Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
Streetrace u Mostaru i Gradisci-bili nezvanicni?
Author Message
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status: Offline
Streetrace u Mostaru i Gradisci-bili nezvanicni?

Quote:
Autor: CileK Poslano: 22/01/2005 16:18
Kako se blizi objavljivanje kalendara natjecanja za Street Race ove godine mislim da je vrijeme da se otvori i ova tema. Kao sto znate prosle godine su odrzane dvije SR trke u BIH. Prva je bila u Gradisci a druga se desila u Mostaru ... obje su trke bila sasvim solidne ako se uzme u obzir da su to bile prve SR trke na nasim prostorima. Jos jednom cestitke momcima koji su svojim htjenjem, voljom i ljubavi prema automobilizmu dali sve od sebe da se trke odrze. Ove godine pocinje prvi zvanicni sampionat BH u SR koji ce se bodovaiti za ukupan plasman. Kalendar nije jos objavljen ali evo malo ekskluzive ... drag bi se trebao odrzati u Gradisci, Tuzli i dva puta u Sarajevu ... jos jedan grad je u planu ali o tome kasnije ...sarajevo ce otvoriti i zatvoriti sezonu SR. Vise podataka uskoro na http://www.auto.ba

PS: Idemo u korak s evropom,ove godine se odrzava i Prvi evropski Street race u Belgiji. http://www.kingofeurope.net/

Autor: Edis Jasarevic Poslano: 23/01/2005 21:18
Po čemu je on majke ti ''zvanicni šampionat BiH''?
Ukoliko ga i bude.
Zasto i ne spomenes da je Mirko Gerh isao u Gradisku i tamo donio papir i tvrdio u AMK GRadiska da su kalendar potpisali iz AMK NITRO, a istovremeno govorio momcima iz AMK NITRO da su ovi iz Gradiske potpisali kalendar.
Ubleha.

Potpisnici kalendara TUZAMK, koji u clanstvu ima slovkom i brojem 0 (nula) clanova koji se bave streetraceom i AUTO 4x4 klub koji ima isto broj clanova koji ce bave SR-om

S druge strane imas AMK Gradiska sa preko 30 clanova koji se bave SR-om i AMK NITRO sa preko 40 clanova koji se aktivno bave SR-om.

Uz medijsku podrsku PunGas.com i Auto Magazina, ove godine će biti Streetrace ali ne u organizaciji BIHAMK-a i covjeka koji je do jucer racere nazivao kriminalcima nego u organizaciji AK HOta RACING, AMK NITRO i AK GRADISKA i PunGas.com-a

Autor: Edis Jasarevic Poslano: 23/01/2005 21:20
i sada ispade da su race-ovi u Mostaru i Gradisci bili ''nezvanicni'' ????

Autor: CileK Poslano: 23/01/2005 23:07
Edis Jasarevic (citat):
i sada ispade da su race-ovi u Mostaru i Gradisci bili ''nezvanicni'' ????

DA DA bili su zvanicni sa nezvanicnim rezultatima ... bez semafora, mjeracima vremena i žirija ... ako je bila dozvola od policije za SR ne znaci da je to zvanicni SR ...u redu je to sto su se momci potrudili napraviti sve to ... skidam im kapu ali dok god stoji covjek i okom gleda ko prvi predje CRTU to je nezvanican rezultat! Ono u raji je "uzeo ga " .

CileK: poruka modifikovana dana: 23/01/2005 23:13; prepravljeno ukupno 1 puta

Autor: CileK Poslano: 23/01/2005 23:10
Edis Jasarevic (citat):

Uz medijsku podrsku PunGas.com i Auto Magazina, ove godine će biti Streetrace ali ne u organizaciji BIHAMK-a i covjeka koji je do jucer racere nazivao kriminalcima nego u organizaciji AK HOta RACING, AMK NITRO i AK GRADISKA i PunGas.com-a

Kao na Igmanu 04 ...??? odustao si vidim od hayata

Cool ... mozda si mogao nabrojati o onu svoju grupaciju sto si mi neku vece nabrojao na interex- forumu pungasa ..

