|
Street race BiH liga
|
| Author |
Message |
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
Street race BiH liga
Evo da objavim zvanicne datume prve dvije trke...
17.07 Mostar
14.08 Gradiska
Planirana je jos trka u Sarajevu ali o tome cete biti obavjesteni kad se sve izdogovaramo.
Takmicenje ce biti po klasama kubika uz prisustvo mjernih uredjaja.Tako je odluceno na jucerasnjem sastanku u Mostaru.Razlog zasto nece postojati klase po vremenima je taj sto hocemo da ostanemo dosledni pravog draga i da nemoze npr. da se desi da neko ko je ulozio mnogo para i zivaca npr. u yuga dodje u klasu sa 535 BMW i da se oni takmice,znaci svako svoju klasu ima koja ce se odrediti na osnovu bloka motora.To znaci da je dozovljeno unutar bloka sve brusisti i prosirivati pa cak i povecavati kubikazu koliko tehnicke mogucnosti toga bloka dozvoljavaju.To je sve tuning i to treba njegovati i dalje.
klase su sledece:
I do 1.4
II 1.4-1.7
III 1.7-2.0
IV 2.0-2.5
V 2.5-3.0
VI od 3.0
4x4 se mnozi sa 1.1
turbo sa 1.4
nitro sa 1.7
Osim draga bice i stayling kao i dbdrag.
http://www.smchiptuning.com
|
|
| 05-08-2005 09:28 AM |
|
|
chimera
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Klase mi se svidjaju. Pogotovo jer ima od 1.7 do 2.0 a tu je najljuca konkurencija. I manji turbo motori ulijecu tu taman...
Samo sta ce ovi sa VR-ovima to ostaje enigma...
krvopijo izvini al nisam mogo da odolim
Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
|
|
| 05-08-2005 10:55 AM |
|
 |
Vladimir
Posting Freak

Status:
|
Dobre klase.
Ovo je dobro što se turbo množi sa 1.4,to je dovoljno sve preko toga bi bilo previše.
|
|
| 05-08-2005 05:28 PM |
|
 |
Clio RS
Member

Status:
|
Ovo je klasični stari SR.
Zanima me ovo:
Auto sa turbom napravi vrijeme od 14,500 sec. Pošto je turbo koeficijent mu je 1.4. Što to znači? Jel se njegovo vrijeme množi sa 1.4 ili što?
AMK NITRO MOSTAR
|
|
| 05-08-2005 05:57 PM |
|
 |
Vladimir
Posting Freak

Status:
|
Ovo je klasični stari SR.
Zanima me ovo:
Auto sa turbom napravi vrijeme od 14,500 sec. Pošto je turbo koeficijent mu je 1.4. Što to znači? Jel se njegovo vrijeme množi sa 1.4 ili što?
Njegova kubikaža se množi sa ovim koeficijentom , pa se tek onda odredjuje u koju će klasu upasti.
|
|
| 05-08-2005 06:04 PM |
|
 |
the hans
Member

Status:
|
I like it.Ali tehnička komisija bi mogla imati problema.
AK BRZINA
|
|
| 05-08-2005 06:58 PM |
|
|
Djonko
Junior Member

Status:
|
Da. odlučeno je i više nema povratka;samo naprijed. U Mostaru su bili ispred AK Gradiška Srđan i Darko a ispred AMK " Nitro " Mostar Joško,
Darko, Goca i Đonko. Usvojen je opšti pravilnik za održavanje utrka ubrzanja na 1/4 milje, odnosno 402,336 metar po kojima će se voziti trke u BiH.Vozi se po sistemu " heads up ". Razlog je veoma jednostavan. TO JE ONAJ PRAVI STREET RACE. Hans drago nam je što ti se ovo sviđa. Lično mislim da TK neće imati nekih posebnih problema.Kao što se vidjelo iz Srđanove obavijesti kalendar još nije potpun i uskoro će biti kompletiran pa će se objaviti pravilnik i sva prateća dokumentacija. Očekujte u Mostaru pravu zabavu jer biti će mnogo iznenađenja u samin utrkama a i oko njih. 8)
smajli
|
|
| 05-08-2005 07:49 PM |
|
 |
komar
Senior Member

Status:
|
Ma ta podjela je zakon , a podjela po vremenima mi je u banani zato jet vecina koja pobjednika serijska vozila u kategorijama (od one 15-15.99 do najsporije)
http://www.hondafanclub.hr
|
|
| 05-08-2005 07:59 PM |
|
 |
street.wise
Senior Member

Status:
|
Ja sa 2.0 upadam u klasu sa audijem,kockicom... nidje veze...al zar niste UPRAVO VI pljuvali takvu podjelu koju su pravili na ovom SR-u u Sarajevu...
|
|
| 05-08-2005 08:15 PM |
|
 |
komar
Senior Member

Status:
|
Ja sa 2.0 upadam u klasu sa audijem,kockicom...  nidje veze...al zar niste UPRAVO VI pljuvali takvu podjelu koju su pravili na ovom SR-u u Sarajevu...
upravo u tome i jest smisao takve podjele , da pobjedjuju vlasnici tuniranih auta mislim da bi ti u toj klasi vece proGleme stvarali auti poput gt turba , uno turbo , integra type-r , s2000 ......
http://www.hondafanclub.hr
|
|
| 05-08-2005 08:25 PM |
|
 |
|
|