Post Reply  Post Thread 
Pages (7): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 7 Next > Last »
Spuštanje ovjesa
Author Message
legax
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
RE: Spuštanje ovjesa

komar Wrote:

legax Wrote:
u redu, kolika je onda amplituda rada gewindi, koliko dipušta oscilacija gore-dolje

Sve ovisi od proizvodja do proizvodjaca, modela do modela.....

probaj sa ovakvim necim, je da nije bas najsretnije rjesenje...ali...Smile

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ECLIPSE-8...otohosting

Dosta su krute, da se stelat visina i ukoliko spustas vise od 3 ili 4 cm bilo bi dobro da doradis amortizere(skratis i malo ih vise napunis)

Wooow....

Ovo je odlično rješenje...opruge sa navojem...sviđa mi se...

baš idem sada probati kontaktirati proizvođača da vidim da li to paše na Kia Rio...

opaaa.. cijena je 25 dolara, a transport 35 dolara :p

60 dolara...

je našao sam jednog koji će mi skratiti amortizere, ali mi je predlagao da stavimo opruge pod nekakvu prešu da se spljošte,....lolčina

odlične su ove navojne opruge !!!

11-18-2007 10:16 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
legax
Junior Member
**

dalo bi se takve nivelirajuće opruge i napraviti...

11-18-2007 10:20 AM
legax
Junior Member
**

US $35.00 Domestic US 48 states
US $45.00 PO. Box & other states
US $53.00 Canada
US $120.00 International
US $2.00 Insurance Rate
8.25% Sales Tax apply for California buyers

ok, lolčina 120 dolara poštarina....

a opruge su 25 dolara....

a haaa...moš mislit...mislim da ću ih sam probati konstruirati

11-18-2007 10:21 AM
komar
Senior Member

legax Wrote:
US $35.00 Domestic US 48 states
US $45.00 PO. Box & other states
US $53.00 Canada
US $120.00 International
US $2.00 Insurance Rate
8.25% Sales Tax apply for California buyers

ok, lolčina 120 dolara poštarina....

a opruge su 25 dolara....

a haaa...moš mislit...mislim da ću ih sam probati konstruirati

To ti je Ok cijena, a tesko da mos tako sto kod nas napravit...moras uzet u obzir da su ove dosta tvrdje od H&R opruga.

http://www.hondafanclub.hr
11-18-2007 10:52 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
legax
Junior Member
**

onda u redu, možda to nabavim...

Big_boss

poslao sam emai proizvođaču pa ćemo vidjeti..

sviđa mi se što se može namještati visina

11-18-2007 10:59 AM
legax
Junior Member
**

obične opruge mi nikakao ne ogovaraju jer mislim mijenjati 15" zimske i 17" ljetne felge, gume pa treba ovjes spuštati i dizati

našao sam slovence koji kažu da mogu napraviti bilo kakvi ovjes poslao sam im upit da li mogu napraviti :

http://www.amortizer.si

sportske navojne opruge : lowering spring coilover

ili da li mogu napraviti gewinde, navojne amortizere: coilover absorbers

This post was last modified: 11-18-2007 04:41 PM by legax.

11-18-2007 04:40 PM
HONDA
Member

Ja bih ti preporucio da ne kupujes sranja s ebay-a, osim ako je neka respektabilna marka. Opruge za $25 zaboravi! Ako ti ne smeta to sto ce ti unistiti balans auta, komfort i grip, onda izvoli. Ako ti to fakat ne smeta, onda barem imaj na umu da ce te opruge poslije nekog vremena postajati sve mekse i da ces odskakivati od ceste kao teniska loptica svaki put kad preletis preko najmanje imperfekcije na putu. I na kraju ces i baciti.

Jos jedna stvar, meni se cini da je tebi samo stalo da prostor izmedju gume i blatobrana bude isti i naprijed i nazad. Ako samo zbog toga mislis kupovati opruge, onda nisi jos za toga. Izvini.

Ako ga spustis naprijed mnogo vise nego nazad, unistit ces distribuciju tezine i pozalit ces, vjeruj mi. Pogotovo kad se radi o FF autu, dakle kad ti je prednji kraj ionako tezi od zadnjeg. Eh sad, nemoj me pogresno shvatiti, tezina tvog prednjeg i zadnjeg kraja ce ostati ista u bukvalnom smislu. Ali pri kocenju i motanju, to nije tako. Uletis li s takvim autom u okuku, pogotovo pri kasnom kocenju, understeer ce biti tako uzasan da ces zaboraviti na prazninu izmedju gume i blatobrana u sekundici. I ne samo to, nego se lako moze desiti da ti zadnji kraj proklize iako je to FF auto sa understeer-om. A tad znas da nesto fakat nije u redu. Dalje, mozes ocekivati da ce ti se i prednje gume trositi puno vise od zadnjih, samo da znas. Mozes ti njega spustiti malo nize naprijed, mozda za par cm (i kod mene je isto), ali niposto 5cm ili preko toga.