Autor: Edis Jasarevic Poslano: 23/01/2005 23:50
samo mi pojasni kakve veze imaju mjeraci vremena?

I sta to znaci ZVANICNO.. i dalje ne kontam. Definisi po kojim mjerilima je neko takmicenje nezvanicno?

U pravilniku takmicenja nema mjerenja vremena. Ko to sebi uzima za pravo da kaze da MORA BITI MJERENJE VREMENA ili da treba biti? Mirko Gerh.. ne budi smijesan. Covjek hoce da uvede licence za nastupe na Streetrace.. dje to ima matere ti. Za tvoju informaciju streetrace-a u organizaciji Mirka Gerha nece biti u Gradisci. U Tuzli mozda i bude, u Sarajevu mozda i bude- s tim da ja onda to necu raditi u sarajevu.

Interex grupacija je svakako bolja od Zavala 4x4 grupacije. Ja kada nabrajam nabrajam stvarne ljude.
Sta tvoj mentor Mirko Gerh nabraja: Grupacija Auto revija (prodaje se u 200 primjeraka, 500 se podijeli dzaba), Auto Radio (to mi je najdebilnija emisija, zbogo toga sto nesot sto je apsolutno vizuelno (automobilizam) predstavljas radijski. To samo geri moze past napamet. Auto vizija (prema anketama o gledanosti ubjedljivo najgora i najnegledanija emisija na BH televizijama, i AUTO dnevne novine-koje ne postoje. I sve te projekte opsluzuju 3 covjeka: Ivica Niksic kojem skidam kapu, Elvir Zubovic i Milan Djuric.

Otvori oci Cile malo. Jos ti nemas pojma sa kim imas posla.

Hayat sam izostavio zato sto sa njima jos nisam obavio razgovor. Mozda ne bude Hayat nego bude BHT 1.. i oni su igri recimo.

I na kraju krajeva, zasto na pungas.com forumu na podforumu StreetRace ne stavis ovaj topik, i konstatujes da je ono sto su radili u Mostaru i u GRadisci nezvanicno, i da su se oni samo zajebavali i dzaba trosili pare. Pa da vidimo sta ce ti reci?
Nemoj se muciti.. prenijet cu ja ovaj topic tamo

rasprava se povela na sarajevo-x.com forumu pa rekoh mislim da cete imati reci koju pametnu o ovome.

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
01-23-2005 09:53 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Edis Jasarevic

Cile
nema zvanicnog ili nezvanicnog StreetRace-a
Ili je streetrace ili nije..
a ono sto hoce mirko gerh nije streetrace pa moze staviti i da je super ekstra ultra turbo zvanicni.. kad on postavlja uslov takmicarima za nastup da moraju imati BIHAMK-ovu licencu onda nema tu streetrace,. totalno je fulao duh i karizmu SR-a

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
01-23-2005 09:59 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Cile
Member

Group:

evo moj zadnji post na sarajevo-x

"Ja bih stavio to kod tebe na forum ali se bojim da ces izbrisati post ccc sto se mene tice ja sam ljubitelj automobilizma i ko god da pravio SR ja cu doci ... kao i na savki dosadasnji ... bio on legalan ili nelaegalan, zvanican i nezvanican ... ja ti opet ponavljam da mi je drago da je u nasoj lijepoj bosni pocela ova vrsta takmicenja i to u potpunosti podrzavam.Bio sam na obje trke, tebe sam vidjeo na jednoj ... gdje si u HR na SR ... edise treba kopirati ono sto je dobro .... akobogda planiram ici i na onaj prvi evropski drag.Svjestan da momci iz gradiske i mostara nisu u finansiskoj situaciji da obezbjede mjernu opremu ali i ovako je dobro dok se ne steknu bolji uslovi.

