Post Reply  Post Thread 
Pages (5): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
SUPER CUP Sarajevo 2004
Author Message
Kenan
Senior Member

Group: Registered
Status: Offline
SUPER CUP Sarajevo 2004

FIA International Sporting Calendar 2004

20/06/2004 BIH SUPER CUP - Circuit "Sarajevo 2004"

Bice ovo zanimljivo ljeto, nema sta.... 8)

12-18-2003 09:51 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Guest
Unregistered

daj ba link da se licno uvjerim.

12-18-2003 11:13 AM
Quote this message in a reply
Kenan
Senior Member

12-18-2003 11:31 AM
Dren
Senior Member

Jos samo Yugu da prekucam u ST klasu, i udri ...

12-18-2003 01:56 PM
Katz
Administrator

Group: Administrators

Very Happy

Forever #1

Igor Savic - Gonza
12-18-2003 05:18 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Faruk
Unregistered

Group: Unregistered / Not Logged In

daj Boze kceri da te Pasa uzme...

12-19-2003 01:11 PM
Lage- alijas240Z
Posting Freak

oooooooo kako samo ja sumnjam u ovo iz vise razloga.
Posto ova tema ulazi koliko toliko u moj "fah" jako me interesuje gdje je to mali djokica zamislio da se vozi po gradu? Javi te mi da neumrem od znatizelje detalje ove informacije. Rolling Eyes

Mene su poslali iz staba... ja cu vas spasiti.
12-19-2003 01:21 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Lage- alijas240Z Wrote:
oooooooo kako samo ja sumnjam u ovo iz vise razloga.
Posto ova tema ulazi koliko toliko u moj "fah" jako me interesuje gdje je to mali djokica zamislio da se vozi po gradu? Javi te mi da neumrem od znatizelje detalje ove informacije. Rolling Eyes

hahaha..sad si mi bas pao napamet..tacnije tvoj prijedlog da napravimo VN Sarajevo.. davno si to postao na ferrariklub.com forumu, nemam sad vremena ali bi bilo lijepo da nam preneses taj tekst.. trebao bi da je jos negdje na tom forumu .. omno z astolice i dalmatinsku Smile Laughing Laughing

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
12-19-2003 01:24 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Katz
Administrator

Jel ovo?

240z Wrote:
za sve koji to neznaju, a htjeli bi da saznaju a ne smiju pitati:
NESTO SE POKRENULO. grupa injzinjera (njih destak) iz sarajeva je pod okriljem bihamka pokrenula rad na modifikaciji jednog projekta kruzne staze na lokalitetu butmira - hrasnice. cak bi uskoro, ovih dana trebali ici u austriju u obilazak jedne staze nize kategorije. to bi sve bilo lijepo da ovo nije bosna koja uvijek ima drugu stranu medalje, a probat cu biti sto kraci u obrazlozenju.
naime, ideja o razvoju prave kruzne staze koja bi bila u klasi vjerovali ili ne F1, javila se neposredno prije rata 1992 od strane par entuzijasta, koji su mahom zaljubljenici u ovaj sport (arhitekti i urbanisti). lokacija je zamisljena na rejonu butmira a staza je isprojektovana na nekih 4,5 km. bila je jako interesantna i svojim obilkom je potsjecala na kombinaciju A1 Ring i Estoril (portugal). poslje rata sve se okrenulo. urbanisticki zavod grada sarajeva je prihvatio rjesenje gdje se lokacija butmira pretvara u rekreativnu zonu: hipodrom, igralista i vjestacki kanali i jezera za veslacke sportove.tu se ostavlja i jedna mala povrsina za kruznu stazu. grupa onih entuzijasta sa pocetka price se raspada, jedan je umro, a drugi nije htio da se pomiri sa cinjenicom da se na takvom malom prostoru pravi staza, koja bi jos bila u blizini konja i rekreativne zone(zamislite 20 nabildanih masina kako bi djelovali na tu sredinu), kao i i zbog blizine naselja. i tad nastupa pravo svjetlo bosne. neznam kako ali na scenu dolaze ljudi koji su upuceni u auto-moto sport ko selma bajrami u logaritamske tablice.
ljudi su otisli na grobnik da vide "kako se treba projektovati staza".smjesno.da bi postigli duzinu od 3,2km na tako malom prostoru(da bi se u ta doba zadovoljili standardi staze za F3) inzinjeri motaju, i motaju i motaju stazu u 1001-u krivinu, i tako su dobili atraktivnu stazu za karting.to je staza koja kad bi se izvela zauvjek zacementirala BH auto-moto sport na nivo kartinga i nacionalne klase 750. poslje par godina jedan arhitekta ko zna kako dobiva posao za izvedbu te staze, skuplja oko sebe "mlade" ljude (50-60g.) i sada trebaju ici u austriju na neku lokalnu stazu. staza ce se izgleda prosiriti na nekih 3,7km. tuzno u svemu tome je sto mislim da ta ekipa pojma nema niti se trudi da sazna pravila i standarde projektovanja kruznih staza koje je izdala fia.
svima nama dragi edis zna da sam prosle godine odbranio diplomski rad kruzne staze u klasi F1, koji je ujedno i jedini projekat te vrste na prostoru bivse jugoslavije.moram nglasiti da mi je trebalo gotovo godinu dana da prikupim podatke o normama za izgradnju staze. u saradnji sa mentorom koji je bio i jedan od onih entuzijasta sa pocetka price (i veliki fan ferrarija) mislim da sam odradio dobar posao. a sam izbor lokacije je bio pun pogodak jer se radi o planiranom krizanju gradske zaobilaznice i auto-puta.sve u svemu ako je jos ko zainteresovan o ovoj temi mozemo nastaviti. meni je samo ostalo da im porucim sretno momci.momcima kojima je uzor grobnik i koji nerazlikuju F3 od kartniga.bit ce to kao i nas auto-put. blago nama sa nasim "mladim strucnjacima".

Forever #1

Igor Savic - Gonza
12-19-2003 02:07 PM
boris
Member

Svaka cast Katz,daj boze da dodje do usiju odgovornih iz BHAMKA.

P.S.Izvini moram te razocarati da nisi jedini koji je diplomirao na temu staza F1.To je isto uradio i Zvonimir Cvetkovic rally sampion YU,lokacija je Orlovaca kraj BG

12-19-2003 03:08 PM
Pages (5): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Clio CUP Slovenija 2008 cliocup 25 2,950 09-28-2008 08:17 PM
Last Post: Katz
  Prista oil cup Makedonija Katz 0 226 06-12-2007 03:02 PM
Last Post: Katz
  Super Kup - najavljeni takimicari iz SCG banne 29 3,446 08-06-2005 05:02 PM
Last Post: Edis Jasarevic