Post Reply  Post Thread 
Pages (9): « First < Previous 2 3 4 5 [6] 7 8 9 Next > Last »
SR Gradiska 2.7
Author Message
Kostur
Member

Group: Registered
Status: Offline
RE: SR Gradiska 2.7

Semafor je po meni bio sasvim užasno rješenje upitao bih članove AK Gradiška zašto se odustalo od prvotnog dogovora sa Dasovićem da se iznajmi semafor za 300 eura + dnevnice operaterima?

Quote:
Posted by silverstar

prilikom utvrdjivanja najboljeg vremena na stazi ustanovilo se da crveni kadett iz hr i nas clan alen sa m3 e46 imaju identicno vrijeme 15.017 nakon cega su organizatori zamolili da se dogovore vozaci - ili da podijele nagradu ili da se utrkuju i da pobjednik nosi lovu... alen je insistirao da se vozi ali momak sa kadettom je nasao milion nekakvih izgovora te su na kraju podijelili nagradu...
samo da se zna da nije smio stati na crtu...

Najbolje vrijeme nije bilo 15.017 nego 13.90 sec i postigao ga je Gregor Tuš sa Hondom Civic. Čak sam i ja vozio brže od toga najboljeg vremena kad sam dobio vašeg člana sa m3 e46. (I da, računa se najbolje vrijeme za vrijeme utrke ali staza se kasnije natopila do bola pa nije bilo govora da se ponove vremena sa kvalifikacija)

I momak sa kadettom ima pravo da odbije utrku jer stvarno nema smisla da riskira kvar na svom autu da bi dokazao nešto što uopće nije bitno.

A to da nije smio stati na crtu, trebao bi znati da taj kadett na suhom pravi 13.2 sec... to valjda dovoljno govori...

http://www.amknitro.com Audi S6 2.2 turbo

This post was last modified: 07-03-2006 09:56 PM by Kostur.

07-03-2006 09:47 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Clio RS
Member

RE:  SR Gradiska 2.7

cybernck Wrote:
a kolika je bila nagrada za pobjedu u klasi?

E ovo i mene zanima, a nema odgovora iako je pitanje postavljeno na 4. stranici!

Ovo bi bila moja jedina zamjerka organizatorima, jer sve ostalo je stvarno bilo odlično uzimajući u obzir jako loše vremenske uvjete na stazi i oko nje.
Zato molim da ovaj moj napis organizatori shvate ozbiljno, kao primjedbu vozača koji je ovo primjetio i prošle godine, ali je prešutio do ove godine kada se slična situacija ponovila.

Imam jednu veliku primjedbu i pitanje: NOVČANE NAGRADE!

Na plakatu je pisalo jedno, a u stvarnosti je bilo nešto sasvim drugo.
Nitko nije nikoga tjerao da stavlja na plakat da je nagrada za najbržu klasu 700 KM, a za sve sporije po 100 KM manje (znači 600-500-400-300 i 200 KM). Na utrci je učestvovalo 65 vozača x 40 KM =2.600 KM.
Mislim da je za nagrade ukupno isplaćeno oko 1.800 KM. Pitanje je zašto vozači nisu dobili u nagradama sav svoj novac?????
Ovo zahtjeva dobro objašnjenje!
Ponavljam sve ostalo je bilo super, ali ovo sam prošle godine propustio namjerno izreći bilo gdje, ali sada moram.

AMK NITRO MOSTAR
07-03-2006 10:24 PM
Blade
Senior Member

Ovaj momak sa M3 nebi mogao zapeti Kadetu...Nemam nishta protiv momka al' momacki ga je uzeo Kostur...Audi Power...Laughing

The best drog in the world CS...

Live long CS...
07-03-2006 11:35 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Sike
Posting Freak

RE:   SR Gradiska 2.7

Clio RS Wrote:
Na plakatu je pisalo jedno, a u stvarnosti je bilo nešto sasvim drugo.
Nitko nije nikoga tjerao da stavlja na plakat da je nagrada za najbržu klasu 700 KM, a za sve sporije po 100 KM manje (znači 600-500-400-300 i 200 KM). Na utrci je učestvovalo 65 vozača x 40 KM =2.600 KM.
Mislim da je za nagrade ukupno isplaćeno oko 1.800 KM. Pitanje je zašto vozači nisu dobili u nagradama sav svoj novac?????
Ovo zahtjeva dobro objašnjenje!
Ponavljam sve ostalo je bilo super, ali ovo sam prošle godine propustio namjerno izreći bilo gdje, ali sada moram.

Ja koliko znam prije trke je bilo najavljeno da će u najbržoj klasi nagrada biti 500 KM + 200 KM za najbrže vrijeme (logično je bilo da pobjednik 13 sec klase napravi najbolje vrijeme) = 700 KM. Za sljedeću klasu bi trebalo biti 400 KM, pa 300 KM, 200 KM...

SRCBL
07-04-2006 05:24 AM
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators

1. semafor smo ovaj uzeli jel je zanimljivi za takmicenje,na ovoliku rekaciju bitno je i znanje vozaca,mora da bude koncentrisan i mirne noge na gasu da ne proklize previse.Kako svi prave sa onakvim sistemom kao u Hrvatskoj mi smo se odlucili da radimo ovako,cisto radi promjene i sarolikosti nacina takmicenja na sirem prostoru.