Visina samog auta je ista i naprijed i nazad, samo sto zadnji blatobran visi malo nize pa ti se cini da je auto nizi nazad. To je tako sa vecinom auta.

Ako vec mislis da kupujes opruge, nemoj samo sto prije pa da uzmes smece, nego se strpi i ustedi malo vise love i odradi to kako treba. Ovjes nije bas tako jednostavna i nevazna stvar pa da mozes nabaciti opruge od $25 bez brige. Koliko para - toliko muzike. H&R su odlicne opruge, Eibach isto tako. Ima jos kvalitetnih opruga, ali je problem u tome sto tvoj auto nije bas popularan i nije sportski auto, tako de ces imati jako malen izbor. Nazalost.

I za kraj, niposto ne spustati auto putem motiranja guma nizeg profila, kao sto je neko predlozio.

12-12-2007 06:03 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
mr2turbo
Member

HONDA Wrote:
Ja bih ti preporucio da ne kupujes sranja s ebay-a, osim ako je neka respektabilna marka. Opruge za $25 zaboravi! Ako ti ne smeta to sto ce ti unistiti balans auta, komfort i grip, onda izvoli. Ako ti to fakat ne smeta, onda barem imaj na umu da ce te opruge poslije nekog vremena postajati sve mekse i da ces odskakivati od ceste kao teniska loptica svaki put kad preletis preko najmanje imperfekcije na putu. I na kraju ces i baciti.

Jos jedna stvar, meni se cini da je tebi samo stalo da prostor izmedju gume i blatobrana bude isti i naprijed i nazad. Ako samo zbog toga mislis kupovati opruge, onda nisi jos za toga. Izvini.

Ako ga spustis naprijed mnogo vise nego nazad, unistit ces distribuciju tezine i pozalit ces, vjeruj mi. Pogotovo kad se radi o FF autu, dakle kad ti je prednji kraj ionako tezi od zadnjeg. Eh sad, nemoj me pogresno shvatiti, tezina tvog prednjeg i zadnjeg kraja ce ostati ista u bukvalnom smislu. Ali pri kocenju i motanju, to nije tako. Uletis li s takvim autom u okuku, pogotovo pri kasnom kocenju, understeer ce biti tako uzasan da ces zaboraviti na prazninu izmedju gume i blatobrana u sekundici. I ne samo to, nego se lako moze desiti da ti zadnji kraj proklize iako je to FF auto sa understeer-om. A tad znas da nesto fakat nije u redu. Dalje, mozes ocekivati da ce ti se i prednje gume trositi puno vise od zadnjih, samo da znas. Mozes ti njega spustiti malo nize naprijed, mozda za par cm (i kod mene je isto), ali niposto 5cm ili preko toga.

Visina samog auta je ista i naprijed i nazad, samo sto zadnji blatobran visi malo nize pa ti se cini da je auto nizi nazad. To je tako sa vecinom auta.

Ako vec mislis da kupujes opruge, nemoj samo sto prije pa da uzmes smece, nego se strpi i ustedi malo vise love i odradi to kako treba. Ovjes nije bas tako jednostavna i nevazna stvar pa da mozes nabaciti opruge od $25 bez brige. Koliko para - toliko muzike. H&R su odlicne opruge, Eibach isto tako. Ima jos kvalitetnih opruga, ali je problem u tome sto tvoj auto nije bas popularan i nije sportski auto, tako de ces imati jako malen izbor. Nazalost.

I za kraj, niposto ne spustati auto putem motiranja guma nizeg profila, kao sto je neko predlozio.

X2

1991 mr2turbo
1995 m3

12-13-2007 12:38 AM
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators

pa, sa pobijenim i tvrdim prednjim krajem i i samim tim pojacanim prebacivanjem mase, ionako visokog auta napred, pre verujem da ce auto na snaznim kocenjima bezati zadnjim krajem u oversteer, a ne smem ni da pomislim sta moze da se desi ako pri nekom takvom kocenju i kontriranju zaljulja auto levo desno, obzirom da je pomereno teziste, vrlo direktan prednji kraj i visok i mekan zadnji

mnogo bolje bi prosao sa originalnim vesanjem nego sa tim "kupicu zadnje opruge kad budem imao novca"  resenjem

pamet u glavu, jer ti je ona najbitnija u celoj prici

The only way is….sideways
Nissan 200SX S14 SR20DET
12-13-2007 07:17 AM
HONDA
Member

Skyline Wrote:

mnogo bolje bi prosao sa originalnim vesanjem nego sa tim "kupicu zadnje opruge kad budem imao novca" resenjem

pamet u glavu, jer ti je ona najbitnija u celoj prici

Odlicno receno. U4jchina

12-13-2007 03:27 PM
Pages (7): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 7 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: