|
spamanje i reklamiranje po PunGas.com
|
| Author |
Message |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
spamanje i reklamiranje po PunGas.com
U posljednje vrijeme je ucestala zloupetreba servisa pungas.com za kojekavo spamanje i trazenje nacina da se besplatno reklamira putem pungas.com .
Samo da napomenem da cemo imati nula posto tolerancije prema tome u buducnosti.
Reklama na pungas.com se PLACA. I mi moramo platiti troskove hostinga, telefona, interneta itd.
AKo je nekome potrebna reklama za neki njihov projekt, bolje je i korektnije da se obrate na redakcija@pungas.com i mozda cemo besplatno pustiti reklame, a ne da se spama na razne nacine po forumu.
Ovo govorim zato sto su u zadnje vrijeme ucestale zalbe korisnika da dobijaju spam na privatne poruke, te su prijavljivali to administraciji foruma. Do sada smo to koliko toliko tolerisali, od ovog momenta takve poruke i takav nacin reklamiranja/spamanja, rezultatirati ce instantnim udaljavanjem sa foruma i sajta.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 11-06-2006 12:32 PM |
|
|
zoka
Glavni i neodgovorni PG programer

Status:
|
RE: spamanje i reklamiranje po PunGas.com
Samo da dodam par rijeci.
PunGas.com je sajt koji je potpuno na usluzi korisnicima. Svi besplatno ga koristimo, bez obzira koliki su nasi troskovi vec godinama. Svakodnevno se ovdje nadje i do desetina hiljada posjetilaca. Da svaki posjetilac napravi neku zezanciju tip neprimjeren post, psovanje, lose kategoriziran post, mimo teme ili prosto sranje neko i da za svakog trebam samo sekundu da to uklonim ili popravim trebalo bi mi 3 sata!!! samo da to radim.
Kada dodju primjedbe administraciji, a dolaze relativno cesto, mi se trudimo da izadjemo u susret i rjesimo probleme ali prosto nemamo toliko vremena da bi po citav dan administrirali forum.
Posebno smo osjetljivi na pokusaje da se promovisu drugi sajtovi na nasem forumu. Za to sljeduje auto-ban na 1000 godina bez pogovora i razmisljanja. Bilo da je post na forumu ili spamovanje na privatnim porukama.
|
|
| 11-06-2006 12:43 PM |
|
 |
pajero1987
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Je li to znaci da ne mozemo razmjeniti imena i adrese servisa ili ako znamo nesto ili nekog da ne mozemo pominjati na forumu???
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 11-06-2006 02:29 PM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Status:
|
ne znaci.
Zna se koje su kompanije koje sebi mogu priustiti reklamiranje i ne treba da se sramote spamanjem.
Servisi, radionice, autootpadi, sve su to manje firme, kojima se to i moze oprostiti, ali svakako treba imati na umu da ako mi ne budemo imali dovoljno za osnovne troskove, da nece imati gdje da se reklamiraju jer mi necemo drzati online pungas.com, pa onda apsolutno nemaju koristi od takvog nacina oglasavanja.
PunGas.com ima najveci tiraz po pitanju auto industrije u BiH. Reklama koja se objavi na PunGas.com se prikaze i vidi je vise ljudi nego reklamu koju objave u SVIM auto casopisima u BiH ZAJEDNO. Vjerujte, znam o kojem omjeru tiraza se radi, a imajmo u vidu da reklama na PunGas.com kosta pet puta manje nego reklama u nekom od magazina.
Trenutno PunGas.com ima izmedju 5000 i 6000 unikatnih posjeta dnevno. Dnevno se jedna reklama moze prikazati i do 100 000 puta. Svi magazini u BiH imaju zajedno prodati tiraz ne veci od 10 000 primjeraka mjesecno. Mi toliko generisemo za manje od 35 sati. I imamo jos 28 i po dana u mjesecu.
Proscjena cijena po zvanicnim cjenovnicima u BiH magazinima je oko 1000 KM plus PDV.
Prosjecna cijena reklame na PunGas.com je 200 KM mjesecno plus PDV.
Dakle kada je vec tako jeftina, onda bih rekao da nema potrebe da se bilo ko blamira sa spamanjem. Ako plate reklamu koju vidi 5-6 000 ljudi po cijeni od 1000 KM, onda mogu platiti i 200 KM za reklamu koju ce vidjeti minimum 50 000 ljudi tokom mjeseca.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 11-06-2006 03:18 PM |
|
 |