"

:) :) :)
01-23-2005 10:36 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Cile
Member

Group:

evo jos jedan :

"Edis Jasarevic (citat):
samo mi pojasni kakve veze imaju mjeraci vremena?

I sta to znaci ZVANICNO.. i dalje ne kontam. Definisi po kojim mjerilima je neko takmicenje nezvanicno?

U pravilniku takmicenja nema mjerenja vremena. Ko to sebi uzima za pravo da kaze da MORA BITI MJERENJE VREMENA ili da treba biti? zavrsen citat

Cile:
Ja koliko znam jos uvijek nije napravljen zvanicni pravilnik SR u BiH? Svi smo na forumu pungasa davali prijedloge pravilnika.
Jesi li ti za da se napravi jedinstveni prvilnik o SR u BiH i da svi buduci SR budu odrtani po tom pravilinku???

Ja ne znam ko je bio u žiriju u gradišci u u mostaru !!!
Mjeraci vremena, radar, semafor, senzori ... mjerac vremena i radar=je zanimljiv zbog takmicara,mogu znati orjenntaciju nad drugim autima .. zar nije dobar podatak kad znamo da yugo u V.Gorici za 402m "navuce" 175 km/h ...vrijeme ne znam, senzore ti ne moram objasnjavati a ni semafor!

Meni mentor nije ni gera a ni ti ... i zamolio bih te da takve rijeci vise ne koristis u nasoj diskusiji.
"

01-23-2005 10:37 PM
Cile
Member

Group:

Edis Jasarevic Wrote:
Cile
nema zvanicnog ili nezvanicnog StreetRace-a
Ili je streetrace ili nije..

Nije dragi edise nije ...postoji zvanicni i nezvanicni ....

U Hrvatskoj imas zvanicne SR, V.Gorica ... Rijeka itd... gdje su zvanicni rezultati ...mazamali ima svoj zvanican rezultati na tim SR i sto se mene tice moze se ponositi s tim i ja bih respekt ... kostur je najbrzi u mostaru ... lazem li ... ide audi ko lud Very Happy ali nezvanicno, je li tacno? svaka cast kosturu ali bi i on volio da je najbrzi na zvanicnom sampjonatu ...eh onda covjek ode u Hr i kaze ja sam najbrzi u BIH ZVANICNO! da ... Prvi koraci SR u BIH su napravljeni u Gradišci ... momci su stisli zube i ispraznili dzepove ali su i napravili prvi bosanski street race ... svaka cast! Pokusaj Sarajevo ... propao ... digli se Mostarci pa napravili dobar SR ... nije dobar nego odlican za prvi put.
Ljubav prema SR se ocituje najbolje iz mazemalog ... on ulaze ... znamo svi.. svaka cast covjeku koji je na svojim plecima iznjeo MO SR a ne zaboravimo i ostale momke ... koji su mu u tome pomogli ... jebi ga ne znam im svima imena.

01-23-2005 10:51 PM
Edis Jasarevic

ti opet tvrdis da su se i mostarci i gradiscani uzalud zajebavali i da je ono sto su oni radili bila cista za*ebancija. Ti to tako predstavljas.
Sad hvalis mazamalog i kostura, pa im onda u narednoj recenici kazes da su budale, jer su organizvoali tamo neko sijelo na pisti, pa zamisli nije bilo cak ni mjerenja vremena.

opet ti kazem..
Nije zvanican streetrace ako je to Gerh organizovao ili ako je to pod okriljem BIHAMK-a.. Streetrace nije suto sport koji je '''pokriven FIA.om''
pa ako cemo pravo niti jedan nije zvanican, pa tako ne bih bas bio siguran da je i ovaj u hrvatskoj zvanican.

i pocetci streetrace-a uopste nisu bili vezani za mjerenje vremena. Mjerenje vremena je uvedeno radi publike.

