|
SR RIJEKA
|
| Author |
Message |
Vladimir
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
SR RIJEKA
Gledam rezultate SR Rijeka i vidim da je npr. pobjednik klase 15-15.999
sec. napravio vrijeme 14.904 zar on nije prebačen u bržu klasu ili diskvalifikovan .
Zna li neko ima li nekih novih pravila i slično.
The Power Of Dreams
|
|
| 08-03-2005 09:37 AM |
|
|
Clio RS
Member

Status:
|
Promjene prvila nema!
To što si vidio vrijeme 14,909 u klasi 15 je moguće jer se radi o finalnoj utrci. Dakle, u finalu je dozvoljeno probijanje klase, tj. bilo koje vrijeme je dozvoljeno. Dok u polufinalu to nije dozvoljeno, ustvari u Osijeku su dopustili a u Rijeci izričito nisu dopustili.
Pravilnik o 402 SR utrkama u Hrvatskoj je jasan - u finalnoj utrci nema probijanja klase. Pobjednik finala je onak koji ostvari bolje vrijeme!
AMK NITRO MOSTAR
|
|
| 08-03-2005 10:45 AM |
|
 |
elvir
Posting Freak

Status:
Away
|
Meni je glupo ono sto mjere vrijeme reakcije..i bilo je stimanja bas na osnovu tog vremena..konkretno momak sa plavom corsom (starom) je zbog toga ispusio foru..
http://www.bhrenaultclub.com
|
|
| 08-03-2005 01:01 PM |
|
 |
Clio RS
Member

Status:
|
Meni je glupo ono sto mjere vrijeme reakcije..i bilo je stimanja bas na osnovu tog vremena..konkretno momak sa plavom corsom (starom) je zbog toga ispusio foru..
Ako kužite princip rada semafora, ond ćete shvatiti da je to vrijeme reakcije od momenta kada se upali treće žuto svjetlo +0,50 sekundi. Nakon tog perioda se pali zeleno svjetlo. E sad auto koje stoji na startu, prednji kotači mu se nalaze između senzora, jednog iza kotača i jednog ispred kotača. Samo što ti razmak između tih senzora dopušta da se kotač postavi i malo prema prednjem senzoru, ili prema zadnjem senzoru. Zbog toga postoji mogućnost, ako se kotač postavi tik do prednjeg senzora, da usljed turiranja motora, dođe do ranijeg pomicanja vozila prema senzoru i onda kada je kotač uz njega on daje informaciju da je vozilo krenulo. Vrijeme reakcije koje je manje od 0,500 sekundi znači paljenje crvenog svjetla.
Momak u Corsi kojeg spominješ je popušio crveno svjetlo upravo radi toga, jer dok se postavljaona startu prešao je preko prednjeg senzora pa se morao vraćati malo unazad. Tako da se postavio tik uz prednji senzor. Kako staza u Rijeci visi prema cilju on je na drugom žutom aktivirao senzor i popušio crveno svjetlo. To sam baš gledao!
Mislim da je vrijeme reakcije vrlo bitno za nas vozače. Osobno meni je vrlo bitno da znam kako sam startao. Subjektivno se možemo i zeznuti da smo dobro ili loše startali, ali vrijeme koje ti izbaci senzor je isto za sve. Ako sam vidio da loše startam i da mi je reakcija 0,900 onda ću krenuti ranije nego u prošloj utrci itd.
A što se tiče manipuliranja vremenima, pa organzator uvijek može manipulirati vremenima i reakcije i ukupnim. Tko to može od nas vozača provjeriti. Zato se i tražilo da na cilju bude semafor sa vremenom koje će odmah pokazati vozaču njegovo odvezeno vrijeme. To će biti najvjerovatnije usvojeno za iduću sezonu.
AMK NITRO MOSTAR
|
|
| 08-03-2005 02:55 PM |
|
 |
cybernck
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
i meni nije bilo najjasnije vrijeme reakcije, ali mislio sam da se mjeri
od ZELENOG svjetla do prekida celije, jer tako znas koliko kasnis za
idealnim startom. ali zbog toga mi nije bilo jasno zasto je reakcija
manja od 0.5sec rani start .
dakle, da sumiramo, ako imas reakciju 0.6, onda je u principu reakcija
nakon zelenog svjetla 0.1? to mi mi bitno da bih mogao izracunati koliko
je neki auto brz, kada bi bio cisto quarter mile drag, bez reakcije.
[205]
|
|
| 08-03-2005 11:34 PM |
|
 |
mrgud
Junior Member

Status:
|
2 cybernck čuo sam da je tako i u atletici... znam, glup primjer... ali smatra se da ljudsko oko i živćani sustav ne mogu napraviti reakciju u kraćem vremenskom roku od ,5s... odnosno, da zeleno svjetlo zakasni nešto više od pola sekunde, auto bi ipak startao... Znači da vozač kreće ranije...
po meni je to glupo--- šta, pa nek se čovjek izvještila i HOP... šta, sve stvar štoperice... neka kreću i sa 0,001 s dok god je iznad...
FSB Racing Team
|
|
| 09-14-2005 08:23 AM |
|
|