Post Reply  Post Thread 
Pages (5): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 Next > Last »
Sta je SR BH (auto)sportu
Author Message
Kostur
Member

Group: Registered
Status: Offline

Sve sto imam da kazem je

FLIK KRALJ SI!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.amknitro.com Audi S6 2.2 turbo
11-01-2004 01:31 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kenan
Senior Member

Pricajuci o policiji i o ponasanju predstavnika MUP-a HNK, mislim da grijesite.
Ako sam dobro shvatio, policiji prigovarate slijedece:
1. da nije kontrolisala kretanje gledalaca
2. da je prijetila obustavom dogadjaja
3. i da je trazila pomjeranje publike samo na jednu stranu

E sada, ako je to sve, uz naravno ogradu da nisam bio na licu mjesta pa mozda nisam dobro niti razumio, ponasanje policajaca po tackama 1 i 2 je potpuno regularno!
Naime, kada se podnosi zahtjev za odrzavanje manifestacije bilo kojeg tipa, organizator na sebe preuzima obavezu da osigura neophodne sigurnosne elemente. MUP cak moze traziti i izradu sigurnosnog elaborata ako je neki komplikovaniji dogadjaj u pitanju. Recimo kod rallija i brdskih trka to je (ili bi trebalo biti) u sastavu tzv Licence staze.
Kada MUP to odobri, policija vise nema nadleznost nad prostorom te manifestacije, vec organizator. To znaci da je po tacki 1 organizator morao angazovati redare da uvode red medju publikom. To nije posao policije.
Ali jeste da prati da li se manifestacija odrzava po zadatim uslovima! Sto znaci da ako organizator ne kontrolise situaciju, u ovom slucaju ne kontrolise publiku, policija moze prekinuti manifestaciju! O cemu se radilo u tacki 2.
Naravno, tacka 3. je van svake pameti, sem ako prilikom izdavanja dozvole organizatoru nije receno da publika moze biti samo sa jedne strane?!
Ovo pisem vise kao napomenu buducim organizatorima.
I nemogu da vjerujem da sam napisao post u koje branim pripadnike MUP-a?! Confused
Very Happy

11-01-2004 01:41 PM
dr
Posting Freak

Status: Away

Ja', stvarno!
Koji ti je? Very Happy

11-01-2004 01:45 PM
Sike
Posting Freak

lucozade Wrote:
sike, hehehe, mislio sam na street race u bl i slicne stvari, to me zanima!

Aha, to. Pa ovaj Street Race se održavao negdje na pola puta između Gradiške i Banja Luke - tako da je to to.

11-01-2004 02:38 PM
MAZAMALI
Senior Member

lucozade Wrote:

Sike Wrote:

lucozade Wrote:
Sike, sta bolan krug u Banjaluci, zar se i tamo nesto desava, mislim skontao sam iz vasih postova prije neke rasprave o krugu ali nikad nista se nije organizovano desavalo, nego samo onako, ocemo li, ajmo!!! jel to???

Laughing Pa najveća auto-moto trka u BiH se dešava u Banja Luci (za šampionat SCG i BiH) okupi svaki put oko 20.000 ljudi. Ti baš nisi u toku. Wink

sike, hehehe, mislio sam na street race u bl i slicne stvari, to me zanima!

Krvolok, sorry man, nisam znao da je taj SR u gradisci bio prvi legalan.
Nego, koliko unaprijed se organizuju ti SR-ovi, mislim svarno bih volio naci neke informacije par nedelja unaprijed, mislim kad se organizuje tako neshto onda se bacaju reklame i obavjestenja (ne na tv naravno) bar dva mjeseca prije, pa ono ima ljudi da se ne mogu organizovat za dve sedmice da bi dosli na SR, plus prijave i ostalo!