2.nije ti dobra racunica GURU,prvo mjesto je bilo 500 KM + 200 KM za najbrze vrijeme.Posto je podrazumjevalo da ce onaj iz najbrze klase osvojiti i najbolje vrijeme to je zajedno 700 KM.Kako momak sa hondom nije u svojoj trci odvezao ispod 15 sec on nije ni dobio nagradu za najbolje vrijeme,nju su podijelili E46 i crveni kadet.

Komentator je odmah prije kvalifikacija rekao da je najbrze vrijeme ono ostvareno u toku trke.Vremenske nepogode su bile iste za sve.Ako je BMW i kadet sa zadnjom vucom mogao da ide brze od tebe sa 4 po kisi onda je do tebe.Ili nisi na vrijeme krenuo ili si brzinu fulao.Kisa je sve izbrljala ali tako je ispalo.Sve se pretumbalo i pomijesao.

http://www.smchiptuning.com
07-04-2006 06:37 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kostur
Member

RE:  SR Gradiska 2.7

KRVOLOK Wrote:
1. semafor smo ovaj uzeli jel je zanimljivi za takmicenje,na ovoliku rekaciju bitno je i znanje vozaca,mora da bude koncentrisan i mirne noge na gasu da ne proklize previse.Kako svi prave sa onakvim sistemom kao u Hrvatskoj mi smo se odlucili da radimo ovako,cisto radi promjene i sarolikosti nacina takmicenja na sirem prostoru.

2.nije ti dobra racunica GURU,prvo mjesto je bilo 500 KM + 200 KM za najbrze vrijeme.Posto je podrazumjevalo da ce onaj iz najbrze klase osvojiti i najbolje vrijeme to je zajedno 700 KM.Kako momak sa hondom nije u svojoj trci odvezao ispod 15 sec on nije ni dobio nagradu za najbolje vrijeme,nju su podijelili E46 i crveni  kadet.

Komentator je odmah prije kvalifikacija rekao da je najbrze vrijeme ono ostvareno u toku trke.Vremenske nepogode su bile iste za sve.Ako je BMW i kadet sa zadnjom vucom mogao da ide brze od tebe sa 4 po kisi onda je do tebe.Ili nisi na vrijeme krenuo ili si brzinu fulao.Kisa je sve izbrljala ali tako je ispalo.Sve se pretumbalo i pomijesao.

Ne znam zašto vi mislite da je semafor zanimljiv, meni nije uopće ne znam kakvo znanje podrazumijevaš pod polaskom crveno-zeleno?
Mislim da bi bilo bolje da je što manje šarolikosti da se natjecatelji mogu priviknuti na semafor na svim utrkama kupa.
I ne prave svi semafore kao u Hrvatskoj nego Hrvatska pravi semafor kao u cijelom street race svijetu pa tako bi valjda trebali i mi.

A bmw i kadett su napravili bolje vrijeme od mene znaš zašto? Opet zbog semafora i zbog nepostojanja foto ćelija koje poravnavaju auta. Šta mi se desilo? Već stao, držim pun gas 10 sec, a onaj mali ispali "ajde se pomakni još naprijed!" Rolling EyesRolling Eyes i dok sam ja pustio pa opet stisnuo u tome se OBA svijetla već promijenila... gotovo.

Guru će vjerovatno imati još nešto reći na ovo jer sam primjetio da ni po ovom sistemu nagrade opet ne štimaju.

Napomenuo bih da apsolutno mislimo najbolje u cilju da poboljšamo kvalitetu natjecanja i ne želim da ispasne da prigovaramo i blebetamo bzze najbolje bi bilo da se usaglasimo za te nagrade nek budu svugdje iste i gotovo.

http://www.amknitro.com Audi S6 2.2 turbo
07-04-2006 07:55 AM
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators

sta sad da ti kazem,sta je tu je.Vidjecemo dalje kako ce biti.
pozdrav

http://www.smchiptuning.com
07-04-2006 09:01 AM
Dottore
Jel te baca..!?

Status: Away

@ Amer-STI slaba mi financijska slikaEvil or Very Mad tako da bi se samo patioEvil or Very Mad
Astra ti je za 10 +8) svaka čast

Evo mali video, sklepao sam na brzinu...To Hondagirl Very Happy http://rapidshare.de/files/24907639/SR_G...6.wmv.html

Attached File(s) Thumbnail(s)

This post was last modified: 07-04-2006 10:55 AM by Dottore.

07-04-2006 10:24 AM
Dottore
Jel te baca..!?

Status: Away

....

Attached File(s) Thumbnail(s)

07-04-2006 11:04 AM
R19
Crvena mamba

Po slicicama se vidi da je bilo pravo dobro i da je bilo super vozilica.
Samo mi je zao sto je bila kisa pa je malo "pokvarila" rezultate.
A s druge strane mi zao sto ne dodjoh upravo zbog te kise...8)

07-04-2006 12:17 PM
Pages (9): « First < Previous 2 3 4 5 [6] 7 8 9 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Japanac pobjednik sarajevskog SR-a Afr0maN 18 715 11-26-2008 07:20 PM
Last Post: Mi%u0161el
  AK Gradiska - party 25.11 (subota) KRVOLOK 48 2,205 12-04-2006 01:27 AM
Last Post: Mafia_VR6
  Pista za SR u Zalužanima Sike 22 1,103 11-29-2006 07:29 AM
Last Post: pajero1987