|
Stanje na putevima...
|
| Author |
Message |
herkules
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Stanje na putevima...
Izvjestaj o stanju na putevima....
Jednom rijecju UZAS...Vracam se sinoc iz Bihaca oko 17h i na samom izlazu iz grada kolona duga 2km...Saobracaj u oba pravca blokiran i ja pun gas preko citave kolone...naravno 30km/h klizavo je ajd zdravo...
Pa presao sam jedno pola kolone i onda se ugnijezdim kad sta je bilo...Golfa2 stigao A6 i malo ga nabio u branik nista strasno ali su blokirali citav put...Dok nije dosla policija i za 15min razjurila bagru...hehe...Od Bihaca pa sve do Prijedora je padala ledena kisa i po onako zaledjenom putu pao je snijeg...Uslovi kao na slalom stazi.Na samom izlazu iz Novog grada priblizavam se Audiju 100cc zamalo ga nisam poljubio s druge strane parkiran Kombi Renault Master.Kad imam sta viditi Jaro iz Hrvatske sa Puntom sletio u jendek dubok 1.5m.I zovu ljudi da pomognemo da ga ispravimo na tockove.3ljudi u autu je bilo zarobljeno...I nas Trojica zaljuljamo sepet i op na tockove...Na autu vidljiva materijalna steta ali svi su zivi i zdravi.Produzim dalje kad poslije Prijedora opet Auto u Jendeku(Kanalu) ali nema nikog bice da se davno sjarugao...I Ulazim u BL kad na raskrsnici Saobracajka ajd zdravo Kombi Renault se skucao u Golfa2 direkt u suvozaceva vrata.Golf negirao pravo prvenstva.Od golfa nista nije ostalo...Za neka 3h voznje svega sam se nagledao,Prava EKSKURZIJA..hehehe
Eto da malo podijelim sa vama jucerasnje dozivljaje MACKA TOSE...hehe
...0-100KM/h 9.3sec 402m-17.2sec
Testirano G-techom
This post was last modified: 12-25-2007 07:55 AM by herkules.
|
|
| 12-25-2007 07:51 AM |
|
|
Rainman
Clan AMK PUNGAS

Group: Administrators
Status:
Away
|
RE: Stanje na putevima...
Ma neznam sta bi ti prijatelju moj rekao , ljudi izgleda nemaju osjecaja da snijeg pada da je klizavo , voze najnormalnije, mislim opali po gasu i kocnici , tako da i nije cudo sto ima ovako puno udesa.A recimo ljudi koji dolaze na skijanje iz Hrvacke i ne snalaze se bas najbolje po snjegu, u sto sam se licno uvjerio ,jer imao sam goste iz Hrvacke gore na Vlasicu , bilo je zorova dok sam ih dokopeljao do vikendice.
Alfa ce uvijek biti guja na cesti!!!
|
|
| 12-25-2007 08:22 AM |
|
 |
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Status:
|
Opet kažem, s obzirom kakvi se auti voze, na kakvim gumama i s kakvim mentalnim sklopovima za volanom, stanje je ekstra dobro.
@Rainman: nije HrvaCka, no HrvaTSka.
"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
|
|
| 12-25-2007 10:29 AM |
|
 |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
Ma neznam sta bi ti prijatelju moj rekao , ljudi izgleda nemaju osjecaja da snijeg pada da je klizavo , voze najnormalnije, mislim opali po gasu i kocnici , tako da i nije cudo sto ima ovako puno udesa.
uuuu, treba da vidite bogalje po Beogradu
mislim, ima tamo jako puno dobrih vozaca, ali ih je dooosta retardiranih za volanom
da vidite shokove, udese i kolapse kad padne kisha, a da ne govorim o snegu i ledu
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 12-25-2007 10:49 AM |
|
 |
Francuz
Senior Member

Status:
|
Kako si krenuo sa izvjestajem i pomoci na cesti , ocekuj za koji dan PM od AMK BiH.
Efikasniji si od njih
Opel Astra 1.7 DTI 16V
Garmin Nuvi 760TFM
|
|
| 12-25-2007 12:10 PM |
|
 |
Hybrid
Posting Freak

Status:
|
Ma i ja sam se nagledao po sarajevu prekjuce 3 saobracajke u 500m...masna cesta bila i ljudi neznaju dozirati kocnicu nego upri u nju pa kad stane stane...uzas...
A kad snjeg padne, debila ima koji mogu komonto izac i gurat auto (jer bi brze isli tako) useru se ko da sante leda padaju a ne snjeg....Ako nemas ispravno auto i gume, sjedi na tramvaj i vozaj se, najbrze ces tako stici...ali ne kod nas se svi pametni prave
Snimam kucna videa besplatno, nosim alat sa sobom
|
|
| 12-25-2007 01:35 PM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
Ja to sve uslikam ali onda skontam ako krenem stavljati na forum otvorit ce edis rubriku crna hronika...hahahaaaa...ludnica je ali sto rece Civic sta se sve i kako vozi super je ovo stanje...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 12-25-2007 08:45 PM |
|
 |
Bibbi
Member

Status:
|
..Idem danas iza kamiona...kamion k'o kamoion, gazi ''prtinu''...
Sve je bilo O.K. dok je hvatao zeleni val...prvo crveno svjetlo, vozi se 40km/h, leze na kocnicu i lagano zviznu zadnjim krajem u branik...a do tada ekstra vozio, sa laganim kocenjem, na vrijeme.
Ja ga gledam i pricam sam sa sobom :'' Pusti kocnicu, stat ces, pusti kocnicu i stat ces...''
"...nama treba neki biznis!"
|
|
| 12-25-2007 10:25 PM |
|
 |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
..Idem danas iza kamiona...kamion k'o kamoion, gazi ''prtinu''...
Sve je bilo O.K. dok je hvatao zeleni val...prvo crveno svjetlo, vozi se 40km/h, leze na kocnicu i lagano zviznu zadnjim krajem u branik...a do tada ekstra vozio, sa laganim kocenjem, na vrijeme.
Ja ga gledam i pricam sam sa sobom :'' Pusti kocnicu, stat ces, pusti kocnicu i stat ces...''
ljudi panicno odreaguju, bez grama prisebnosti
jednostavno psiholoski momenat koji se trenira ne bi li se prevazisao u kriticnim situacijama
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 12-26-2007 06:22 AM |
|
 |
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Status:
|
Zato se fino zimi ode na prazan parking ili šta slično i pri manjim brzinama vježba reakcija vozila u takvim uslovima. A ne aktivirat' ASS (ako stane stane), pa šta Bog da. O ispravnosti vozila, kvaliteti i starosti guma, te pritiska u istima da ne govorim. Što reče Hybrid, ako nisi spreman ima tramvaj. Karta je puno jeftinija od kazni i limara. Ako si "faca" ima i taksi, pa pričaj kako ti je mrsko čistit' snijeg.
"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
|
|
| 12-26-2007 06:29 AM |
|
 |
|
|