|
Sta vi mislite?Citroen Picasso u pitanju
|
| Author |
Message |
lahor
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Sta vi mislite?Citroen Picasso u pitanju
U pitanju je picasso 1.8 16v , 175000 km , prosao tehnicki sredinom decembra 2007..Prvo te podatke da navedem pa onda ono sto primjecujem i volio bih da znam sta mi je ciniti...
Prvo, kad vozim i pustam gas cujem kao neki slabiji zvuk "tak" i to ,mescini ,pri nizim brzinama.To ponekad cujem i kad palim auto(i da navedem da nemam nikakvih problema s paljenjem, ono fol, iz prve pali). Neki mi kazu da mozda neki drzac auspuha nije oslabio pa kad pustam gas on se na tren dodirne s nekom drugom metalnom povrsinom..
Drugo, kad krecem u prvoj i kad je auto zagrijan ono ko malo zatrese(dok je hladan ide ko podmazano)...Jedan momak ovamo (inace mehanicar) mi je onako , posto sam mu dao samo da ga na brzinu provoza i kaze svoje prvo misljenje(posto sam auto i uzeo polovinom decembra) kaze da je , s obzirom na predjenu kilometrazu malo lamela oslabila(al da u sustini i nije veliki problem za sad) ..Da napomenem da auto dobro vuce i "zalijepi te za stolicu" kad mu das jaci gas pri kretanju ili kad ga nagazis drugom( podsjeti me na startnost mog stojadina , heheh) , al opet ni pored iskustva ne mogu da izbjegnem to treskanje pri kretanju pa me malo nervira...
Trece, kad okrecem volan "puni" i kad ga bas zaokrenem puni cujem neki zvuk, to ne mogu da objasnim rijecima al eto ko skripanje i kao da ga zadrzava da ne podje...Dok nije pod punim apsolutno nista ne cujem i stvarno je lagan na volanu(do te tacke punog okretanja)...
Cetvrto, kad se tek upali cuje se jedno pola minute, dok se ne zagrije ,skripanje remena(al posto sam ja to znao cuti i na proslim autima ) kontam da je do onog remena alternatora i onda prestane .Kad mu dajem poslije gas on povuce ali mi zvuk uz zvuk motora prenese jos nesto sto sam prije slusao ko kad auspuh malo progori, mada mislim da je to do te remenice alternatora...
Et, ako imate kakav savjet , da me onako obavijestite o tome sta bi moglo biti , koliko bi eventualno , otprilike, kostali ti zamjenski dijelovi itd..Bord kompjuter mi ne pokazuje nikakvu gresku i to sve se u sustinii ne primjeti al ja kao vozac i vlasnik tog auta , normalno sve to osjetim i vidim ...POzdrav i sorry na ovolikom postu
This post was last modified: 01-30-2008 06:24 AM by lahor.
|
|
| 01-30-2008 06:21 AM |
|
|
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Status:
|
RE: Sta vi mislite?Citroen Picasso u pitanju
1. zategni remen,
2. provjeri servo pumpu,
3. provjeri nosače motora/mjenjača,
4. javi koliko imam tačnih odgovora.
"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
|
|
| 01-30-2008 06:48 AM |
|
 |
fastmf
Hota Racing

Status:
|
set kvacila (trese potisna)
and the road becomes my bride.....
i"ve stripped of all but pride so in her i do confide....
and she keeps me satisfied........
|
|
| 01-30-2008 10:12 AM |
|
|
Faya_M5
Posting Freak

Status:
Away
|
za to kad skrenes volan ti je servo pumpa sjebana....radi ona i tako, samo sto se eto cuje taj zvuk...najbolje bi je bilo promijeniti...za ostalo nisam neki strucnjak tako da ne znam najbolje...
The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
|
|
| 01-30-2008 04:16 PM |
|
 |
mali_svaler
Member

Status:
|
Remen krut zbog hladnoce pa skripi. Mozda ga treba zamjenuti ili dotegnuti. Ukoliko je uredu onda samo premazat sa wd 40 (neki koriste navodno i sapun). To za motanje servo pumpa. Pregledaj da slucajno auspuh negdje ne dodiruje sasiju.
|
|
| 01-30-2008 10:22 PM |
|
|
faya69
Senior Member

Status:
|
ljudi su ti vec sve rekli...znas li kad je mjenjan remen? mozda bi ga bilo pametno promjenit, ili samo dotegnut ako je skoro mjenjan...i kosto ljudi kazu servo pumpa i set kvacila...namirio si se na dobro auto druze, valja ti to za pocetak sredit, ipak je puno preso...motor ce jos trajat al ti neki potrosni dijeli se moraju sredit jbg...nebrini za price sto se tice citroena, nisu tolko skupi dijelovi, a i manje se kvari od nekih drugih puno razvikanijih auta...sretno, i da ga se navozas...
...nije bila lijepa, al imala je para...dakle, bila je simpaticna....
|
|
| 01-31-2008 10:11 AM |
|
 |
lahor
Junior Member

Status:
|
Nisam ga puno ni platio(4200e, 11 .mjesec 2000, dig klima itd) , a posto je isao jedan autolimar samnom i rekao mi da nikad udaran nije , odlucio sam se za njega..Ovo i nisu neki problemi ,posto taj zvuk od serva cujem samo ponekad(mozda fali i ulje, nisam gledao , a mrsko mi ovih dana jer je izuzetno hladno i vjetrina neka pushe)...Za ono sto tupka i sto mi zatrese malo kad krecem ili kad drugom prelazim preko neravnina(to sam imao i na golfu kad mu je bio oslabio jedan od drzaca motora) pa je moguce i da je to...A sto se tice samog auta, vjerujte da odavno u nesto komotnije nisam sjeo ...Pola sata sam akumulator trazio dok nisam pogledao u knjige i vidio da je , vjerovatno , ispod prednjeg suvozacevog sjedista(ako sam dobro preveo)..Motor je besprijekoran i sve ostal radi odlicno sem tih (kako mi jaran kaze:"Ma to su sitnice") za usi ne finih zvukova...
|
|
| 01-31-2008 02:09 PM |
|
|