Konkretno ni jedan automobil u Mostaru nije prosao tako blizu jedan drugog na crti 402, da nije mogao i covjek sa dioptrijom 10 mogao vidjeti ko je prvi prosao a ko drugi.

Pretpostavljam da ti hoces reci sa tim ''zvanicnim'' sto bi neko trebao imati licencu za 402 StreetRace da bi bio zvanicni organizator.
Nema tu licencu mi Mirko Gerh.
Stoga ne vidim zasto bi njegov race bio zvanican.

Quote:
sto se mene tice ja sam ljubitelj automobilizma i ko god da pravio SR ja cu doci

Jel???. znaci otici ces na race koji organizuje MirkO Gerh.. Je li ti poznata njegova historija o StreetRace-u?
i iako je pokusao prevariti i mostarce i gradiscane koji se toliko trude na naprave nesto.

Quote:
gdje si u HR na SR .

Prijatelju moj ja imam posao koji radim, i koji je veoma odgovaran, i nemam tokom godine niti jedan vikend da idem u Hrvatsku.

Quote:
edise treba kopirati ono sto je dobro

ne kontam sta si htio reci? Ko je govorio o kopiranju icega?

Quote:
Svjestan da momci iz gradiske i mostara nisu u finansiskoj situaciji da obezbjede mjernu opremu ali i ovako je dobro dok se ne steknu bolji uslovi.

cemu onda sva ova dosadasnja prica?

Htio ti sebi priznati ili ne, tebi jeste Gera mentor, a kupio te je jednim putovanjem. I dalje si slijep pored ociju, i dalje vjerujes toj seoskoj varalici. Nista tebi sine moj nije jasno.. isto ko sto ni meni jednom davno nije bilo jasno pa sam skontao ko je Mirko Gerh. Isto kao i svi ostali koji su prosli kroz njegovu redakciju i svi koji su imali bilo kakve veze sa njim.

Samo ti njega podrzavaj, skontat ces kada dodje vrijeme koliko si u krivu bio.

01-24-2005 08:12 AM
Edis Jasarevic

zaboravih.. linijski suci postoje u brojnim sportovima. Takvo rješenje nije strano u sportu

01-24-2005 08:14 AM
Cile
Member

Group:

Edis Jasarevic Wrote:
ti opet tvrdis da su se i mostarci i gradiscani uzalud zajebavali i da je ono sto su oni radili bila cista za*ebancija. Ti to tako predstavljas.

Ne ja ne tvrdim da su se zajebavali nego im skidam kapu na organizaciji prvih SR u BiH ... to tebi nije poslo za rukom u sarajevu.

Edis Jasarevic Wrote:
Nije zvanican streetrace ako je to Gerh organizovao ili ako je to pod okriljem BIHAMK-a.. Streetrace nije suto sport koji je '''pokriven FIA.om''
pa ako cemo pravo niti jedan nije zvanican, pa tako ne bih bas bio siguran da je i ovaj u hrvatskoj zvanican.

Ti mi malo pricaj o pravilima.

Edis Jasarevic Wrote:
Pretpostavljam da ti hoces reci sa tim ''zvanicnim'' sto bi neko trebao imati licencu za 402 StreetRace da bi bio zvanicni organizator.
Nema tu licencu mi Mirko Gerh.
Stoga ne vidim zasto bi njegov race bio zvanican.

Sto ti nisi otisao u BIHAMK pa im predocio svoj plan o odrzavanju SR trka,mozda bi i tebi dali pa gere ne bi bilo u ovoj prici ... ali su ljudi vidjeli sta si napravio prisle godine na Igmanu!

Edis Jasarevic Wrote:
Jel???. znaci otici ces na race koji organizuje MirkO Gerh.. Je li ti poznata njegova historija o StreetRace-u?
i iako je pokusao prevariti i mostarce i gradiscane koji se toliko trude na naprave nesto.

