Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 [2] 3 Next > Last »
sta mislite o FW26???
Author Message
AugustuS
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline

ma konto sam da to ne bude kao sa MP4-18.ovaj bolid je ipak pokazao da ima potencijala.bilo je nekih sitnijih problema ali nista posebno.
williams samo naprijed Smile
a kako su ovi krenuli sa revolucijama sta li ce ferrari izmislit Smile

BMW power...
01-07-2004 09:02 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Hakkinen01
Member

Dobar vam je ovaj bolid,ali je naš bolji i brži 8)
Što se tiče Ferraria; od njih ne očekujem da će napraviti nešto spektakularno.,a ni brzo...ove sezone smatram da će McLarenu jedini pravi protivnik biti Williams.,no vidjećemo kada počne sezona.

01-08-2004 01:01 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kimi
Senior Member

Eh od jučer je i Williams na stazi u Jerezu, a od danas će Mclaren i Williams voziti zajedno i biti će zanimljivo za vidjeti kakva će usporedna vremena imati novi bolidi ove dvije ekipe, iako ta vremena ne moraju značiti ništa posebno, ali to bi mogla biti mala satisfakcija pred početak sezone.

Naravno da napomenem, i na stazi u Jerezu Mclarenov novi bolid je oborio rekord staze.

Rekord staze u Jerezu - Pedro de la Rosa - Mclaren Mercedes MP4-19 - 1m16.210s.

Montoyino jučerašnje vrijeme ja iznosilo 1m16.847s što je veoma dobar početak. No ima tu još mnogo posla za sve.

Još jedan podatak. Montoya je sa novim bolidom FW26 bio brži od Felipe Masse u Ferrarijevom bolidu F2003GA za čak nevjerovatnih 2,155s.

No od Ferrarija očekujemo tek pravo stanje kada dođe novi bolid.

Ayrton Senna da Silva
The fastest man on earth....
01-08-2004 09:21 AM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

nemojmo biti nerealni.. Dok su Williamsovi vozaci testirali maksimalnu brzinu i te zafrkancije, Ferrarijevi vozaci su radili an razvoju guma za narednu szonu. Tako da taj podatak o sporijem vremenu ama bas nista ne znaci.

Ako se sjecate Ferrari F2003 GA je bio stalno sporiji do ostalih na testiranjima a konacne statistike na kraju sezone 2003. godine govore da je taj bolid bio brzi od Mclarenovgo i od Williamsa

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
01-08-2004 09:54 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kimi
Senior Member

U pravu si ti Edise, ali baš kad si spomenuo testiranje pneumatika, tu bi vi mogli na veliko izgubiti. Jučer je samo Ferrari bio na stazi, a danas će biti i Sauber (mislim) koji opet ne može Bog zna koliko puno pomoći u razvoju. Jeste da imaju tu novu tehnologiju, svašta nešto, ali daleko je još Sauber od ekipe koja može Bridgestonu mnogo pomoći.

Ayrton Senna da Silva
01-08-2004 10:12 AM
airman1
Member

Kimi Wrote:
U pravu si ti Edise, ali baš kad si spomenuo testiranje pneumatika, tu bi vi mogli na veliko izgubiti. Jučer je samo Ferrari bio na stazi, a danas će biti i Sauber (mislim) koji opet ne može Bog zna koliko puno pomoći u razvoju. Jeste da imaju tu novu tehnologiju, svašta nešto, ali daleko je još Sauber od ekipe koja može Bridgestonu mnogo pomoći.

Jah, bas ce puno pomoci Michelinu luzeri poput Minardija, Jordana i Jaguara! Hajd ova top tri tima jos i nekako. Mislim ne treba precjenjivati rezultate testiranja, tu se i onako radi o finom podesavanju guma od prosle sezone. osim toga ove sezone se ocekuje redovno tri puta u boks pa gume i tu gube na znacenju u onom smislu u kojem su bile ove i prosle sezone, osim toga ako cemo pravo ko je vise o sebi naucio prosle sezone Bridgestone ili Michelin? Mislim Bridgestone moze samo naprijed dok Michelin nece moci puno odmaci od onoga sto je uradio prosle sezone. Vidjet cemo. Testiranje je jedno a trka sasvim drugo. Pouzdanost ce opet biti jedan od kljucnih faktora. Vidjet cemo kako novi format treninga odgovara nekim vozacima, a opet ukazujem na cinjenicu da JPM odlazi u McLaren i sumnjam da ce mu FW dopustiti da odnese br 1 sasobom, zato gledajte malo u Ralfa. Srecom Ralf je opet pouzdan k'o domobran, pa to i nije neki problem. Vidjet cemo ya par mjeseci. Mozda DC iznenadi sve, mozda ce se sabrat i probati nesto uraditi, nesto kao labudji pjev. Ko zna.

