Autor: CileK Poslano: 22/01/2005 16:18
Kako se blizi objavljivanje kalendara natjecanja za Street Race ove godine mislim da je vrijeme da se otvori i ova tema. Kao sto znate prosle godine su odrzane dvije SR trke u BIH. Prva je bila u Gradisci a druga se desila u Mostaru ... obje su trke bila sasvim solidne ako se uzme u obzir da su to bile prve SR trke na nasim prostorima. Jos jednom cestitke momcima koji su svojim htjenjem, voljom i ljubavi prema automobilizmu dali sve od sebe da se trke odrze. Ove godine pocinje prvi zvanicni sampionat BH u SR koji ce se bodovaiti za ukupan plasman. Kalendar nije jos objavljen ali evo malo ekskluzive ... drag bi se trebao odrzati u Gradisci, Tuzli i dva puta u Sarajevu ... jos jedan grad je u planu ali o tome kasnije ...sarajevo ce otvoriti i zatvoriti sezonu SR. Vise podataka uskoro na
http://www.auto.ba
PS: Idemo u korak s evropom,ove godine se odrzava i Prvi evropski Street race u Belgiji.
http://www.kingofeurope.net/
Autor: Edis Jasarevic Poslano: 23/01/2005 21:18
Po čemu je on majke ti ''zvanicni šampionat BiH''?
Ukoliko ga i bude.
Zasto i ne spomenes da je Mirko Gerh isao u Gradisku i tamo donio papir i tvrdio u AMK GRadiska da su kalendar potpisali iz AMK NITRO, a istovremeno govorio momcima iz AMK NITRO da su ovi iz Gradiske potpisali kalendar.
Ubleha.
Potpisnici kalendara TUZAMK, koji u clanstvu ima slovkom i brojem 0 (nula) clanova koji se bave streetraceom i AUTO 4x4 klub koji ima isto broj clanova koji ce bave SR-om
S druge strane imas AMK Gradiska sa preko 30 clanova koji se bave SR-om i AMK NITRO sa preko 40 clanova koji se aktivno bave SR-om.
Uz medijsku podrsku PunGas.com i Auto Magazina, ove godine će biti Streetrace ali ne u organizaciji BIHAMK-a i covjeka koji je do jucer racere nazivao kriminalcima nego u organizaciji AK HOta RACING, AMK NITRO i AK GRADISKA i PunGas.com-a
Autor: Edis Jasarevic Poslano: 23/01/2005 21:20
i sada ispade da su race-ovi u Mostaru i Gradisci bili ''nezvanicni'' ????
Autor: CileK Poslano: 23/01/2005 23:07
Edis Jasarevic (citat):
i sada ispade da su race-ovi u Mostaru i Gradisci bili ''nezvanicni'' ????
DA DA bili su zvanicni sa nezvanicnim rezultatima ... bez semafora, mjeracima vremena i žirija ... ako je bila dozvola od policije za SR ne znaci da je to zvanicni SR ...u redu je to sto su se momci potrudili napraviti sve to ... skidam im kapu ali dok god stoji covjek i okom gleda ko prvi predje CRTU to je nezvanican rezultat! Ono u raji je "uzeo ga " .
CileK: poruka modifikovana dana: 23/01/2005 23:13; prepravljeno ukupno 1 puta
Autor: CileK Poslano: 23/01/2005 23:10
Edis Jasarevic (citat):
Uz medijsku podrsku PunGas.com i Auto Magazina, ove godine će biti Streetrace ali ne u organizaciji BIHAMK-a i covjeka koji je do jucer racere nazivao kriminalcima nego u organizaciji AK HOta RACING, AMK NITRO i AK GRADISKA i PunGas.com-a
Kao na Igmanu 04 ...??? odustao si vidim od hayata
Cool ... mozda si mogao nabrojati o onu svoju grupaciju sto si mi neku vece nabrojao na interex- forumu pungasa ..
Autor: Edis Jasarevic Poslano: 23/01/2005 23:50
samo mi pojasni kakve veze imaju mjeraci vremena?
I sta to znaci ZVANICNO.. i dalje ne kontam. Definisi po kojim mjerilima je neko takmicenje nezvanicno?
U pravilniku takmicenja nema mjerenja vremena. Ko to sebi uzima za pravo da kaze da MORA BITI MJERENJE VREMENA ili da treba biti? Mirko Gerh.. ne budi smijesan. Covjek hoce da uvede licence za nastupe na Streetrace.. dje to ima matere ti. Za tvoju informaciju streetrace-a u organizaciji Mirka Gerha nece biti u Gradisci. U Tuzli mozda i bude, u Sarajevu mozda i bude- s tim da ja onda to necu raditi u sarajevu.
Interex grupacija je svakako bolja od Zavala 4x4 grupacije. Ja kada nabrajam nabrajam stvarne ljude.
Sta tvoj mentor Mirko Gerh nabraja: Grupacija Auto revija (prodaje se u 200 primjeraka, 500 se podijeli dzaba), Auto Radio (to mi je najdebilnija emisija, zbogo toga sto nesot sto je apsolutno vizuelno (automobilizam) predstavljas radijski. To samo geri moze past napamet. Auto vizija (prema anketama o gledanosti ubjedljivo najgora i najnegledanija emisija na BH televizijama, i AUTO dnevne novine-koje ne postoje. I sve te projekte opsluzuju 3 covjeka: Ivica Niksic kojem skidam kapu, Elvir Zubovic i Milan Djuric.
Otvori oci Cile malo. Jos ti nemas pojma sa kim imas posla.
Hayat sam izostavio zato sto sa njima jos nisam obavio razgovor. Mozda ne bude Hayat nego bude BHT 1.. i oni su igri recimo.
I na kraju krajeva, zasto na pungas.com forumu na podforumu StreetRace ne stavis ovaj topik, i konstatujes da je ono sto su radili u Mostaru i u GRadisci nezvanicno, i da su se oni samo zajebavali i dzaba trosili pare. Pa da vidimo sta ce ti reci?
Nemoj se muciti.. prenijet cu ja ovaj topic tamo