|
Street race BiH liga
|
| Author |
Message |
cybernck
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
|
| 05-23-2005 09:59 AM |
|
|
Vladimir
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
klasifikacije po vremenima su ok
ali sta ako neko vozi ispod svoje grupe vremena
diskvalifikacija?
A šta ako se trka neko ko ima vrijeme 15.500 sa nekim ko realno može napraviti 13.00 izbaciće ga veoma lako još će kočiti i praviti budalu od ovog sporijeg.
Ako se voze već klase po vramenima da ja organizujem SR uveo bih sudije komisiju ili kako bih ih već nazvao ili testne vozače koji bi vozili kvalifikacije a ne vlasnici jes da je to sporo i komplikovano ali tako je jedino ispravno jer ne bih bilo varanja.
Bolje jest nego prošle godine ali nije to to.
Npr. pobjednik klase 16+ je Alfa koja je ostala u polufinalu sa još 3 auta,medjutim poslije odveženih trka ustanovljeno je da su svi probili vrijeme osim vozača Alfe i tako smo dobili prvog pobjednika na SR VG.
To mi je malo glupo ali ne tvrdim ja da je to *ranje ,dobre su klase po vremenima ali su bolje klase po kubikaži(bar meni).Možda zato što mi više odgovara HIHIHIHIHI.
|
|
| 05-23-2005 11:04 AM |
|
 |
chance
Moderator

Group: Moderators
Status:
|
kad probije vrijeme, ja bih odmah diskvalifikovao
jebiga sta se ima prijavljivat u klasu 15+ ako moze ici u 13+
ali bih uveo vece razlike, mozda po 2 sec umjesto jedne
npr.
ispod 8
8-10
10-12
12-14
14-16
16-18
18+
|
|
| 05-23-2005 11:07 AM |
|
 |
Kostur
Member

Status:
|
diskvalifikacija?
A šta ako se trka neko ko ima vrijeme 15.500 sa nekim ko realno može napraviti 13.00 izbaciće ga veoma lako još će kočiti i praviti budalu od ovog sporijeg.
Ako se voze već klase po vramenima da ja organizujem SR uveo bih sudije komisiju ili kako bih ih već nazvao ili testne vozače koji bi vozili kvalifikacije a ne vlasnici jes da je to sporo i komplikovano ali tako je jedino ispravno jer ne bih bilo varanja.
Npr. pobjednik klase 16+ je Alfa koja je ostala u polufinalu sa još 3 auta,medjutim poslije odveženih trka ustanovljeno je da su svi probili vrijeme osim vozača Alfe i tako smo dobili prvog pobjednika na SR VG.
To mi je malo glupo ali ne tvrdim ja da je to *ranje ,dobre su klase po vremenima ali su bolje klase po kubikaži(bar meni).Možda zato što mi više odgovara HIHIHIHIHI.
A sta ako netko iz klase 15 do 16 ko vozi pod punim gasom ima vrijeme recimo 15.050 sec? Kako ce ga onda dobiti onaj ko moze voziti 13 sec? Nema smisla kad tad ce probiti klasu, samo gubi vrijeme, tako da na kraju opet sve dodje na svoje.
http://www.amknitro.com Audi S6 2.2 turbo
|
|
| 05-23-2005 08:05 PM |
|
 |
the hans
Member

Status:
|
Našteliće se negdje na 15,049 ..... (jer on je supermen i to može).
AK BRZINA
|
|
| 05-23-2005 08:08 PM |
|
 |
chance
Moderator

Group: Moderators
Status:
|
diskvalifikacija?
A sta ako netko iz klase 15 do 16 ko vozi pod punim gasom ima vrijeme recimo 15.050 sec? Kako ce ga onda dobiti onaj ko moze voziti 13 sec? Nema smisla kad tad ce probiti klasu, samo gubi vrijeme, tako da na kraju opet sve dodje na svoje.
pa zar nije sustina da se taj koji vozi 13 na ovaj nacin natjera da bude u kategoriji 13-14 a ne 15-16
mislim *ebo tu logiku bolje prvi na selu nego zadnji u gradu
ako moze da przi brze nema sta da trazi u sporijoj klasi
|
|
| 05-23-2005 08:50 PM |
|
|
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
ne znam... praviti budalu od nekoga na takav nacin ja ne vidim kao neko maherstvo, meni je budala taj koji vozi sporije i pokusava napravit budalu od nekog drugog na takav nacin. Kretenizam facikus. Zbog toga su logicnije klase po kubikazi, sta tu nije fer, ja vozim 1.8 on vozi 1.8 pa ko je brzi. A razlika nije velika izmedju 1.8 i 2.0. U tome i jeste poenta SR-a, bar meni.
a ako su klase po kubikazi onda mislim da je klasa VI nepotrebna. Znaci sve isto samo klasa V da bude od 2.5
2c
Man maximum Machine minimum
|
|
| 05-25-2005 05:13 PM |
|
 |
the hans
Member

Status:
|
|
| 05-25-2005 09:03 PM |
|
 |
m++++
Banned
Group: Banned
Status:
|
neka bude po kubikazi. neka pobjedi ko je vise znanja, vremena, truda, volje i novca ulozio u auto. neka pobjedi bolji.
|
|
| 06-15-2005 07:48 PM |
|
 |
Vladimir
Posting Freak

Status:
|
neka bude po kubikazi. neka pobjedi ko je vise znanja, vremena, truda, volje i novca ulozio u auto. neka pobjedi bolji.
Takoooo jeeeeee.
|
|
| 06-16-2005 03:16 AM |
|
 |
|
|