To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
01-08-2004 12:39 PM
Kimi
Senior Member

airman1 Wrote:
Jah, bas ce puno pomoci Michelinu luzeri poput Minardija, Jordana i Jaguara! .

Shocked Shocked Shocked Shocked Otkada Minardi i Jordan voze na Bridgestonu Shocked Shocked Shocked Shocked

Ayrton Senna da Silva
01-08-2004 06:33 PM
airman1
Member

Kimi Wrote:

airman1 Wrote:
Jah, bas ce puno pomoci Michelinu luzeri poput Minardija, Jordana i Jaguara! .

Shocked Shocked Shocked Shocked Otkada Minardi i Jordan voze na Bridgestonu Shocked Shocked Shocked Shocked

Pa i ne voze. Mislim namjera je bila pokazati da ovi mali timovi inece moci nesto doprinijeti Mochelinu da razvije "sampionske" guma za Williams ili McLaren. Cak se razmislja o tome da li Michelin moze isporuciti dovoljno guma za sve, obzirom da je i BAR sad kod njih. Mislim da Michelin, ili barem posredno Williams i McLaren nece vidjeti neke hasne od rezultata testiranja koje obave Jordan, Minardi ili BAR, cak ni Ford koji je otiso naprijed nije na istom nivou. Uostalom svaki auto zahtijeva drugacije gume, ovisno o aerodinamici i setapu, tako ta sva ta sila testiranje, barem sto se mene tice moze biti obicni BS. S druge stran Bridgestone ima obavezu se skoncentrisati na samo dva tima i to za prave na samo jedan i dati im anjbolje sto mogu, odnosno optimizirati svoj proizvod za samo jedan ti bez potrebe da se prave ikakvi kompromisi. Daklem svi su opet isti. Ili barem slicni. Jedni ce dobiti puno brojeva koji najvaznijim korisnicima nista nece znaciti, a sad ruge strane Bridgestone ce praviti gume koje ce koristiti sauber koji ce voziti 2003GA ove sezone i za novi Ferarri. Ludnica.

To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
01-09-2004 12:13 AM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

jeste ali bez bozira sto su ovi relativno slabiji timovi, to ne znaci da ih ne mogu iskoristiti za neke testove. Bridgestone sada treba vise nego ikada testnih kunica a nema ih.

Kada nisu mogli kroz prosle dvje godine narpaviti neki vidni napredak i oderat michelin sumnjam da ce to moci sada uraditi sa samo jednim timom koji daje prave inpute i u osnovi za koga i prave gume.

Ja bi volio da grijesim, ali mislim da ce Michelin naredne godine biti jaci no ikad

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
01-09-2004 09:33 AM
Kimi
Senior Member

Vidi ovaj podatak, mada ni on ne mora ništa značiti, ali eto.

Luca Badoer i Felipe Massa (oba Ferrari) zajedno su jučer na stazi u Jerezu odvezli 151 krug, dok je sam Jarno Trulli odvezao skoro koliko i oni, točnije 132 kruga.
Još uz Trullija, Michelin je imao sedam vozača jučer na stazi, a oni su svi zajedno odvezli 546 krugova, zajedno sa Trullijem 678 krugova.

Nije malo zar ne.

Ayrton Senna da Silva
01-09-2004 05:14 PM
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Icon_idea STA NAS CEKA U F1 U NOVOJ SEZONI???? Rainman 10 295 10-05-2007 02:02 AM
Last Post: airman1
  Sta bi bilo Edis Jasarevic 31 1,455 01-19-2006 02:32 PM
Last Post: chance
  Novi F1 team sta mislite???? Procesor 10 900 11-09-2005 10:38 AM
Last Post: daworrr
  Sta mislite o ovoj slici... Sead_Huseinovic 3 415 02-17-2004 01:18 AM
Last Post: apex5
  Dobro momci sto vi mislite.. mihael 6 244 01-20-2004 08:13 PM
Last Post: zlatiborac

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites