.
|
|
| 01-25-2008 06:39 AM |
|
 |
Zoranco
Junior Member

Status:
|
Go prelistuvam celo sabajle forumov i edno me interesira.
Abe ovde edno vreme nekoi dechki Vili, Glauc, Ljupco, Pope i nekoi ostanati na niv slichni struchnjaci bajagi solele pamet i raspravale za razno razni pravila i propisi.A sega odednash okolu federacijava kjutat.Shto e rabotava be gospoda?Da ne se namestivte na funkciichki pa bash ve briga shto nekoj ce volontira i slichno.Ili mozhebi genijalnata ideja za volontiranje na ovie kutri dushi e vasha?
Eh interesi, interesi. . .
P.S.Mi se svide eden post od nekoj dechko IGOR-IVEKO.
On prashuva dali Buco ce raboti dzabe.Ama nikoj ne odgovori.
No rekov i preeska "SREKJNO BILO" !
|
|
| 01-25-2008 10:01 AM |
|
|
Glauc
Senior Member

Status:
|
Abe ovde edno vreme nekoi dechki Vili, Glauc, Ljupco, Pope i nekoi ostanati na niv slichni struchnjaci bajagi solele pamet i raspravale za razno razni pravila i propisi.A sega odednash okolu federacijava kjutat.Shto e rabotava be gospoda?Da ne se namestivte na funkciichki pa bash ve briga shto nekoj ce volontira i slichno.Ili mozhebi genijalnata ideja za volontiranje na ovie kutri dushi e vasha?
Posto mene me prozivas eve ke ti kazam i jas sum od tie sto volontirase lani ... za funkcija da sega sum vo nadzoren odbor ( samo neznam sto ke nadziram ) a za solenje pamet ima popametni od mene sega za taa funkcija mozes kaj niv da se obratis ...
aj pozdrav
2 FAST 4 YOU
|
|
| 01-25-2008 12:15 PM |
|
 |
Glauc
Senior Member

Status:
|
Shto se odnesuva do federacijata shto ste ja napravile - BRAVO!
Shto se odnesuva do lugjeto koi Gjole gi spomnuva kako VRV FACI, ???
Site iminja ne gi zapamtiv, a i ne mi se neshto poznati, ama edno mi ostana u ochi.Shterjo!
Samo me interesira dali e toa onoj ist Shterjo na koj shto pred nekolku godini nekoj mu gi zavari vratite od servisot i toa od nadvoreshna strana za da nemozhe da vleze?
Ako e toa toj.Togas SREKJNO BILO!
A da vo tehnicka komisija e toj toj Shterijo sto mu gi zavarija vratite na servisot pa potoa reagiraa od ruska ambasada za da si go zemat audito pa gi secea pa posle pak gi zavarija ...
2 FAST 4 YOU
|
|
| 01-25-2008 12:30 PM |
|
 |
Ljupco
Member

Status:
|
Here we go again.
Znaci Zoranco ( ili koj i da si ) zdravo!
Po milioniti pat kazuvam ovde na forumov.Jas se vikam Vasilevski Ljupco,na avatarot imam realna slika i nemam problem so sebe i so drugite, pa zatoa i nemam potreba da se krijam pozadi razni nikovi.
Sto se odnesuva do funkciite-jas sum izbran za clen na upravniot odbor na AFM.
I da.Od toa imam interes.Ce zemam po 1000 evra mesecno- i toa najmalce.Parite ce gi zemam na grbot i na trudot na site "kreteni"(ti taka gi narekuvas sudiite koi se tuka zaradi tvojot seir).
Ako si tolku zagrizen za federacijata si mozel na bilo koj nacin da se uklucis, ako vece i ne si uklucen.
Ama zdravje - bidi ziv i zdrav i seirdzuvaj i ponataka.
Za toa vreme nie ce se potrudime da organizirame sampionat za da mozes da facas seir, a site ostanati ludje koi imaat normalni mozoci da mozat da uzivaat kako vistinska publika.
P.S.Ako nesto i mi odgovoris na ova, odnapred ti kazuvam deka ce te ignoriram i toa i tebe i site slicni na tebe.
A do site drugi
Sportski Pozdrav
AKK Swift Racing
This post was last modified: 01-25-2008 01:18 PM by Ljupco.
|
|
| 01-25-2008 01:16 PM |
|
 |
siki max power
Member

Status:
|
Ljupco po toa sto ti go pisuvas na forumov mislam deka ne e vredno da se raspravas so bilo koj!site znaeme za tebe i ne vredi da si trosis zborovi i da objasnuvas za necij seir!Od mene imas ogromen pozdrav i podrska za sekoj tvoj pridones vo sportot.A i na site drugi koj dvizat napred,a ne nazad! POZDRAV
|
|
| 01-26-2008 02:15 AM |
|
 |
|
|