da vam kazem sto se tice raklama i cijelog STREET RACEA MOSTAR

Sve smo napravili za 20 dana kad smo poceli imali smo 2 eura u dzepu i zamolbu za street race ..........ali rekli smo napravicemo ga pa makar grad naopako okrenuli..........i igrom slucaja sponzori su dolazili nekako sami od sebe jer mi vec 3 godine popularni u hercegovini tj nasa pista u mostaru tako da mislim da smo u pravi momenat krenuli sa organizacijom........a sto se tice medija ma ko ce nekim momcima koji "divljaju s autima" ispucati reklamu na TV besplatno jer nismo imali ni eura u dzepu sve sto smo ulagali posudivali smo.....a na proljece vjerujte da ce reklama biti na savakoj TV postaji u bosni i hercegovini ....a novine da i ne spominjem ........

http://www.amknitro.com
11-01-2004 03:35 PM
MAZAMALI
Senior Member

i jos nesto

HVALA PUNGASu na SVEMU

http://www.amknitro.com
11-01-2004 03:36 PM
tori
Junior Member
**

sixpack Wrote:
brdski ili bilo kakav sampionat je ipak trkanje pa kako god ono bilo a ovo je voznja po pravcu koja traje 20 sekundi.Ai kakvo je to trkanje sjedi daj gas i ko ima jace i brze auto on u pravilu pobijedi,dok je brdo ipak uzbudjenje i znanje i naravno vjestina

Dečki u potpunosti se slažem sa six-om, brdo ipak zahtjeva više i znanja i napora i srca (da ne kažem m..a), puno je više opterećenja i na auto i na vozača, dok je SR ipak takmičenje auta i ko je kako pripremio svoje, više znanja i spretnosti od vozača u svakom slučaju zahtjeva OSV. Zato vas molim nemojte uspoređivati naše brdo sa SR ma kakvo ono bilo i omalovlažavati ga na takav način. Nisam protiv SR-a jer volim sve oktanske ''sportove'' ali ipak to je više atrakcija negoli šta drugo.
hvala PUNGAS-u što nam omogućava sve ovo.

11-02-2004 07:54 AM
Kostur
Member

Pa nije nitko rekao suprotno, normalno da brdo zahtijeva vise znanja, napora i srca, sve je to ok, ali govorili smo cisto o atraktivnosti i gledateljima, evo recimo bio sam na ovoj zadnjoj brdskoj utrci u Mo i bila su tako reci sva tri gledatelja. I nisam nista vidio, mozes odabrati, start, cilj ili sredina i opet ne vidis nista.

Ali SR je ipak nesto drugo, sve ti se odvija pred nosom, adrenalin tece potocima, napetost raste... GGGGAAASsssssssssssss.....

http://www.amknitro.com Audi S6 2.2 turbo
11-02-2004 08:53 PM
dr
Posting Freak

Status: Away

Iskreno receno, najvise volim road (sto svakodnevno pokazujem u praksi Twisted Evil ), al' da bi vidio sve na jednoj npr. rally etapi, treba "58 kamera i 2 helikoptera".
U SR-u je zgodno to sto se sve odigrava u vidnom i slusnom polju, a ni nos ne ostane zapostavljen Very Happy

11-02-2004 09:05 PM
ThunderBird
Banned

Group: Banned

hehe, istina... zato Thunder voli drag race... ali... ima jos nesto

mi smo svasta radili, nismo samo gledali race...

Ekipa DTT-a (naravno mene nema, ja sam iza kamere)

Golf

Ponosni vlasnici auta

"Ono" sto unistava kamenac u bubregu

I naravno, jos jednom guzva

pozdraVW

DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
11-02-2004 09:13 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Winner_first_h4h Street Race sezona u BiH je pocela Terminal 1 212 08-08-2008 01:52 PM
Last Post: MAZAMALI
Icon_question Je li sutra u SA... Street race??? pajero1987 13 929 09-18-2007 05:53 AM
Last Post: goran16v
  jedan auto manje u klasi 13-14 :((((( MAZAMALI 22 1,278 01-27-2007 07:50 PM
Last Post: Terminal
  Pista za SR u Zalužanima Sike 22 1,023 11-29-2006 07:29 AM
Last Post: pajero1987
  Pojasnjenje glede anketa za SR Edis Jasarevic 0 241 10-22-2006 09:24 AM
Last Post: Edis Jasarevic

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: