|
sr 50 se gusi
|
| Author |
Message |
duki
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
sr 50 se gusi
Imam apriliu sr 50 sa karburatorom, 2006 god, 5000 km i sa njom sledeci problem:
Kad je upalim hladnu pocne da radi na dosta visokom broju obrtaja jedno minut i onda se vrati u normalu (ne znam da li je to normalno).
Kad se skroz ugreje i od jednom joj nabijem pun gas, ugusi se i ugasi.
Kad je ostavim na leru oko minut-dva broj obrtaja se postepeno smanjuje sve dok se ne ugasi. Kad se ugasi ne mogu nikako da je upalim jedno 2 minuta.
Hvala vam unapred...
|
|
| 03-28-2008 09:30 AM |
|
|
djole bl
Junior Member

Status:
|
RE: sr 50 se gusi
Imam apriliu sr 50 sa karburatorom, 2006 god, 5000 km i sa njom sledeci problem:
Kad je upalim hladnu pocne da radi na dosta visokom broju obrtaja jedno minut i onda se vrati u normalu (ne znam da li je to normalno).
Kad je ostavim na leru oko minut-dva broj obrtaja se postepeno smanjuje sve dok se ne ugasi. Kad se ugasi ne mogu nikako da je upalim jedno 2 minuta.
Hvala vam unapred...
Moguce da tu stvara problem bas taj karburator sa nepravilnom smjesom, posto fabricki on je DI-Tech , dakle , taj karb je ugradjen naknadno.Odvrni svjecicu i vidi kakve je boje njen vrh...pa javi..tako cemo znati da li je smjesa dobra, siromasna ili prebogata!
ALL WE NEED IS BIKE!!
|
|
| 03-29-2008 11:39 AM |
|
 |
poKle
Senior Member

Status:
|
Hvala vam unapred...
Moguce da tu stvara problem bas taj karburator sa nepravilnom smjesom, posto fabricki on je DI-Tech , dakle , taj karb je ugradjen naknadno.Odvrni svjecicu i vidi kakve je boje njen vrh...pa javi..tako cemo znati da li je smjesa dobra, siromasna ili prebogata!
upravu je, vjerovatno je karb. problem...
a kako to ti kazes da je on fabricki di tech, mozda nije di-tech fabricki?
nisam upoznat sa apriliama, ali znam da su bile neke s karburatorom...
This post was last modified: 03-30-2008 01:20 PM by poKle.
|
|
| 03-30-2008 01:14 PM |
|
|
duki
Junior Member

Status:
|
Imao sam ja ditech pre ovog i nikakvih problema nisam imao. Jedino sam svecicu cesce manjao,na svakih 5-6000km i to je to. Srvarno extra motoric. Prodao ga sa 26000km pa reko da uzmem karburator i sa manje km. Naslusao se prica "prodaj ti to,ta elektronika je sra**,to se kvari,velika je to kilometraza...uzmi karburator". I eto...
Najveca fora je sto mi je motor jos godinu dana pod garancijom a ti likovi koji rade u ovlascenom servisu su katastrofa. Kad sam doneo motor sa redovnog servisa na 4000km vidim da mi kaple ulje iz masine a "majstori" nisu zavrnuli do kraja sraf za ispustanje
Zalio bi se ja njima,sedeo bi im na glavi dok ne nameste (ako znaju uopste) da je servis u mom gradu. Al posto nije,komplikovan mi je prevoz do tamo pa sam hteo da vidim ako je neka sitinica da odradim sam...
|
|
| 03-30-2008 03:22 PM |
|
 |
poKle
Senior Member

Status:
|
Imao sam ja ditech pre ovog i nikakvih problema nisam imao. Jedino sam svecicu cesce manjao,na svakih 5-6000km i to je to. Srvarno extra motoric. Prodao ga sa 26000km pa reko da uzmem karburator i sa manje km. Naslusao se prica "prodaj ti to,ta elektronika je sra**,to se kvari,velika je to kilometraza...uzmi karburator". I eto...
Najveca fora je sto mi je motor jos godinu dana pod garancijom a ti likovi koji rade u ovlascenom servisu su katastrofa. Kad sam doneo motor sa redovnog servisa na 4000km vidim da mi kaple ulje iz masine a "majstori" nisu zavrnuli do kraja sraf za ispustanje 
Zalio bi se ja njima,sedeo bi im na glavi dok ne nameste (ako znaju uopste) da je servis u mom gradu. Al posto nije,komplikovan mi je prevoz do tamo pa sam hteo da vidim ako je neka sitinica da odradim sam...
Neznam kako kod tebe, al bogami jednom decku ovdje aprilia di-tech na mozda 8000 crkla... elektronika... ubrizgavanje... `vatanje za glavu...
|
|
| 03-30-2008 04:54 PM |
|
|
duki
Junior Member

Status:
|
Znam,cuo sam i da da pumpa hoce da zeza...ja sam izgleda ubo neki dobar kad sam kupovao..
|
|
| 03-31-2008 03:27 PM |
|
 |
mirkan_
Member

Status:
|
To sto radi kad je hladan na vecim obrtajima ti je automatski choke ili saug... uvjek ce ti tako radit to je sasvim ok... Jesi filter od zraka cistio zna se i zbog toga gusit... provjeri to...
Peugeot 406 2.0 HDi
|
|
| 04-01-2008 08:00 AM |
|
|
duki
Junior Member

Status:
|
Nisam cistio, valjda su mu menjali filter ovi na redovnim servisima al provericu, ne verujem im nista...
|
|
| 04-03-2008 12:42 PM |
|
 |
poKle
Senior Member

Status:
|
Nisam cistio, valjda su mu menjali filter ovi na redovnim servisima al provericu, ne verujem im nista...
ako ces ga cistiti, ako je u obliku spuzve, izvadi ga, potopi u lavor pun vode, naspi deterdzenta za pranje vesa i operi, i sacekaj da se potpuno osusi.
nek te ne prepada ako bude plaho prljav, mastan, tako to treba...
i jos, kad` ga vracao, na vanjsku stranu filtera (znaci kuda dolazi zrak, pa prolazi kroz filter u motor) namazi tanki sloj dvotaktola, samo onako malo premazi prstom(nemoj ga nakvasiti uljem)
to rade svi a i ja sam, navodno sprjecava da sitna prasina ulazi dalje
This post was last modified: 04-03-2008 02:09 PM by poKle.
|
|
| 04-03-2008 02:04 PM |
|
|
duki
Junior Member

Status:
|
ok,hvala. probacu sad za vikend ako uhvatim malo vremena