|
street.wise - Seat Ibiza Cupra 16V GTI
|
| Author |
Message |
Guest
Unregistered
|
btw. moze mi neko reci o tome,gdje nabaviti,koliko kosta itd. (mislim na audio opremu) 
Kod Grizelja
|
|
| 01-18-2005 08:42 PM |
|
|
Nex km/h
Member

Group: Registered
Status:
|
Kad mi prahne, ja ga stisnem! :)
|
|
| 01-18-2005 09:22 PM |
|
 |
street.wise
Senior Member

Status:
|
Hoćel te slike?
hoce drug iza bajrama...da se konsolidujem jos malo...dva aksijalna lezaja prednja su mu pri kraju...trebalo bi ih zamjeniti...
Znaci za vikend cete vidjeti...
aajt.
|
|
| 01-18-2005 09:52 PM |
|
 |
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
TDI sa sva tri crvena slova je pumpe-duese motor sa 150 konja, sa crveno DI je takodjer PD sa 130 KS, a crveno I je isti motor kao i obicni 90KS samo ima turbinu sa promjenjivom geometrijom lopatica...
nije to bas tako...
Razlika izmedju 90 i 110 konja je u ECU,a mije u nekim mehanickim stvarima.Doduse tvorinicni neke stvari su malo ojacane(remenje,spaneri...) i nisu iste kao kod 90 konja ali turbina je ista,mada kasnije kad je ubacena serija novih motora oni sa 115 konja prica se mrsi...
Takodje razlika izmedju 130 i 150 konja je u ECU,to su kao sto si rekao motori bez bosh pumpe za raliku od 90 i 110 konja
P.S. 260 KM/h je puno i za R32
http://www.smchiptuning.com
|
|
| 01-19-2005 08:02 AM |
|
 |
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status:
Away
|
TDI sa sva tri crvena slova je pumpe-duese motor sa 150 konja, sa crveno DI je takodjer PD sa 130 KS, a crveno I je isti motor kao i obicni 90KS samo ima turbinu sa promjenjivom geometrijom lopatica...
nije to bas tako...
Razlika izmedju 90 i 110 konja je u ECU,a mije u nekim mehanickim stvarima.Doduse tvorinicni neke stvari su malo ojacane(remenje,spaneri...) i nisu iste kao kod 90 konja ali turbina je ista,mada kasnije kad je ubacena serija novih motora oni sa 115 konja prica se mrsi...
Takodje razlika izmedju 130 i 150 konja je u ECU,to su kao sto si rekao motori bez bosh pumpe za raliku od 90 i 110 konja
Sorry, ali grijesis... TDI motor sa 110 konja prvi put je predstavljen u Audiju A4 i glavna razlika izmedju 90 i 110-ke JESTE turbina sa promjenjivom geometrijom lopatica....
http://www.bhrenaultclub.com/
11
|
|
| 01-19-2005 03:15 PM |
|
 |
0-100 7,3 sec

Status:
Away
|
nije to bas tako...
Sorry, ali grijesis... TDI motor sa 110 konja prvi put je predstavljen u Audiju A4 i glavna razlika izmedju 90 i 110-ke JESTE turbina sa promjenjivom geometrijom lopatica.... kada sam rekao da je to "isti motor kao i obicni 90KS" htio sam reci da je to koncepcijski isti motor, dakle nije Pumpe-Duese motor...
11
|
|
| 01-19-2005 03:17 PM |
|
|
KRVOLOK
Administrator

Status:
|
znaci razlika je u turbini???
Pa ajd razmisli malo,ako je razlika u turbu,koliko se konja moglo sa promijenjivom geometrijom postici vise.
Oba motora imaju max obrtni moment na 1900 obrtaja,sa promijenjivom geometrijom mislis da bi taj podatak bio potpuno isti?
Uzmimo da je turbina ipak promijenjiva,sta je onda sa ECU-om,kako moze chip da bude drugaciji?
Na kraju dolazimo do zakljucka da je i chip i turbina promijenjiva a dobilo se samo 20 konja na takvim zahvatima...
Koja je razlika izmedju WV 130 i 150 konja...
Koja je razlika npr. u Puntu 1.9 i njihovim varijantama motora.
Imas milijardu primjera gdje fabrike samo rade chip tuning da bi prosirile paletu motora(cak i ferrari i porsche)
|
|
| 01-19-2005 04:53 PM |
|
 |
tepSIJA
Banned
Group: Banned
Status:
|
btw. moze mi neko reci o tome,gdje nabaviti,koliko kosta itd. (mislim na audio opremu) 
Kod Grizelja brate, javi se na PP ak hoces pa da te uputim .
poz
http://community.webshots.com/user/tepsija_pir
-------------------------------------------------------
Sve sto se desilo u proslosti stvara sadasnjost a ta sadasnjost stvara buducnost.
|
|
| 01-19-2005 08:56 PM |
|
 |
0-100 7,3 sec

Status:
Away
|
znaci razlika je u turbini???
Pa ajd razmisli malo,ako je razlika u turbu,koliko se konja moglo sa promijenjivom geometrijom postici vise.
Oba motora imaju max obrtni moment na 1900 obrtaja,sa promijenjivom geometrijom mislis da bi taj podatak bio potpuno isti?
Uzmimo da je turbina ipak promijenjiva,sta je onda sa ECU-om,kako moze chip da bude drugaciji?
Na kraju dolazimo do zakljucka da je i chip i turbina promijenjiva a dobilo se samo 20 konja na takvim zahvatima...
Koja je razlika izmedju WV 130 i 150 konja...
Koja je razlika npr. u Puntu 1.9 i njihovim varijantama motora.
Imas milijardu primjera gdje fabrike samo rade chip tuning da bi prosirile paletu motora(cak i ferrari i porsche)
Prijatelju dragi... da razjasnimo odmah na pocetku par stvari...
Pod 1. Govorio sam iskljucivo o razlici izmedju tdi motora 90 i 110 KS...
Pod 2. Nisam govorio o PD motorima sa 130, 150 konja ili bilo kojim drugim motorima
Dakle, kada govorimo o koncepciji motora, pretpostavljam da me razumijes kada kazem da se radi u OSNOVI o istom motoru, sto ce raci, isti sistem ubrizgavanja, isti razvod burizgavanja itd. do banalnih stvari tipa zapramine itd.
Cime je postignuta razlika u snazi od 20 konja nisam nikada ni govorio, samo sam rekao da je glavna razlika izmedju ta dva motora u cinjenici da motor sa 110 konja ima turbinu sa promjenjivom geometrijom lopatica... nista vise... pored toga taj motor ima i drugaciji intercooler od 90ke, ako te bas interesiraju detalji...
Nisam freak za tdi motorima, niti me interesiraju ili su me ikada interesirali svi njihovi detalji, vec ti govorim na osnovu stvari koje sam procitao... a jos uvijek se sjecam clanka u Auto Klubu iz '95 kada je prvi put taj motor predstavljen u tadasnjem Audiju A4...
11
|
|
| 01-20-2005 02:14 PM |
|
 |
KRVOLOK
Administrator

Status:
|
ali shvati ti mene da ubrizgavanje nije isto,ECU od 90 i 110 konja nije isti.
Kad zamijenis ECU-e onaj od 90 postaje 110 i obrnuto...
ali nema veze,ionako nije to bitno...
|
|
| 01-20-2005 05:57 PM |
|
 |
|
|