Da otici cu na race ko god to organizuje jer volim SR i ne zanima me u cijoj je reziji.
O prevarama ne zelim da razgovaram to nije moj problem.

Vrlo ti je odgovaoran posao ... banujes ljude po forumu ... pa bar se bolan spremi da vodis formulu kako treba .... negdje sam na nekom forumu procitao da ljudi radije slusaju komentatora na RTL-u nego tebe.

Za kopiranje sam mislio opcenito da trebamo uzeti od drugih organizacijonih odbora ono sto je dobro!

Edis Jasarevic Wrote:
Htio ti sebi priznati ili ne, tebi jeste Gera mentor, a kupio te je jednim putovanjem. I dalje si slijep pored ociju, i dalje vjerujes toj seoskoj varalici. Nista tebi sine moj nije jasno.. isto ko sto ni meni jednom davno nije bilo jasno pa sam skontao ko je Mirko Gerh. Isto kao i svi ostali koji su prosli kroz njegovu redakciju i svi koji su imali bilo kakve veze sa njim.

Zamolio sam te da ovo mentor ne koristis a ti si ipak bezobrazan. Ja sam i bez tebe i Gere isao na putovanja po europi ... covjek je bez rijeci pristao da idem s njegovom redakcijom u Paraz i snjeo je sve troskove mada me i nije poznavao kako treba i jos jednom mu hvala.Naravno i pomoci cu mu u organizaciji SR koliko bude u mojoj moci a isto tako bi i Mostarcima pomogao.

Ti u svojim postovima zelis mene da zavadis sa rajom koja organizuje SR ... nisi normalan! Vidis li bolan da niko ne odgovara na ovaj topic cim vide da ga je kreirao edis jasarevic,mora da je naka glupost ili svadja.

Nisi mi odgovorio da li si ti za jedinstveni pravilnik o SR na podrucju cijele BiH?

Jamislim da bi se to trebalo napraviti.

01-24-2005 09:44 AM
Cile
Member

Group:

Edis Jasarevic Wrote:
zaboravih.. linijski suci postoje u brojnim sportovima. Takvo rješenje nije strano u sportu

Nije strano ali je prevaziđjeno u auto-moto sportu ... ti fudbal,kosarku,rukomet i TENIS ...itd poredis sa automoto sportom!

Nisi mi ba reko svidja li ti se moj novi avatar ... promijenio sam ga od nase zadnje svadze! he he he

01-24-2005 09:47 AM
Cile
Member

Group:

evo ga ... hi hi hi

audi_s2 Wrote:
a to je taj pametnjakovic

e da sam u sarajevu pa znas sta......

ko tebe stavi na TV da komentiras majko moja mila aaaaaaaaaa

iskreno iako ne razumjem njemacki lijepse mi je gledati formulu na RTL

I PISE SE HVATAS NE FATAS . STA SI IMAO IZ BOSANSKOG BOGATI AKO TE ZANIMA JA SAM 2 IMAO AL BAREM ZNAM PISAT

LJUDI MISLIM DA NA OVOM FORUMU NEMA MJESTA ZA OVAKVE

MA SALIM SE Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool

E zivota mi znas sta ja mislim ... da si ti opsjednut Gerom ...

01-24-2005 09:58 AM
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  7 Juni 2008 - Bor 201 Streetrace... 1-na-1.com 6 385 05-30-2008 11:24 AM
Last Post: Skyline
Winner_first_h4h Video Snimci takmicara u 402 Streetrace Sampionatu 1-na-1.com 0 787 07-17-2007 01:11 AM
Last Post: 1-na-1.com
Icon_question Streetrace 402 cata 4 964 07-12-2007 09:05 AM
Last Post: pajero1987
  Fotografije 1500 komada sa Race-a u Mostaru    by pucola001 Terminal 0 665 05-01-2007 10:55 PM
Last Post: Terminal
  Streetrace ili Dragrace? HONDA 12 698 04-29-2007 12:19 AM
Last Post: dr

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: